icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

chloe001
1. feb 2013

Cestoviny, paradajkova omacka, mozzarella.

amdeis
1. feb 2013

Na ranajky hrncekova vianocka od danky @danielaj a musim povedat, ze je vianockovitejsia a lepsia nez ta, ktoru robievam. 🙂 Na obed este len bude, bo sme boli po doktoroch "maso na rucke" - pecene kuriatko s ryzou a dla chute bud kompot alebo kysla uhorka. Na olovrant bude domaci pribinacik s piskotkami. Na veceru tuniakova natierka asi s cerstvou zeleninou.

amdeis
1. feb 2013

Jo chcela som na veceru kolozvarku kapustu, ale teda v bille sice mali 4 druhy kyslej kapusty, ale napchane konzervantami a stabilizatormi. Tak som im to velkodusne nechala. Aby este aj kysla kapusta musela byt konzerovana to este svet nev idel. Pardon-oprava-uz to vidi! 😨

zarabono
1. feb 2013

cestoviny s bolognskouomackou

rastulka
1. feb 2013

Ahojte 🙂 My sme u našich,takže varila babka 🙂 mame rybaciu polievku "halászlé" a domacu pizzu 😝 🙂

efci
1. feb 2013

@mysiatkoo ja by som to iba navrch dala na ozdobu, taketo cosi som myslela http://www.mariage-deco.com/anniversaire-enfant... Len aby som to tam dako prichytila 🙂

efci
1. feb 2013

@atiatko to je v Rusticane vsak? 🙂

zklimekova
1. feb 2013

@nelly3 🙂 ďakujem

zklimekova
1. feb 2013

dnes brokolicová krémová polievka a včerajšie buchty na pare sme dojedli 🙂

mysiatkoo
1. feb 2013

@efci na vrx to das v pohode ;) ... trosku navlhcis spodok odzoby a pricapnes...

fordikford
1. feb 2013

dnes zemiakové gule plnené jahodami plus šulance s makom a orechami 😝

fattamorgana
1. feb 2013

tak mufinky sa vydarili, ďakujem za inšpiráciu, kočky @danielaj @nelinka0401
ešte som sa chcela spýtať, fakt tam dávate toľko oleja? mne sa to zdalo strašne veľa, chuťovo sú výborné, len keď si predstavím ten hrnček oleja, čo vlastne zjeme, uff. nemáte nejakú zdravšiu variantu? prípadne keby som dala toho menej, boli by suché? 😕

piska82
1. feb 2013

dnes zapekané smotanové zemiaky s údenou krkovičkou (len tak recept z hlavy ale chutia výborne) 🙂 🙂

ibajeho
1. feb 2013

@fattamorgana ahoj nebudu suche, ja robim tie tiez od danky a davam stvrt salky oleja pretoze mam citlivy zaludok a ked som to robila prvykrat s tolkym olejom tak som ich nemohla ani zjest. Ako chutovo vyborne ale strasne mastne a hlavne kvoli malemu som si upravila ten olej 🙂

wena
1. feb 2013

My sme dnes mali penne s paradajkovou omáčkou a brokolicou.

drobik1
1. feb 2013

cafte zeny... 😀 dnes karfiolova polievka a francuzske zemiaky... 🙂 zajtra asi spagety co dom da... 🙂 a v nedelu vyvar a losos pre mna a inak cina a ryza....asi idem este nejaky rychly kolac urobit..pekny vikend 🙂

danielaj
1. feb 2013

ahojte kočky, to ste teda od včera riadne toho popísali, idem skúsiť dočítať, kým malá spí, dnes som nevarila, dojedali sme od včera, lebo poobede sme boli na škôlkarskom karnevale, tam bolo kopec dobrôt slaných, sladkých, domáca pizza, tak sme prišli najedení, že sme nevečerali, tak zostalo na dnes 😉

sebi123
1. feb 2013

@verka18567 ahoj... ja davam od oka 😉 asi 1 - 2 CL ... kazdy podla chuti 😉

a2303
1. feb 2013

Ahojte, dnes paradajková polievka a lekvárové (domáci ríbezľový lekvár) pirohy (cesto zemiakové, len tvar majú ako pirohy) 😵

danielaj
1. feb 2013

@daniz všetky urob, 😀 sú naozaj dobré, neviem, či by som vybrala z nich jedny najlepšie, ale asi tie karamelové mne osobne najviac chutia, aj keď nie je nad klasický punčák 😉
@vieruna pri tých karamelových punčových nešľahám šľahačku, iba musí byť tá karamelová smotana riadne vychladená a vmiešavam ju do masla, ešte je jedna verzia, ktorú som skúšala, tá je s pudingom, ale táto šľahačková je oveľa lepšia, tu je tá pudingová verzia http://varecha.pravda.sk/recepty/karamelovo-pun... 😉
@anos18 jaj, veď to zapletanie je úplne jednoduché, už som tu viackrát písala, ja som sa tiež kedysi natrápila s tým, že ako to zapletať, všade bolo písané od stredu zapleta´t po jeden koniec a potom po druhý, blbosť, to je úplne zložité, ja som kdesi našla úplne jednoduchý postup a zapletené mám raz dva, dáš so štyri tie valčeky cesta, na vrchu ich spojíš, zoberieš ten, ktorý máš prvý po pravej ruke, dáš ho nad druhý súľok, pod tretí šúľok a nad štvrtý šúľok a necháš ho na kraji pri ľavej ruke, znova zoberieš ďalší čo máš hne´D pri pravej ruke a ideš nad duhý, pod tretí, nad štvrtý, nad, pod, nad a znoava ho dáš na kraj pri ľavej ruke a tak stále dokola až upletieš celú vianočku, je to úplne jednoduché 😉
@natal12 veď aj tebe som už tuším raz písla tento jednoduchý postup zapletania, to sa ti musí podariť, veď to zvládne aj dieťa 😉 treba vyskúšať
@lencyca Leni ja robím tiež takýto podobný šalát, len dávam kyslú smotanu namiesto tatarky, nemáme radi tú kupovanú tatarku a aj so smotanou je výborný 🙂

zoe_a
1. feb 2013

Ja som dnes vyskúšala urobiť opekané ryžové rezance s kuracím mäskom. Tie z čínskej reštaurácie akurát nie sú, ale celkom dobrá alternatíva 🙂

danielaj
1. feb 2013

@miruska73 nie nie, ja od 1.2. čerpám 17 dní starej dovolenky, tak nastupujem až 26.2, ale malá už mašíruje v pondelok do škôlky, z toho som nejak mimo 😅 a do roboty v pohode, sa vraciam k starým známym, takže úplne normálne, takže ke´d nastúpim, sadnem za PC a fičím 😉 😀
@eva7780 s niťou prekrojíš cesto úplne jednoducho, a bude pekné rovné 😉 mám to vyskúšané, aj ke´d ti pravdu poviem, že radšej upečiem dve cestá, ako jedno prekrajovať 😉
@levandullka jasné, že môžeš nahradiť, aj ke´d ja mám radšej čerstvé droždie, lepšie kysne a cesto je vláčnejšie z neho ako z toho sušeného, naposledy ako som robila briošky, teiž som nemala čerstvé a dala som sušené a úplne o ničom, boli nejaké tuhé, sa nedali porovnať s tými, čo robím z čerstvého droždia, to je moja skúsenosť 😒

karin0401
1. feb 2013

pizza z jogurtoveho cesta

eva7780
1. feb 2013

torta upečená,celkom to šlo,piškotu som rozrezala s nitou,ani som nemyslela,že to pojde tak lahko 😉uvidime zajtra aka bude v reze 🙂
dnes sme dojedali zo včera

miriamr
1. feb 2013

ahojte. u nás dnes kyslá šošovicová polievka a kysnutý orechový a makový závin 😉 výborné cesto, ktoré dlho vydrží čerstvé 😉

danielaj
1. feb 2013

@fattamorgana ja dávam do nich tiež menej oleja, tak trištvrte hrnčeka, menej nie, boli by suché, aspoň pre mňa boli , už som skúšala, 😒

danielaj
1. feb 2013

@amdeis tak to som rada, že chutila, naozaj je naj naj 😉

lencyca
1. feb 2013

Ahojte,dnes zeleninová polievka so slížami,bravčové rizoto,kapustový šalát 😉

anos18
1. feb 2013

@danielaj ďakujem Ti, si strašne zlatá, že sa takto unúvaš. Nabudúce skúsim zas 🙂 Ale bez ohľadu na to, ako je zapletená, už je skoro všetko zjedené 🙂

lencyca
1. feb 2013

@miriamr ahoj,možem poprosit recept na cesto,dakujem 😉