Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
u nás dnes špagety s mletým mäsom a svokra nám priniesla (piekla) perník poliaty čokoládou a posypaný kokosom, mňamka 🙂
@stellamaris Ja robim takto (neviem co je to ten, ktory myslis): Nastruham (alebo nakrajam) kapustu, zasypem krystalovym cukrom a necham 10 minut odstat (krasne zmakne). Zatial si nastruham mrkvu, nakrajam cibulu a po 10 minutach pridam ku kapuste. Potom uz iba osolim, pridam trochu olivoveho oleja a octovy nalev 🙂
@stellamaris Ahaa a este ma napadla jedna verzia, no tu ja prilis neoblubujem.. Namiesto octu pridam bud citronovu stavu alebo citronovy olej 🙂
my sme boli dnes u nasich tak sme obedovali tam...slepaci vyvar s rezancami a vyprazany syr s varenymi zemiakmi a tatarskou...a ja s mamou sme si urobili namiesto syra k zemiakom omeletu s hraskom - mnam, uz dlho sme mali na to chut 😉
na zajtra sa chystam piect vianocnu kacku 😀 😀 kedze som ju nepiekla cez vianoce tak idem zajtra...bude plnena karamelizovanymi jablkami s cibulou, hrozienkamu a mandlami (uplne vyborna plnka) a k tomu cervenu kyslu kapustu na karameli (miluje mm) a domaca knedla...a rozmyslam aj nad nejakym kolacikom 😉
ahojte kucháročky, ja dnes nič nestíham, až teraz som sem nakukla, dnes klasika sobota upratovanie, varenie, boli sme sa sánkovať, ešteže máme kopec pri dome , mm tu mal kolegu s práce s dcérkou, tak o zábavu bolo postarané, údili sme zase vonku sumca aj kapra, na obed sme mali kapustovú polievku s rajčinovým pretlakom, guláš z bravčového môsa s domácou knedľou, piekla som štrúdlu zo šľahačkového cesta - jablkovo-makovú a jablkovo-kakaovú a už sú fuč 😀
@zklimekova vyskúšaj, sú výborné, ešte aj dnes trocha zostalo a sú mälučké, naozaj sa pekne lístkujú, tvaroh hrudkovitý a 250 g som dala 😉 cesto je najskôr dosť lepkavé, ale keď sa nechá v chladničke, tak sa s ním super pracuje, naozaj odporúčam 😉 😉
No už som aj vymyslela čo na zajtra. Polievku z dneška: šošovicovú s párkom, druhé vyprážaného králika a vyprážané kuracie prsia v sezámovom obale k tomu ryžu s kukuricou a zemiačiky. Potom som našla jeden fajnový receptík také slané koláčiky. A ideme po obede na oslavu narodenín, tam som upiekla jednoduchú tortičku s výborným krémom.(3 dl mlieka, 3 lyžice cukru, 1 zlatý klas - spravým puding a potom ktomu primiešam kyslú smotanu), na to kompótik a želetanínu na vrch. 🙂
ahojte žienky,nemáte nejaký fajný recept na kurací stroganov?dakujem🙂
ahojte,
keďže bol včera tak ý vetrisko musela som zaujať dieťa a tak sme piekli koláčik. cesto som urobila ako na nanukové rezy a krém som vyskúšala čo dala @nakup link na roládu s čučoriedkovým kremom. posypala som grankom a bola mňamka na svete. je fakt výborný len mne sa zdá to cesto dosť ubité. môžete mi napísať aké cesto na nanukové rezy robíte, dakujem
ahojte, dnes sme mali na ranajky http://varecha.pravda.sk/recepty/spaldovo-celoz... 😉 na obed bol boršč a plnená kapusta 😅 a vecer som upiekla jablkovo-tvarohovy kolacik 😵
@bis http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=956
Tento som robila a je výborný
zajtra vyvar z kralika, peceny pstruh so zemiakovymi dukatikmi a cerstvym zeleninovym salatom 😉
@levandullka jaj super,to je on,dakujem ti,nakupim a hned urobim 😉
dnes pecene kuracie kridielka+ryza, zajtra vyprazany bravc. rezen, ryza, zemiaky, kapust. salat
a samozrejme polievka- vyvar z kosti
@danielaj zajtra vyskúšam 🙂
Dnes som spravila paradajkovú polievku so syrom a palacinky s čučoriedkovym dzemom, ozdobene broskynovym kompotom a domacou šlahačkou 🙂 mnam 🙂
zajtra nedelna klasika...pečene kura s nadievku...ryža a polievka ...vyvar...dnes bola na navšteve akože svokra 😝 ...doniesla lekvarove buchty...takže nepečem 😉
@stellamaris Nie je za co 🙂. Dufam, ze bude chutit 🙂
my zajtra vývar s rezancami a segedínský guláš domáca knedľa
@zklimekova ja zo sójového granulátu robím často, sójový granulát dám do vriacej vody, pridám 1 čl soli, 1 čL vegety, trocha sójovej omáčky, povarím asi 5 minút, scedím, a teraz je možností veľa pridám buď strúhaný syr, zeleninu, alebo oboje, vajíčka, ochutím zmesou na fašírky alebo aké koreniny máte radi, pridám rozmočený vyžmýkaný rožok alebo strúhanku, robím fašírky, obalím v strúhanke a vypražím, rýchle a chutné 😉
@egyptanka pozri môj album, mám tam výborné recepty na chlieb, rožky, pletenky, vianočku a pod. 😉

baby,nemate niektora dobry a osvedceny recept na tatransky salatik( ten so struhanom mrkvou,bielou kapustou...),velmi by som sa potesila,ked som byvala este v Poprade,mavali ho v restikach...odkedy som v zahranici,chyba mi .... 😢