icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

levandullka
31. jan 2013

@natal12 Dufam 🙂: Asi zajtra vyskusam 🙂

natal12
31. jan 2013

Obed: paradajková polievka z písmenkami a syrom tú som varila ja, a mamina robila mozaikovú rolku z bôčika a zemiakovú kašu a kapustový šalátik 🙂 a dezert bol krémeš z bebe keksov ten som robila ja 😉 a na večeru máme vysmážany syr v žemli zo zelenininou 😉

natal12
31. jan 2013

@levandullka inak ja mám tiež zo školy recept na cesnakové trojuholníčky 🙂

lienka2
31. jan 2013

@zklimekova ako si robila tie buchty ze su vsetky take pekne rovnake? 🙂

levandullka
31. jan 2013

@natal12 A ide tam normalny kvasok?

stastnevydatam
31. jan 2013

tak dnesne vianocky, som myslela,ze ochutname aj zajtra, ake su na druhy den.. nepodarilo sa uchranit.. 😉
zajtra bazmasite, spaldove palacinky s ovocim a placky z ovsenych vlociek a kadecim 🙂)

stastnevydatam
31. jan 2013

dufam, ze nemam moj odraz v cajniku, ako to kolovalo na nete, ze nechtiac odfotili aj seba 🙂 (holeho ) 🙂 🙂

natal12
31. jan 2013

@levandullka áno ide 🙂 chceš recept?

levandullka
31. jan 2013

@natal12 Ano, prosim 🙂

eva7780
31. jan 2013

@natal12 taký mám aj ja,uvidíme ako sa zadari ,určite sa pochvalim 🙂 a ked sa zadari
tak aj odfotim🙂

anos18
31. jan 2013

@stastnevydatam Tak Tvoje su krasne, ovela krajsie zapletene, ako moje 🙂

natal12
31. jan 2013

@levandullka Cesnakové -syrové trojuholníčky

Cesto: 600g polohrubej múky, 1 droždie,3 lyzičky cukru,2 lyžičky soli, 3 dcl mlieka, 1 dcl oleja.

Plnka: 1hera, 3 žltky, 4-5 strúčikov cesnaku, 15dkg údeného syru,2 lyžičky soli alebo vegeti ( mozeš dať oboje )

Postup: Spravíš si kysnuté cesto a necháš vykysnúť. Cesto si rozdelíš na 3 bochníky. Bochník rozvlkáš do obdlžníka a potrieš 1/3 plnky, stočíme do rolády a krájame na trojuholníky.Dáme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšlahaným vajíčkom a posypeme sezamom alebo kmínom. Suroviny na plnku si vymiešaš do hladka. Pečieš na 180 stupnov, a čas no každá rúra pečie inak treba si to odsledovať.

natal12
31. jan 2013

@levandullka a moja ak nevieš postup na kysnuté cesto napíšem ti ho ak bude treba ? 🙂

egyptanka
31. jan 2013

Tak co sa mi dnes podarilo. Robim na veceru krupicovu kasu a pomylila som si cukor so solou. Tak plny hrniec skoncil v kybli. 😖 😀

stastnevydatam
31. jan 2013

@anos18 to bola iba nahoda ☹ ked som prvu zaplietla, druhu som uz tak nevedela.. ale podstatna je ta chut.. 🙂

stastnevydatam
31. jan 2013

minuly tyzden som skusila PODPECNIK... urcite ho vyskusajte, je vybornyyy... a hlavne lacnejsi ako kupovany 😉

Flammenkuchen - podpecník

CESTO:
500g múky T55 (ja dávam hladkú múku)
2PL olivového oleja
1 balíček pekárenského droždia (ja dávam polovicu kocky droždia)
1PL cukru
1 1/2 ČL soli
250 ml vody

OBLOŽENIE:
200g plátkov údenej slaniny
200g tvarohu
200g šľahačky (ja som dala kyslú smotanu)
2 cibule
2 PL olivového oleja
čierne korenie
muškátový oriešok
soľ

POSTUP:
Vodu, olej, soľ a cukor dajte do nádoby. Pridajte múku a droždie. Zvoľte program cesto (cca1,5hod)
Po skončení programu cesto rozdeliť na polovicu, obe rozvaľkať a položiť na vymastený plech a 15min. nechajte odpočívať na plechu.
Zmiešajte tvaroh a smotanu a trochu osoľte.Plátky slaniny nakrájajte a cibuľu nakrájajte na kolieska. Zmiešajte olej,muškát. oriešok a čier.korenie a potrite tým cesto. Na to dajte vymiešaný tvaroh, cibuľu a slaninu. Dajte piecť do vyhriatej rúry pri teplote 210°C asi 10-15 min.

nakup
31. jan 2013

@joannas jednoducho uhorky postrúhaš na strúhadle na kolieska osolím aby pustili šťavu urobím nálev tak do 3 dcl od oka dám 3 lyžice cukru a 3 lyžice octu ochutnám či je nálev sladko kyslý keď sa spoji so šťavou z uhoriek je tak akurát niekedy prisám aj cibulu na tenke kolieska nakrájanú

nelinka1311
31. jan 2013

sojové mäso na šťave s ryžou,zeleninová polievka a zajtra mám narodeninky(zase len o jedno číslo hore 😠 ) tak bude struhaný tvarohový zákusok a plánujem ešte pekné karamelové rezy,pripravím na víkend snáď sa niekto zastaví 😉 ,čiernohorské rezne so zemiakmi,ale tie asi až sobotu,zajtra netuším čo variť,uvidím čo budete variť vy a tak sa inšpirujem 🙂

levandullka
31. jan 2013

@natal12 Dakujem moja 🙂. Vies co? Kysnute cesto som nerobila ani raz v zivote este 😅. Tak by som ta poprosila o ten postup, aj ked sa naozaj hanbim 😅

apendix
31. jan 2013

@natal12 mohla by som ta poprosit o recept na tu mozaiku? dakujem

natal12
31. jan 2013

@levandullka nevadí a čo ja som tiež nevedela a keď ma mamina chcela naučit tak som nechcela a všetko som sa naučila v škole-prax 😉 takže kysnuté cesto na tie cesnakové trojuholníky:do vlažného mlieka si dáš štipku kryšt. cukru a rozdrobíš droždie, necháš chviločku vykysnúť a zatiaľ si do misy dáš múku,soľ,kvások a olej vymiesíš a necháš prikryté utierkou hodinu vykysnúť . Ináč budú ta možno bolieť ruky ale veď drahý ti pomože ten má viac sily určite 😀

mami.sk
31. jan 2013

dnes som robila šošovicovú polievku s údeným mäsom a lievance - navrchu s čučoriedkovým džemom a kyslou smotanou 😅

fordikford
31. jan 2013

@eva7780 ja krájam s nitou a ide to dobre máš to od nej rovnake a nie kostrbaté 🙂 🙂

natal12
31. jan 2013

@apendix Mozaiková rolka z bôčika:500 g prerasteného bôčika alebo pliecka,100-150 g húb,1 cibuľa, 50g červenej nakladanej kápie, 40 g hrášku, 3 vajcia, 1 dcl mlieka, olej,vegeta, soľ,mleté čierne korenie.

Postup:mäso pomelieme,pridáme 1 PL vegety, pol lyzičky soli,mlieko, dôkladne premiešame a necháme 1 hodinu postát v chladničke. Zatiaľ si pripravíme plnku .Nadrobno nakrájame cibuľku-speníme na oleji, pridáme huby, podusíme huby a nakoniec vmiešame vajcia. Praženicu odstavíme a necháme vychladnúť. Odstáte mäso dáme na mokrý igelit, spravíme z neho placku na ktorú uložíme praženicu. Na vrstvu praženice dáme hrášok a na hrášok červenú nakladanú kápiu. Pomocou igelitu zvinieme rolku a dáme do alobalu ktorého konce dobre stočíme. Pečieme vo vyhriatej rúre na pekáči, do ktorého sme vliali 1 dcl vody.Podávame za tepla so zemiakovým pyré, alebo používame na studenú misu.Dobrú chuť.

natal12
31. jan 2013

@fordikford to ako nitou sa kraja ?? to sm ešte nevidela 😲

atiatko
31. jan 2013

Ahojte babenky ... tak my sme dnes mali prvé vysvedčenie nášho synčeka .... tááákže sa doma nevarilo a išli sme do pizzérie .... a tam mňamka preveliká .... občas sa môže aj doma nevariť, že ? 😉

fordikford
31. jan 2013

@natal12 normalnou omotaš si okolo ukazovakov napneš a pomaly rovnými ´tahmi režeš a ide to pekne prídeš nato neboj 🙂

zklimekova
31. jan 2013

@lienka2 ďakujem, čo ja viem tak sa podarili 🙂, aj mm sa smial či som ich s pravítkom v ruke robila 😀

lussy23
31. jan 2013

dusený losos na masle s rajčinovom omáčkou, receptík bol odtialto

irsina83
31. jan 2013

dnes kremova zo sosovicky a mungo fazuliek, pre malu a muza losos na pomarancovej omacke s pire a mamina losos s fazulkami,spenatom a chcerry rajcinkami na olivovom oleji s cesnakom....