Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@danielaj ahojky, dakujem veelmi pekne 🙂
Varila som vcera vecer na dnes.....kuracie stehna pecene na kapuste....k tomu mm knedla, ja zemiacky 🙂
@lululka555 mozem poprosit receptik na to gazdovske masko? Hned by som si dala 🙂
@sweetlemon jasne,rada sa podelim o recept : takze najskor si nakrajas slaninku na pasiky a cibulu na drobne kocky , das do hrnca trosku oleja a spolu osmazis, potom k tomu pridas mäsko pokrajane na kocky ( mozes bud hovädzie ,alebo bravcove ,ja som dala bravcove ) a nechas poriadne zatiahnut az mäso pusti stavu ,posolis,pokorenis ciernym mletym a vysypes k tomu 1 konzervu krajanych sampinonov a 1 ten väcsi rajcinovy pretlak zmiesany s vodou a dusis kym nieje mäso mäkke. Nakoniec zahustis troskou vody s hl.mukou. Ja to mnamka 😉
Príjemný deň žienky 🙂
tak ja sa idem pustiť do obeda,kapustnica zo včera a večer som si naložila bravčový bôčik do marinády (2PL kečupu,2PL horčice,1PL sójovej omáčky,rasca a 1,5 dcl bieleho vína),tak som zvedavá čo z toho vznikne 😀 ...v recepte je,že sa to podáva s hráškovou ryžou a zeleninovým šalátom...
U nas dnes bude zeleninova polievka a francuzke zemiaky bude aj na zajtra ,lebo dovecera pracujem. 🙂
mne tu rozvoniava kyslá fazuľová polievka s domácou klobásou a druhé budú zemiakové slivkové knedle s grankom 🙂
@lululka555 super, dakujem pekne. cez vikend ochutname 🙂
Svieckova
My ju jeme s kuskusom 🙂
Knedlu ma rad len manžel
Zapekane bambino cuketky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26516
@katy2 Baklažán rozpolíme, vydlabeme, osolíme a necháme "vypoťiť". Na cibuľke a kvapke olivového oleja opražíme kur.mäsko (rôzne ochutené), pridáme nadrobno nakrájanú dužinu baklažámu, nakrájané čerstvé šampióny, pár strúčikov cesnaku nakrájaného (aj ním vysteliem baklažám, je to super) a zmes udusíme. Zmesou naplníme baklažám a na vrch poukladám nakrájanú mozarellu z rajčinami. Podlejem, zakrijem alobalom a pečiem v trúbe na 200 stupnou 30 min. Potom odokryjem, zlejem opatrne vodu a zapečiem zvrchu na 15 min. Mňamka 😉
Rukolový šalát: nadrobno nakrájam pár strúčikov cesnaku (aj4-5), nadrobno polku čili papričky čerstvej, na malé kocky cukiny, nadrobno kúsok póru, hodím na panvicu s kvapkou oliv.oleja a orestuje, ked cukina zmäkne trošku, zmes vysipem na rukolu trocha potrhanú na menšie, ochutím solou a korením a je to. skvelá príloha.
Foto je baklažám ale s fazulkou, včerajší šalát som si neofotila.
Dobrú chuť 😉
som ja ale trúba,k tej marináde na bôčik som zabudla pridať to najdôležitejšie - cesnak 😀 ...
@lencyca ani ja som ho nemala za 45 minút upečený.musela som ho tam nechať oveľa dlhšie.aj si predhrievala rúru?ja som ho piekla na 200 stupňov asi 60 minút aj viac.ked sa v strede nelepil tak som ho vybrala..a bol mäkučký.
pecena krkovicka so zemiakmi, expresne tofu a este som piekla tortu s karamelovym kremom, zajtra ma moja mama narodeniny 🙂
@lululka555 daš prosim recept?
@lussy23 ako som už jednej babenke písala, recept nemám :-/ robím len tak od oka.......veľmi rada by som ho poslala ale receptík ozaj nemám :-/
u nás španielské vtáčky z bravčovej krkovičky s ryžou a hrachová polievka...
Ahojte,dnes strukovo-zemiaková kyslá polievka k tomu asi chorvátske rožky a malá zbadala foto od @danielaj na briošky,tak musím herečke urobiť 😀 nejako sa rozjedla
@karin0401 na tejto strane som ho uz pisala,par prispevkov nizsie pod fotkou 😉
Losos na masle s omačkou :Lososa pokvapkáme citrónom, pokoreníme, posolíme a necháme odležať /pár hodín/
Na panvicu dáme trochu oleja a masla a opečieme lososa, vyložíme a udržujeme v teple,Na masle / alebo vo výpeku/ opečieme nadrobno nakrájané rajčiny, posypeme strúhaným syrom, zalejeme šľahačkovou smotanou a dochutíme korením čiže oregano, čier. korenie a zjemníme ešte s trochou masla,Prílohu som zvolila varene zemiaky, ale môže byť aj zemiaková kaša,alebo pecene zemiaky,foto je nizsie

ahojte 🙂 u nas sa dnes dojeda zo vcera vyvar a gazdovske mäsko so spagetami
recept mam z jednej starsej kucharskej knizky a velmi to lubime 😉