Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zuzananinka hiii, to vyzera bohovsky, mozem ta poprosit o recept ? strasne mam chut na nieco taketo ...dakujem 😀
až teraz vidím, koľko sa tu za jeden deň popíše , darmo , variť sa musí - či jesť ? 😀
ja som dnes robila žemľovku , len nedávam tvaroh , ten nemusím , na jabĺčka dávam vanilkový puding , teda ako prvé idú namočené rožky , potom nakrájané jablká , na to uvarený puding a zas rožky a šup do pece , také to máme radi , aj keď diéta je vtedy v háji , ale tak jedna porcia hádam môže byť 😅
ahojte, ja dnes zeleninove rizoto (som sice neveriaca,ale v piatok mame aj tak post), zajtra upeciem v trube fasirku a k tomu cukinovy privarok a zemiaky, vecer sa pojde na pizzu. v nedelu bude pecene kura a ryza. polievku este nejaku vymyslim, nebudem robit hovadzi vyvar ani nic podobne, snad zeleninovu, brokolicovu alebo sosovicovu. Podla chute a nalady. 🙂
Pri KLIKNUTI na TUTO temu by malo nabehnut upozornenie:
HLADNI, DIETUJUCI MAJU VSTUP LEN NA VLASTNE RIZIKO.
Babeny ktore ste robili domaci nemieseny chlebik mozem daj aj obyc drozdie ak nemam susene?
@hobit Ahojky, taka klasika, ryzu uvarim v mlieku, davam dvojnasobok mlieka (na 1/2 kg ryze liter mlieka), podla poctu stravnikov🙂 , dam tam aspon dve vanielky a citronovu stavu. Ryzu uvarim do makka a necham vychladnut. Potom si vyslaham cele maslo (alebo pol hera a pol maslo), potom si don pridam zltky s cukrom (davam 4 zltky a cca 100g cukru) a vyslaham do peny. Zvlast si vyslaham sneh z bielkov (kolko bielkov, tolko lyzic cukru) a nakoniec vsetko zmiesam ryzu, potom vymiesane maslo a nakoniec sneh. Este koru a stavu z citrona. Ja robim v tortovej forme okruhlej, vymastenej maslom a vysypanej struhankou. Ak mam tvaroh, navrstvim polovicu zmesi a dam tvarohovu plnku, taku klasicku a zvysok zmesi a upeciem. Do panvice si vylejem jahodovy kompot aj so stavou, pridam jahodovy dzem a prevarim, potom si to rozmixujrm a zahustim solamylom. To robim tak od oka a podla chuti. 🙂
@bklaudia http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5654. su svetove
Večera:teplé šampionové senviče 😀 pred a po upečení 😉
este sa chcem opytat zien co uz piekli ten chlieb bez miesenia aky je na druhy den?

vcera som navarila za velky hrniec fazulovej polievky nakyslo s udenym maskom ...hlavne, ze drzim dietu 😀