Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
vyprážaná brokolica s cibuľkovými zemiačikmi a bielym jogurtom 🙂
Ahojte kocky, chcem vas poprosit o radu, vidim ze aj torticky peciete. Ja som uplny laik, ale chystam sa mame upiect k narodenianm vo februari prvu tortu v zivote a kedze som este ziadnu nerobila, nieco som si ponachadzala na nete korpus a plnku uz mam.Chcem taku nejaku co hadam zvladnem, ziadny marcipan len naplnit a otazka je ze tym kremom co budem tortu plnit mozem ju celu ponatierat? boky a tak? tak sa to robi? a aj vrch a potom nejake struhane orechy zrejme. A vrch torty cim sa to vlastne zdobi? i take tie kvetinky s nejakym bielkom a cukrom? No vidite nemam ziadnu skusenost 🙄
@lenka268 ahoj, ja som vyučená cukrárka a tiež torty neviem robiť teda prvú som robila aj tu obliala miš maš čokoládou 😀 s tu plnku čo budeš plniť mozeš ju celú obtrieť aj boky, zdobí sa tak bud MMF alebo kupovaným marcipánom alebo zelatinovou potahovkou , alebo ju poleješ čokoádovou polevou 😉 ak ju poleješ čokoládou tak z maslovej plnky musi ti trošku ostat spraviš cukrárskym vreckom dokolečka kvetinky mozeš dat ja napíš ale tenšou spičkou potom uža tak dufam ze ma chápeš ? 😀
@extrate aj ja som mala vela vajickok a tak som jednoducho spravila vajickove halusky minies ich takto aspon 8. Aspon nam to tak vyslo, co som robila len pre dve osoby 🙂 ak je vas viac, minies viac 🙂 alebo sprav natierku vajickovu, omelety kozes spravit, prazenice a taaak je toho vela len treba vediet na co mate chut.
@nakup áno
@lululka555 to by chcelo receptík 😉
@lululka555 prosíme si reeeecept ... prosíme si reeeecept ... prosíme si reeecept 😉 🙂 MŇAM !!!
zemlicky mali ohromny uspech. Decka ich jedli v postielkach a vykrikovali, ze mnaaaaam to je fantasticke a uzasne 😀 som ich musela haltovat, aby jedli pomaly, lebo je to este teple, nech ich nebolia bruska 🙂 Uzliky sa mi zdali cudne, tak som spravila pletienky.
BABENKY !!!! Aj vy tak milujete túto tému ??? Tu sa nehádame, a každý deň keď si tu kuk receptíky a tie božské fotočky tak sa tak "najem" 😉 pri fotočkách mi tak neskutočne tečú slinky 🙂 🙂 🙂 aj Vám ??? Tak ja som dnes bola dlhšie v práci a keď som prišla domov moji chlapci - manžel a 6-ročný synček robili lievance s malinovým lekvárom, šľahačkou a tekutou čoko 🙂 No foto nemám, lebo nejakou kozmickou rýchlosťou sme ich spakovali do brušiek 🙂 Pekný večer ... a ĎAKUJEM za každý receptík a nápad, čo uvariť 🙂
@lenka268 a ty aku plnku pouziješ ? ja ked som tortu oblievala čokoládovou polevou vyzerala hrozne 😒 a dala som si do vrecuska cukrárskeho ozdobnu špičku potom som si dala plnku doň a okolo torty z kraja som robila kvietky. ved ak budeš plnit a obietierat tortu maslovou plnkou tak ti musi trochu vystát na ozdobu teda ak tortu poleješ čokoládou ked dáš marcipán tak ozdobíš marcpánom 🙂 maslová plnka sa robí : maslo vyšlaháš s práškovým cukrom pridáš po častiach vychaldnutý puding a podla chuti pridáš kakao, orechy to je jedno čo budeš chciet .
http://varecha.pravda.sk/recepty/zelatinova-pot...
http://varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-fo...
tých receptov na potahovky je dost . a inak maricpán sa dá aj kupit na nete .
toto som myslela takéto kvetinky z maslového kremu 🙂
da sa robit všeličo z maslového kremu
@lululka555 a k plackam este nieco bolo? vyzera to fantasticky 🙂
@veve39 ja som ich piekla na 180 C, približne 13 -15min, ak už boli trošku hnedé som ich vyberala. Cesto som vyvaľkala na hrúbku max 0,5 cm. Čo sa týka množstva, tak záleží na veľkosti, mne vyšlo 30 ks takých stredne veľkých, na budúce budem robiť niečo menšie. Oni totižto pekne narástli.
@nelinka1311
@atiatko dakujem a robila som podla tohto receptu http://www.toprecepty.cz/recept/27685-cokoladov... ,akurat som pridala jahody 😉
@memek bolo ,bolo...sosovicova kysla polievka a este zeleninovy salat 😉 a dakujem 🙂
@lululka555 ĎAKUJEM ... uložené 🙂
Ahojte mi dnes špenátová polievka s haluškami a rozhabarkovaným vajíčkom a s postrúhaným syrom syr kto ako chce a rizoto s kuracím mäsom, dnes ešte rizoto nie je spojené lebo nám je zle tak sa spoji zajtra 😢

@renatad No, tie kúpené knedle chutia ako rez 😖