icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

aduskalac
22. jan 2013

a tu je foto lososa

miriamr
22. jan 2013

ahojte. dnes žemľovka s tvarohom, broskyňami a slivkami a najmenšiemu zemiačik s mrkvou a žĺtkom, no a spravila som ešte včera nepečenú čoko roládu 😀

aduskalac
22. jan 2013

mrkovo jablkove citronove mafiny stavnate ostalo len 6ks 6 zjedol manzel hned po vytiahnuty s truby

adka.8
22. jan 2013

u nas bravčové kare na prírodne s hríbikami, ryža a opekané zemiaky, a zažiadalo sa aj toto: 🙂 na večeru pripravená na pekáči rybka na masielku pre manžela kedže ma bezlepkovu dietu buchty nemôže ☹

aduskalac
22. jan 2013

a perníkove mafiny c cokopolevou

michaelamilan
22. jan 2013

Dnes na rýchlo paradajková polievka so syrom, dusené kuracie pečienky a tarhoňa......Dávam aj foto včerajšieho cibuľového koláčika(u miláčika v práci mal veľký úspech, dnes som mailom rozposielala receptíky 🙂 )

barborkam
22. jan 2013

Dnes gulasova polievka a ryzovy nakyp. Zajtra bryndzove halusky a mrkvova polievka.

leanax
22. jan 2013

aj ja som včera robila takéto buchty, neboli síce až také pekné, ale zjedli sa... chutili.. na prvý krát sa dali zjesť 😀 a dnes máme na obed fazuľovo-krúpovú polievku a zemiakové placky 😀

tortelinka
22. jan 2013

@michaelamilan receptik bude? 😉

aduskalac
22. jan 2013

@michaelamilan mozem poprosit receptík?

chloe001
22. jan 2013

@michaelamilan cibulovy kolac vyzera uzasne, mozem aj ja recept poprosit 🙂

lululka555
22. jan 2013

@miriamr ja si prosim receptik na tu nepecenu roladu,dakujem 🙂

miriamr
22. jan 2013
veroni87
22. jan 2013

Dnes cesnačka a žemľovka 🙂

mirellka
22. jan 2013

@abriela
@mysiatkoo baby ďakujem tak som spravila vývar ako ste písali je super a prsia aso stehnami som podusila na koreňovej zeleninke s korením na divinu vonia to dobre ale papať to nemusím bude pre mojich hladošov 🙂

michaelamilan
22. jan 2013

@tortelinka
@aduskalac
@chloe001
Tak tu ho máte babulky :
cesto: 300g hladkej múky, 1/2čl soli, 12g droždia, 7-8PLmlieka, 50g Hery, cukor
Plnka:1,2kg cibule, 200g slaniny, 2PL mletej rasce, 250g Eidamu, 200ml kyslej smotany, 3vajcia, soľ, ml.čierne korenie
Postup: z mlieka, droždia a cukru si spravíme kvások, maslo zoztopíme a všetky suroviny na cesto spolu zmiesime na cesto a dáme ho vykysnúť.(ja som pridávala viacej mlieka, v recepte sa mi zdalo byť máááálo a cesto bolo prituhé) Vykysnuté cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, preložíme ho na plech. Na cesto rovnomerne rozložíme osmaženú slaninku s cibuľkou, natrieme ochutenú smotanu(vajcia, soľ, korenie) a posypeme strúhaným syrom. Ja som piekla na 180C cca 40minút. Recept je z knihy RZŽ 3 🙂 prajem dobrú chuť!

tortelinka
22. jan 2013

@strana kari robim takto: podusim cibulku a cesnak, pridam kari korenie, chlil, stipku skorice a dam namocenu sosovicu( pridam aj zemiak, paradajky, karfiol, zelenu fazulku...hocico, ked sa vsetko uvari, hotovo, zemiaky tam trochu popucim, zahustia to..ako priloha je ryza

strana
22. jan 2013

@tortelinka Super, dakujem, taketo nejake som myslela 🙂

anos18
22. jan 2013

@michaelamilan Ahoj, až tak veľa cibule? Nie je to potom veľmi cibuľové? Ale koláč vyzerá inak fantasticky.

martinkaa
22. jan 2013

My máme tofu rizoto 🙂

daniz
22. jan 2013

mm dnes ide urobiť hamburgre, len po tých našich problémoch neviem 😖 ☹ 😅 .... ale snaha sa cení 😎

kucminka
22. jan 2013

kočky poradte čo z mäskom z polievky,obrala som kuracie aj bravčové a neviem čo z toho.Fašírky sme mali minulý týždeň,chcela som niečo s cestovinou,ale akú šťavu k tomu a ako to upraviť?

michaelamilan
22. jan 2013

@anos18 😀 no veď práve preto je to cibulový koláč, lebo je tam toľko cibule 😀 A inak čo ja viem, možno ako pre koho......lebo u nás doma je vždy hneď spapaný 🙂 a prelíňa sa to pekne s chuťou slaninky a tej smotany......Prídi na kúsok a posúdiš sama 🙂

lienka2
22. jan 2013

dnes zeleninova polievka s rezancami, cestoviny s hraskom a kuracim maskom, zajtra dojeme polievku a uz je navareny segendin a domace knedle 🙂

bis
22. jan 2013

@adka.8 tie buchty vyzerajú mnam..🙂

liviaf14
22. jan 2013

krémová brokolicová polievka a strapačky s kyslou kapustou, na večeru cesnaková pomazánka s chlebíkom 😵

michaelamilan
22. jan 2013

@anos18 inak ja si myslím, že keby dáš tej cibule menej tak sa nič nestane 😉

anavila
22. jan 2013

baby, neviem kde mi deti odpásli baterky z foťáka, ale hned by som odfotila (najlepšie aj s vôňou) a poslala vám, čo práve baštím. Urobila som si pečené zemiaky, k tomu šalátik z činskej kapusty a mrkvy, nakrajana čerstva paradajka a uhorka a celé som to posypala struhanym syrom a preliala super dersingom, pozostávajucim z tvarohu, kyslej smotany a 4 strucikov cesnaku.....mňnnnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaaam a je to zdravé a stráááášne dobré....a lacnéééé 😀 😀 😀

anos18
22. jan 2013

@michaelamilan Dakujem za pozvanie 🙂, ale si trochu daleko. Ale urcite ho vyskusam. Uz som nieco podobne niekedy robila, ale tam isiel myslim len syr a zalievalo sa to slahackou a bolo to dost tazke. Ale tento urcite vyskusam, mozno uberiem z tej cibule. Nemozem sem chodit, lebo vzdy tu vyhladnem 🙂 a teraz ani nestiham nejako varit, mam DPH ☹

miruska73
22. jan 2013

ahojte kocky pozrela som len jednu stranu a mam dost taaaaaaaaaaaaaak mi tecu sliny buchty,cibulovy kolac mnam ide sa na to, ja robim chorvatske rozkynejdem ani za svet do odchodu leje uz druhy den ...muz doje chrenovu omacku mame kapustnicu a ja s dcerou si dam zvysnu knedlu s vajcom a uhorkou....