icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lencyca
22. jan 2013

Dobre ranko 😉 dnes este kelova polievka,zemlovka s jahodami,moj vcerajsi chlebik,podaril sa,bol vyborny,uz je zjedeny 😀

danielaj
22. jan 2013

@saxana36 to je jedno, či Hermelín, Encián, ja som teraz dávala nejakú novinky Hermelín - čerstvú svieža chuť, v bledomodrom oválnom obale, skutočne je to jedno 🙂
@sweetlemon ahoj, srdečne gratulujem k malinkej 🙂

marionetta
22. jan 2013

@pami2 nič sa nesuší ani nesterilizuje,tá soľ to všetko urobí za mňa.Keď som ju robila naposledy,tak suroviny boli skôr odoka a vyšli mi 4 veľké zaváracie poháre.🙂

nanulik
22. jan 2013

ja užmám na dnes navarené. včera tu boli naši a kým oni zabávali malého tak som si navarila 🙂 frankfurtská polievka a kuracie stehná pečené s ryžou, a asi k tomu otvorím nejaký kompot

rastulka
22. jan 2013

Moja prva postavička 🙂 myslim na prvy pokus to ujde 😉 😀

lencyca
22. jan 2013

@veve39 ahoj, presný receptik je na str.1946 celkom hore,páči sa 🙂

danielaj
22. jan 2013

@lencyca leni, z tohto receptu, čo robím aj briošky, všetky sa včera zjedli a to bolo okolo 16 kusov, ani na desiatu do školy Jessi nezostalo 😒 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb...
@mariettka27 teším sa, že chutili, rado sa stalo 😉
@lululka555 jasné môžeš, nakrájaj si ju, daj do formičiek na ĺad a zalej vodou, budeš ma´t poruke vždy kbylinkovú kocku 😉

lencyca
22. jan 2013

@rastulka krásna tortička 🙂

danielaj
22. jan 2013

@rastulka parádna, teba tie tortičky nejak chytili 😉

rastulka
22. jan 2013

U nas dnes fazulovy privarok s udenymi rebrami,volske oko a chlieb 🙂 a polievka?hmmm......neviem 🤐

lencyca
22. jan 2013

@aduskalac ahoj,poprosím recept na langoše 😉

rastulka
22. jan 2013

@lencyca
@danielaj Dakujem 🙂 ale torty už davno,to tie potahove hmoty 😉 stale vymyšlam 😅 😀

danielaj
22. jan 2013

@fordikford To je fajn cesto na štrúdľu, podobne robievam aj koláčiky plnené džemom, makom, orechami a pod.

Cesto: 300 g hladkej múky, 250 ml šľahačkovej smotany, 1 vajce, štipka soli, zmiešaš, necháš odpočinúť v chlade rozdelíš na 2-3 časti, vyvaľkáš, naplníš, potrieš vajíčkom , popicháš vidličkou a upečieš. 😉

danielaj
22. jan 2013

@lencyca paráda, iný si robila, či môj? 😉
@rastulka krásna 😉

pingu1
22. jan 2013

fasirky a zemiaky, zeleninova polievka

raszuz
22. jan 2013

dobré ránko, dlho predlho som tu neprispela, snažím sa trochu zhodiť, ale rodinke varím a ja si to upravujem, poprípade si dám niečo iné. Nebudem písať všetko, čo som varila od príchodu z vianočných sviatkov 😀 , začnem týmto víkendom: v sobotu boli zemiakové placky s kuracím mäskom a posypané syrom, v nedeľu rýchlovka pečené kurča a ryža, oba dni vývar hovädzí 🙂, včera sa dojedalo a dnes to vidím na mrkvovú polievku s cestovinkou, ako druhé urobím asi halušky so syrovou omáčkou a sebe ešte pošpekulujem 🙂

danielaj
22. jan 2013

u nás dnes dojeme polievku zo včera:zemiakovú omáčku na kyslo s vareným vajíčkom a kôprom, a idem urobiť vyprážané šampióny - na špajdli, varené zemiaky a domáca tatarka, na olovrant urobím cícerovú pomazánku 😉

mirellka
22. jan 2013

baby prosím vás nejaký dobrý receptík na bažantiu polievku ešte som ju nikdy nerobila a dostali sme tohto operenca tak neviem čo s ním no rada by som polievočku...ďakujem 🙂

tinuskaha
22. jan 2013

ja mam v mrazaku bobalky(opekance od vianoc tak asi bude na obed toto idem do mesta a po pravde nemam dnes chut varit 😒

abriela
22. jan 2013

@mirellka ja by som spravila klasicky vyvar. ved co sa tam da vymysliet.

mysiatkoo
22. jan 2013

@mirellka tiez sme to nedavno robili ako klasicky vyvar a bola vyyyborna...s tym nic nepokazis ;)

aduskalac
22. jan 2013

@lencyca ahoj receptik na langoše 1pochutkovu smotanu dat do misky do kelínka dat polohrubu muku 2krat ,sol,1lyžička sody bikarbony vypracovat cesto vyvalkat a vykrajovat male kolieska a vysmazat v oleji.dobru chut 😀

aduskalac
22. jan 2013

moja punčova torta🙂

bublina83
22. jan 2013

Varila som vcera, tak bude aj na dnes. Sekanu som kupila ako polotovar v obchode, nezvyknem, ale bolo v akcii. K tomu pecene zemiaky a uhorkovo-redkovkovy salat. Muz zase osomral, maso mu nechutilo. Detom chutilo velmi. Potom este ryzovy nakyp, ostalo nam z nedele vela ryze. Polievka sosovicova so zeleninkou a upiekla som aj rozteky.

mata71
22. jan 2013

pekné zasnežené ránko,,,len keby tak nefukalo...
No návšteva z mm strany všetko pojedla dokonca včera dojedli kyslú zemiakovú/ mala som ju na balkone našli ju/ lebo tetka takú nerobí ja dávam aj fazulkové zavarené struky,,,a urobila som k tomu lokše,,,,,OD NEDELE dnes ODIŠLI 😀 😀 na cestu dostali rohliky zo Šunkov a kávu do termosky 😉 ....
Dnes budeme bez polievky a mám odložené v mrazničke segedín a knedlu tak sa zajdeme 😵.

mata71
22. jan 2013

@bublina83 vyzerá to super,ja kupujem sekanú tiež bud ju opražim samu alebo v trojobale,,, 😵

veve39
22. jan 2013

@lencyca dakujem, hned si ho ukladam 🙂

jasminet
22. jan 2013

@aduskalac a do toho cesta na langose nejdu kvasnice, nic? iba ta soda?

11nika11
22. jan 2013

@nakup mnaaaaam,vyzera super 🙂

aduskalac
22. jan 2013

@jasminet ano iba soda