Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@mysiatkoo prosim ta, ako presne robis ten krem s mascarpone...ja robim s mascarpone ale so slahackou a bieou coko ale rada vyskusam aj ten so smotanou, dakujem 😉
inac znova krasne jedlo a krasne fotky 😉
šošovicová polievka...morčacie soté s mungo fazuľkou, ananásom a ryžou...pripravujem mleté mäso do zásoby ku špagetám...
@katkas1 ano Katka iba z jednej dávky a dnes som už zamiesila na druhý chlebík 😵
@nicky182 a konkrtne na čo máš chuť? mám tam chlebík a pita chlieb s gyrosom 😎
@denisa87 mnam tie chlebiky vyzeraju super - ako si tie sampiony pripravila predtým ako isli na chlebík?
Ja som dnes trochu zdravšie zase varila: zapekane spaldove zrna so zeleninou. Bolo to prekvapivo chutné, jednoduche a strašne sýte.
@zuzananinka oprazila som cibulku s trochou nakrajanou slaninkou,pridala pokrajane sampiony,sol,cervenu mletu papriku a vmiesala kecup,dala som na chlebik,posypala syrom a zapiekla som 🙂
ahojte... my dnes polievka so šunkovími knedlíčkami, ale len sáčková a moja výroba zapekané ryby v so syrom a šampionmy a ako príloha americké pečené zemiaky a uhorkový šalát... 😀
@mj30 Nech sa páči http://public.hajtmar.com/files/lisaj/chleba_be... 😉
My dnes robime spenatovy privarok, volove oci, zemiaky a cesnakovu polievku do bosniaku...uz sa neviem dockat
ahojte kočeny včera som tu kukla asi po dvoch týždnoch a len som čumela 🙂 a slintala nad tými dobrotami čo ste tu popridávali 😉 mnáááám
dnes u nás zeleninová polievka s pohánkovými vločkami a rizoto s praženicou -my to tak lúbime 😵 a k tomu šalát z pekínskej kapusty s paradajkami , paprikou
tak my hlivova polievka a segedinsky guláš s domacou knedľou bude aj na zajtra 😵
@zuzananinka ahoj, aj na chlebik aj na to druhe 😀D
hovadzia polievka s masovymi knedlickami,pecene morcacie stehno zemiaky,jablkova strudla 🙂
kapustnica od včera,kačacie stehná,červená kapusta a zemiakový knedlík 😝 .Pekný víkend "kočeny" 😉
fazulova polievka s fliackami, plnena paprika so zemiakmi. dobru chut 😎
mrkvova polievka s ryzou od vcera a a teraz idem urobit spenat s vajickom a zemiakmi 😉
kôprový prívarok s vareným vajíčkom a domácim slnečnicových chlebíkom (tentokrát pre zmenu som kúpila zmes na pečenie) a "slonie žrádlo"
Ja musím dnes navariť aj na zajtra. Takže slepačia polievka, chrenová omáčka, zapečená údená krkovička, pečené zemiaky - pre mňa a manžela pikantné 🙂
Poobede pôjdeme k mame "vyžrať" pirohy 😀
Zajtra ideme za bratom, tak nebudem mať kedy variť, ale v takom počasí, ach...nechce sa mi, no ale....
Fazulova polievka s klobaskou a mrkvou + pirohy s makom 🙂
dnes vari manzel: fazulova polievka s udenym maskom a zo vcera sa dopapa pizza na vecer slanina s cibulou 😀
polievku mame zo vcera zeleninova so sližami a z vyvaru z udeneho a teraz sa chystam na sviečkovu z bravčoveho(ide o tu omačku 😉 ) a spravim knedlu a cesnekove trojuholniky...aj na zajtra,aby bolo 😉

@patka6 Dala som na spodok tortovej formy niekolko lyzic kavy zmiesanej s mandlovou aromou (ma tam ist amareto, ale to nekupujem) a polozila som na to tenky plat piskotoveho korpusu, znovu som pokropila kavou a natrela kremom, poukladala dve vrstvy piskot tiez namocenych v kave a znovu krem. Treba nechat cez noc stuhnut v chladnicke (alebo aspon 12 hodin odstat) a potom posypat poriadne kakaom. Krem - 500g mascarpone, 100ml zltkov (mne to vyslo 6ks zltkov), 110g krys. cukor. Zltky s cukrom treba slahat az kym sa nevytvori husty krem, nesmu tam byt krystaliky cukru. Potom sa opatrne zamiesava mascarpone, aby krem nezredol. Ale ja som ho vyslahala aj slahacom, lebo sa mi to robilo zle a nic sa mu nestalo Velmi jednoduche a vyborne.