Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@danielaj prosim ta, ake sladke briosky robis? Dakujem
ahojte 🙂 zase ste toho za jednu nedelu popisali a uzasne fotky popridavali,som sa najskor musela pokochat 😉
my sme sa vcera vratili uz po tme domov,obedovali sme vonku a vecer som si este zamiesila kysnute cesto a urobila som zopar moravskych kolacov a potom este na cely plech taky miesany kolacik,trosku tvarohu,slivkoveho lekvaru,maku a sekanych orechov a poliala som to maslom a este babovku,ale upiekla som mu nakoniec na plechu,uz sa mi nechcelo cakat tristvrte hodinu na nu,tak isla pekne na plech 🙂 a mohli sme si uz len mlsat pri telke
🙂
a idem dnes varit vyvar so zeleninou a gazdovske mäsko so spagetami 🙂
dievcata, nemate nejaky dobry osvedceny recept na muffiny, dakujem
u nás dnes polievka zo včera - bravčová s rezancami, a ako druhé slivkové gule už sú hotové. pečiem dnes rohlíky a syrové žemle .
no damy,,prvy krat v zivote sa mi podarili buchty, bo ja a kysnute cesto sa nekamaratime,,ale nasla som super receptik a buchticky su mnaaaam :D trosku mi narastli,ze su to mini chlebiky 😀 ale su super 😀
a kelovu polievku ha ha do zaprazky som fukla omylom stiplavu papriku 😀 takze fuuuha bude asi len pre manzela 😀
u nás dnes zo včera... polievka z bažanta a pečené kačacie stehná, kapusta a knedľa... dezertík máme zo včerajšej oslavy... tak konečne oddychujem... 🙂
no....mne nejak dosli napady.......minuly tyzden sme mali kuracie spizy a drzkovu na zelanie mm, vikend bolo masko na hribikoch a zemiacky.......chcela by som nieco s ryzou.......asi pecene masko.....a ja si asi spravim s kapustou a knedlou, lebo to je moje naj papanie........mm a babula budu mat asi ryzu.......a pozajtra nejaku omacku......luskovu........chcela by som fasirky, len mm sa vzdy stazuje, ze su suche 😖 😠 ......mate nejaky super receptik na stavnate fasirky?? 🙂
Ja idem robit gulasovu polievku a ryzový nakyp 🙂
dnes vylozene nohy a papat sa bude zo vcera svieckova a vecer falosny tatarak na hriankach 😉
vcera neplanovane vsetko pojedli, zostala polievka...tak chlap bude mat tlacenku na obed, najmensiemu nieco vymyslim.. este su sisky. A na veceru mozno spargla s holandskou omackou a zemiaky..
a inak netusim vobec co cely tyzden varit. dnes chcem ist na nakup- aby bolo z coho varit.
tarhonu s nejakym masom na stave vo stvrtok ... zajtra nieco zemiakove... mozno zemiakove placky.
U nás dnes canelloni plnené bolonskou omáčkou 🙂. Držte palce 🙂. Ak budú použiteľné, pridám foto 🙂
@michaelamilan ako si robila tie pizza croasanty?
@snu nie nekupujem , spravím cesto , z toho urobím žemle, rohliky, bagety..... bud klasicky alebo na to môžeš dať syr, šunku, .......podla fantázie
robím podla tohto receptu : 1 kg hladkej múky, 6 dl mlieka, 2,5 dl roztopené maslo , 25g soľ, 1 kávová lyžička cukru, 1 sušené droždie.
@babulka1978 ak tu bude @lencyca opýtaj sa jej ona robila dobré stavnaté fašírky v trúbe 😉 podla obrázka vyzeraju byt chutnučké tiež ich chcem vyskúšat 🙂
@mizulienka pozri do albumu @danielaj ona má skvelý recept na muffiny ja osm ich robila a sú výborné 🙂
@natal12 aha super, uz aj idem, ja som teraz robila podla tohto receptu
http://hriesnesladkyblog.blogspot.sk/2012/04/co...
akoze nie su zle, ale su dost take syte, pre dospelakoch mozno fajn, ale deckam by som nieco lahsie urobila.
dakujem 😉
@natal12 1kg polohruba muka, 2 kocky drozdia, 5 lyzic cukru, 3 vajcia, 2dcl oleja, 5dcl vlazneho mlieka, 1 cajovu lyzicku sol, 1 prasok do peciva. Vsetko si zmiesas,cesticko ma uplne super hustotu,, nechas 1hodku kysnut,, ja som dala do truby na funkciu kysnutie,, po hodke som si cesticko rozgulala,nakrajla na stvorceky a naplnila lekvarom,dobre zabalila a tou prelozenou castou som ukladala na vymasleny plech. potrela roztopenym maslom,nechat este hodku podkysnut, po upeceni potriet roztopenym maslom s mliekom..
nabuduce ale bude poharom vykrajovat kruzky a tak ich naplnim a zabalim nech su rovnake 😉
jaj a tesne vedla seba na ten plech treba ukladat!
super je,ze sa nemusi robit kvasok,, lebo mne sa nikdy nepodari ani za asistencie dokonalej pekarky 😀 preto vzdy davam susene drozdie,ale tento recept sa mi podaril aj so zivymi kvasnicami 😀

dnes zostatky zo vcera a co mraznicka da. a dala jaternice 🙂