icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lululka555
22. jan 2013

ahojte 🙂 u nas sa dnes dojeda zo vcera vyvar a gazdovske mäsko so spagetami
recept mam z jednej starsej kucharskej knizky a velmi to lubime 😉

mata71
22. jan 2013

@aduskalac vykrajovat malé kolieska to budu také mini langoše? také by sa mi hodili,,,či klasické velké a prosim ta kolko kusov toho bude? vdaka.

jasminet
22. jan 2013

@aduskalac dakujem, tak to skusim, kvasnic sa bojim ako cert kriza 😀

aduskalac
22. jan 2013

@mata71 ano ja som vykrajovala malym poharom kolko kusov to zalezi od velkosti koliesok ja som mala asi 15 ,vecsinou robim z dvojitej davky ked to chcem mat k fazulovej polievke

aduskalac
22. jan 2013

@jasminet tak daj vediet ci sa podarili aj ja z kvasnic a kysnute cesto vobec neviem dobre urobit,a toto je rychle nemusi kysnut nic hned sa vsetko robi.-)

sweetlemon
22. jan 2013

@danielaj ahojky, dakujem veelmi pekne 🙂

babulka1978
22. jan 2013

Varila som vcera vecer na dnes.....kuracie stehna pecene na kapuste....k tomu mm knedla, ja zemiacky 🙂

sweetlemon
22. jan 2013

@lululka555 mozem poprosit receptik na to gazdovske masko? Hned by som si dala 🙂

lululka555
22. jan 2013

@sweetlemon jasne,rada sa podelim o recept : takze najskor si nakrajas slaninku na pasiky a cibulu na drobne kocky , das do hrnca trosku oleja a spolu osmazis, potom k tomu pridas mäsko pokrajane na kocky ( mozes bud hovädzie ,alebo bravcove ,ja som dala bravcove ) a nechas poriadne zatiahnut az mäso pusti stavu ,posolis,pokorenis ciernym mletym a vysypes k tomu 1 konzervu krajanych sampinonov a 1 ten väcsi rajcinovy pretlak zmiesany s vodou a dusis kym nieje mäso mäkke. Nakoniec zahustis troskou vody s hl.mukou. Ja to mnamka 😉

mariettka27
22. jan 2013

Príjemný deň žienky 🙂
tak ja sa idem pustiť do obeda,kapustnica zo včera a večer som si naložila bravčový bôčik do marinády (2PL kečupu,2PL horčice,1PL sójovej omáčky,rasca a 1,5 dcl bieleho vína),tak som zvedavá čo z toho vznikne 😀 ...v recepte je,že sa to podáva s hráškovou ryžou a zeleninovým šalátom...

bublina83
22. jan 2013

@mata71 Tu je sekana skor ako jemnucko mlete maso, trochu ine ako na SK takze sa to da upiect len takto v celku.

mata71
22. jan 2013

@bublina83 ale dá sa dotoho dat klobása napriklad a k prívarku by sa hodilo,,

erulka77
22. jan 2013

U nas dnes bude zeleninova polievka a francuzke zemiaky bude aj na zajtra ,lebo dovecera pracujem. 🙂

vivusika
22. jan 2013

mne tu rozvoniava kyslá fazuľová polievka s domácou klobásou a druhé budú zemiakové slivkové knedle s grankom 🙂

sweetlemon
22. jan 2013

@lululka555 super, dakujem pekne. cez vikend ochutname 🙂

lilla244
22. jan 2013

Svieckova
My ju jeme s kuskusom 🙂
Knedlu ma rad len manžel

chloe001
22. jan 2013
bbbea
22. jan 2013

@katy2 Baklažán rozpolíme, vydlabeme, osolíme a necháme "vypoťiť". Na cibuľke a kvapke olivového oleja opražíme kur.mäsko (rôzne ochutené), pridáme nadrobno nakrájanú dužinu baklažámu, nakrájané čerstvé šampióny, pár strúčikov cesnaku nakrájaného (aj ním vysteliem baklažám, je to super) a zmes udusíme. Zmesou naplníme baklažám a na vrch poukladám nakrájanú mozarellu z rajčinami. Podlejem, zakrijem alobalom a pečiem v trúbe na 200 stupnou 30 min. Potom odokryjem, zlejem opatrne vodu a zapečiem zvrchu na 15 min. Mňamka 😉
Rukolový šalát: nadrobno nakrájam pár strúčikov cesnaku (aj4-5), nadrobno polku čili papričky čerstvej, na malé kocky cukiny, nadrobno kúsok póru, hodím na panvicu s kvapkou oliv.oleja a orestuje, ked cukina zmäkne trošku, zmes vysipem na rukolu trocha potrhanú na menšie, ochutím solou a korením a je to. skvelá príloha.
Foto je baklažám ale s fazulkou, včerajší šalát som si neofotila.
Dobrú chuť 😉

katy2
22. jan 2013

@bbbea jej, dakujem 🙂 vyzera fantasticky, urcite vyskusam 😵 😵 😵

mariettka27
22. jan 2013

som ja ale trúba,k tej marináde na bôčik som zabudla pridať to najdôležitejšie - cesnak 😀 ...

bublina83
22. jan 2013

@mata71 Ja to zu aj tak kupovat viac nechcem, lebo muz to vsetko osomral, je velmi preberavy v jedle. K privarku to je dobry napad, mozno si niekedy urobime len s detmi.

nelinka0401
22. jan 2013

@lencyca ani ja som ho nemala za 45 minút upečený.musela som ho tam nechať oveľa dlhšie.aj si predhrievala rúru?ja som ho piekla na 200 stupňov asi 60 minút aj viac.ked sa v strede nelepil tak som ho vybrala..a bol mäkučký.

veroninna1
22. jan 2013

pecena krkovicka so zemiakmi, expresne tofu a este som piekla tortu s karamelovym kremom, zajtra ma moja mama narodeniny 🙂

karin0401
22. jan 2013

@lululka555 daš prosim recept?

michaelamilan
22. jan 2013

@lussy23 ako som už jednej babenke písala, recept nemám :-/ robím len tak od oka.......veľmi rada by som ho poslala ale receptík ozaj nemám :-/

mataklinec
22. jan 2013

u nás španielské vtáčky z bravčovej krkovičky s ryžou a hrachová polievka...

lucikatn
22. jan 2013

namiesto plánovaného kysnutého slivkového koláča som sa nechala inšpirovať @danielaj a urobila som rožteky plnené makovo-lekvárovou plnkou. Len nabudúce dám do cesta asi menej cukru lebo sa mi to zdá dosť presladené ale aj tak sú fantastické 😀

nelinka0401
22. jan 2013

Ahojte,dnes strukovo-zemiaková kyslá polievka k tomu asi chorvátske rožky a malá zbadala foto od @danielaj na briošky,tak musím herečke urobiť 😀 nejako sa rozjedla

lululka555
22. jan 2013

@karin0401 na tejto strane som ho uz pisala,par prispevkov nizsie pod fotkou 😉

aduskalac
22. jan 2013

Losos na masle s omačkou :Lososa pokvapkáme citrónom, pokoreníme, posolíme a necháme odležať /pár hodín/
Na panvicu dáme trochu oleja a masla a opečieme lososa, vyložíme a udržujeme v teple,Na masle / alebo vo výpeku/ opečieme nadrobno nakrájané rajčiny, posypeme strúhaným syrom, zalejeme šľahačkovou smotanou a dochutíme korením čiže oregano, čier. korenie a zjemníme ešte s trochou masla,Prílohu som zvolila varene zemiaky, ale môže byť aj zemiaková kaša,alebo pecene zemiaky,foto je nizsie