icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mysiatkoo
1. feb 2013

@nicky182 kare sa ti vysusi... pouzi na to radsej krkovicu.... alebo to aspon dobre podlej vodou (alebo to poukladaj na cibulu a nejakym vyvarom zalej) a tak az pec... 180st...hodinu?

mysiatkoo
1. feb 2013

@bobinkask si vitana ;) kamoske som este neposlala, tak jeden kusok sa isto najde ...a hadam aj kavu mm dokupil.. 😉

bobinkask
1. feb 2013

@kucminka šikulka mnám

bobinkask
1. feb 2013

@mysiatkoo neprovokuj 😉 lebo sadám do auta a o chvilu som u vás 😀 a kávu nepijem...tak nevadí ak nekúpil 🙂

dorenika
1. feb 2013

moja vecera salat z avokada,rajcin a pistacii a k tomu toast 😉

nicky182
1. feb 2013

@mysiatkoo dakujem za tip, tu cibulu tam dam, a podlejem to teda este niecom - kyslou smotanou alebo na varenie ...hmmm

mysiatkoo
1. feb 2013

@bobinkask troxu odruky od Trencina, ale xodim spat teraz neskoro, tak tolko pockam 🙂))

a2303
1. feb 2013

@dorenika Vyzerá to fantasticky!!! ako si robila šalát? ďakujem 🙂

a2303
1. feb 2013

@stastnevydatam Môžem poprosiť recept na placky? ďakujem 🙂

adulikka
1. feb 2013

@natal12 ja vsetko robim v mixeri. , ci cesto kysnute ,plnky...

bobinkask
1. feb 2013

@mysiatkoo ja viem je to daleko ale čo človek nespraví pre takú mlsnotku 😵 ...ale neboj neprídem lebo pokým by som vás tam našla aj chut by ma prešla 😀 😀 😀

dabon
1. feb 2013

@maculik ...ja mam tiež radšej halušky zo sladkej kapusty, ale robím ich "naslano", čiže ked mam čas tak oprazim na oleji cibulku a do toho dam dusit pokrajanu kapustu, ked sa mi nechce babrat, tak nakrajanu kapustu dam len uvarit do osolenej vody. Ked je kapusta makka tak ju scedim a zmiešam s uvarenými haluškami, ktoré som spravila len z rozmixovanych zemiakov, hl. muky a soli. Osobitne si oprazim slaninku, pridam k nej cibulku, ked sa poprazi zasypem červenou ml. paprikou a zmiešam to z kapustovymi haluškami 🙂 Je to mnamka 😉

zklimekova
1. feb 2013

@mysiatkoo vyzerá úžasne ...ale nebezpečne..v túto nočnú dobu 😀

dorenika
1. feb 2013

@a2303 pokrájané avokado a rajcinu som zmiesala pridala pistacie a pridala trosk cierneho korenia a olivovy olej 🙂

dabon
1. feb 2013

...no a dnes sme mali ryžu a pečeň na slaninke s omačkou. Zo včera nám zostal perníkový koláč s čokoládou 🙂 je úžasný, aj na druhý den makkučký a vláčny 🙂
Ingrediencie :
múka hladká 40 dkg
cukor práškový 30 dkg
vajcia 2 ks
mlieko 5 dcl
olej 50 ml
kypriaci prášok do perníka 1 ks
perníkové korenie 1 káv. lyžička
sóda bikarbóna 1 káv. lyžička
mletá škorica 1 káv. lyžička
kakao 2 pol. lyžica
pikantný lekvár 4 pol. lyžica
čokoláda na varenie 10 dkg
maslo 40 g
Postup prípravy :
Všetky ingrediencie (okrem 4 pol. lyžíc lekváru, čokolády a masla) zmiešame do cesta, ktoré vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180-tich stupňoch, asi 40 minút. Vychladnutý koláč potrieme vrstvou lekváru a polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme roztopením masla, čokolády a 1 lyžice vody. (osobne dávam viac lekváru a tiež polevu som tentokrát spravila z 200g čokolády na varenie a asi 125g masla /nie cery/, poleva je potom taká makkučká, nestvrdne tak, ako keby ste dali stužený tuk /ceru/ a koláčik chutí viac, ked je navrchu viac polevy) 😝 Tiež som koláč nakrájala na plechu ešte s roztopenou polevou. Tá sa potom vlezie to všetkých tých medzierok a je to aj esteticky aj chutovo super 🙂

natal12
1. feb 2013

@adulikka ja sa bojim ze mi to s tymi hakmi nepojde, asi to vymiesim rucne.

libka1
1. feb 2013

dnes som nevarila, zajtra slepaci vyvar, vyprazana brokolica, zemiaky, tatarka, marhulova babovka, salat z krabich tyciniek

evelyn11
1. feb 2013

😀

viktoria12
1. feb 2013

@mysiatkoo poprosim recept na ten kolacik kinder

fordikford
1. feb 2013

zajtra spravím len rascovu polievku a bolonske špagety ale hlavne vyskúšam ten pernikový koláč od dabon podla popisu je mnakovy 🙂 na nedelu čakam na inšpiráciu 🙂 🙂 🙂

viktoria12
1. feb 2013

@piska82 poprosim recept na zapekane zemiaky

mj30
2. feb 2013

@piska82 zemiaciky vyzeraju uzasne mozem poprosit receptik? Dakujeeeem 🙂

chorale1
2. feb 2013

@kucminka keby som sa raz vydávala viem kde mám objednať zákusky 😀

kucminka
2. feb 2013

@chorale1 vdaka,ale pecenim by som sa urcite nezivila,ja len pre vlastnu potrebu.

chorale1
2. feb 2013

@danielaj neviem na koho sa obrátiť ale ty určite budeš vedieť, prosila by som si recept na tú vianočku čo tu vypekáte.

inak baby ja som nikdy tak nevypekala a neimprovizovala ako teraz ked chodím na túto stránku. dakujem vám 😉

firstbaby
2. feb 2013

Nevarim, peciem...vcera som upiekla vianocku, dnes makovy kolac s cokoladou 😉

ibajeho
2. feb 2013

@fordikford daj potom vediet ako to dopadlo s tym pernikom, ja mam tiez na neho zalusk lenze dostanem sa k peceniu az buduci tyzden ked pojdeme na nakup 🙂

ibajeho
2. feb 2013

@chorale1 pozri sa danke do albumu, ked pohladas najdes ju tam 🙂

11nika11
2. feb 2013

u nas bude dnes uplne jednoduchy obed.polovicka ide do prace a mne sa vyvarat nejak nechce ;)
cize francuzske zemiaky a zeleninova polievka+domace samrole od svokry 🙂

lencyca
2. feb 2013

@mysiatkoo joj,nebezpecne fotky davas 😀 hned by som si dala 😉