icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

fattamorgana
14. dec 2010

@bubinko83
@kibuk čo už s nami, keď pred Vianocami človek strávi v kuchyni väčšinu času práve pečením 😉

bubinko83
14. dec 2010

@fattamorgana ,no jasne chapeme 😉

elina313
14. dec 2010

Ahojte žienky, ja som dnes urobila zemiačikovú omáčku s párkom a dcérka, mami a môžem si dať ešte tú polievočku 😀 😀 😀 a pre seba a svoj diétny režim ryža so zeleninkou

kibuk
14. dec 2010

@fattamorgana ved nič prave som dopiekla medovničky 😀 😀 😀 a ešte niečo spichnem ale neviem sa rozhodnut či rafaelo guličky alebo z lineckeho hmmmm 😀 😀 😉

claudica
15. dec 2010

No ja vareniu teraz moc nedávam, snažím sa také rýchlovky, lebo po práci keď prídem domov, ešte vypekám, keďže dovolenku nám nedovolia brať... ☹ Takže poobede zbúcham perkelt s kolienkami a čaká na mňa linecké v chladničke, ďalšie orechové cesto zarobím, to upečiem zajtra po práci... no čo už, inak sa to nedá. Zmákneme to nejak, teraz fofry a potom mi len bude zadok rásť 😀 😢

petusko
15. dec 2010

ja idem spravit fazulkovu polievku a bryndzove halusky 🙂 a mozno grilaz dnes urobim, neviem ci mam oplatky 😅

kibuk
15. dec 2010

@claudica haha si to dobre napisala 😀 😀 😀 😀

lea132
15. dec 2010

kuracie prsia s ananasom a syrom, asi k tomu varene zemiaky a polievka este neviem, asi vajickova

titkovamiriam
15. dec 2010

ahojte!Ja dnes budem robiť halušky s vajickom a uhorkový salat,polievku hríbkovu.
Moje rafaelo:
1.verzia:salko kokos-spraviť masu a dat do chladnicky,potom urobím guličky s mandľou a vyválam v kokose
2.verzia kedze detom vedili cele mandle:

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34062

nanulik
15. dec 2010

ja som včera robila vysmážané šampinony a krumple 😀 a zeleninovú polievku so šunkovými knedličkami, bude aj na dnes 🙂

benne
15. dec 2010

ja robím pečené kurča na jablkách a zemiakoch... ale nie to som chcela... prosím, poraďte, ja veľmi málo pekávam, no a zvýši mi väčšie množstvo žltok, tak by som chcela upiecť niečo jednoduché a trvácne - keksy alebo niečo podobné... (väčší počet žĺtkov je u mna 6 😀 )

fattamorgana
15. dec 2010

pozerám, že dnes fičia linecké 😀 ja som tiež svoje už dopiekla, dokonca som vyskúšala aj kávové, len plnku tam budem dávať až budúci týždeň. inak keď plníte linecké lekvárom, kedy to robíte? ak už teraz, nezmäknú a nepremočia sa do Vianoc?
ešte otázka ohľadom mandlí: keď ich spracúvate na varenie alebo pečenie, aj ich osmažíte alebo používate len také "surové"? ja som včera robila to Rafaelo a tak ma napadlo, či sa náhodou nemajú ešte nejak spracovať..

A k vareniu, tak mám ešte zo včera špenát a spravím ďalšiu rýchlovku - rezance s tvarohom

estterka
15. dec 2010

@benne zltkove pecivo-3 zltky,300g praskoveho cukru,55g polohrubej muky,1,5 lyzicky sody bikarbony
zltky vyslahat s polovicou cukru,na 12 hodin dame do chladnicky.do vychladenej masy pridame zvysny cukor a preosiatu muku a sodu bikarbonu.
pecieme na 160 stupnoch,plech vylozime do hornej casti vyhriatej rury a pecieme 15-20 minut a v polovici pecenia znizime teplotu na 150 stup.-neskusala som este sice,ale budem piect,lebo MM si objednal snehove kokosky,takze tiez zvysia zltky 😉 a budem to spajat lekvarom.

benne
15. dec 2010

@estterka veru, veru.. .ked ale tie kokosky stoja za to ... dakujem 😀

berika
15. dec 2010

zo včera mi ostala šošovicová polievka, svokra doniesla palacinky, takže nevarím. Na večeru si dáme pečenú klobásku, ja to moc nemusím, ale manžel sa dušoval že kúpi tie najlepšie klobásky na pečenie, tak uvidíme.

berika
15. dec 2010

@fattamorgana ja dávam mandle do vriacej vody len na minútu a pol a viem ich pekne ošúpať, podľa mňa je zbytočné až 20 minút

fattamorgana
15. dec 2010

@berika ja som sa tak dočítala a nechala som ich tak, dobre sa šúpali. ale super, keď stačí minúta a pol, o to lepšie. a dávaš ich aj pražiť či spracúvaš len takéto?

titkovamiriam
15. dec 2010

ja mandle už kupujem lupane,a ked tak ich len neham zovriet zalejem studenou vodou a sami sa skoro vyzliekaju 😀

petusko
15. dec 2010

babyyy, a to rafaelo zo salka mozem urobit uz teraz?? nepokazi sa?

titkovamiriam
15. dec 2010

petusko ja ho budem robit az 23,ono to moze byt aj v chladnicke len to potom vysycha.Ja robim tak ze si zarobim dvojitu davku misku dam do sacku,spravim tak 20 guliciek a ked sa zjedia spravím dalsie.

fattamorgana
15. dec 2010

@petusko ja myslím, že podľa toho, z akého receptu robíš. keď tam ide aj maslo, ja by som ešte počkala. tiež som robila len jednu dávku, tá sa určite skoro zje a druhú budem robiť až budúci týždeň.

a tie linecké kedy zlepujete?

petusko
15. dec 2010

ja chcem to, kde sa miesa salko s kokosom.
lebo chcem robit tu grilazku a ja robim iba polovicne davky vsetkeho, kedze sa to u nas nepoje, tak som chcela rozdelit salko.

petusko
15. dec 2010

@fattamorgana linecke som zlepovala vcera. mam radsej take zmaknute 🙂

titkovamiriam
15. dec 2010

linecke mam zlepene presne ako petusko 🙂

fattamorgana
15. dec 2010

@petusko myslím, že tam sa ti nemá čo pokaziť, keď tam nejde maslo ani nič také. salku sa nič nestane

@petusko @titkovamiriam ďakujem, zlepím teda zajtra 😉

petusko
15. dec 2010

no tak teraz neviem, ci to risknut a urobit dnes, ci radsej neskor ... uvidim, ako si to premyslim od poobedia

luciaanna
15. dec 2010

Ahojte.
Dnes kyslá šošovicová polievka a rezance s tvarohom.

estterka
15. dec 2010

@fattamorgana ako si robila tie kavove linecke?

nikuska16
15. dec 2010

Ahojte mozete mi poradit nejaku napln do rolady.Dakujem 🙂