Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@stastnevydatam Môžem poprosiť recept na placky? ďakujem 🙂
@maculik ...ja mam tiež radšej halušky zo sladkej kapusty, ale robím ich "naslano", čiže ked mam čas tak oprazim na oleji cibulku a do toho dam dusit pokrajanu kapustu, ked sa mi nechce babrat, tak nakrajanu kapustu dam len uvarit do osolenej vody. Ked je kapusta makka tak ju scedim a zmiešam s uvarenými haluškami, ktoré som spravila len z rozmixovanych zemiakov, hl. muky a soli. Osobitne si oprazim slaninku, pridam k nej cibulku, ked sa poprazi zasypem červenou ml. paprikou a zmiešam to z kapustovymi haluškami 🙂 Je to mnamka 😉
@mysiatkoo vyzerá úžasne ...ale nebezpečne..v túto nočnú dobu 😀
...no a dnes sme mali ryžu a pečeň na slaninke s omačkou. Zo včera nám zostal perníkový koláč s čokoládou 🙂 je úžasný, aj na druhý den makkučký a vláčny 🙂
Ingrediencie :
múka hladká 40 dkg
cukor práškový 30 dkg
vajcia 2 ks
mlieko 5 dcl
olej 50 ml
kypriaci prášok do perníka 1 ks
perníkové korenie 1 káv. lyžička
sóda bikarbóna 1 káv. lyžička
mletá škorica 1 káv. lyžička
kakao 2 pol. lyžica
pikantný lekvár 4 pol. lyžica
čokoláda na varenie 10 dkg
maslo 40 g
Postup prípravy :
Všetky ingrediencie (okrem 4 pol. lyžíc lekváru, čokolády a masla) zmiešame do cesta, ktoré vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180-tich stupňoch, asi 40 minút. Vychladnutý koláč potrieme vrstvou lekváru a polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme roztopením masla, čokolády a 1 lyžice vody. (osobne dávam viac lekváru a tiež polevu som tentokrát spravila z 200g čokolády na varenie a asi 125g masla /nie cery/, poleva je potom taká makkučká, nestvrdne tak, ako keby ste dali stužený tuk /ceru/ a koláčik chutí viac, ked je navrchu viac polevy) 😝 Tiež som koláč nakrájala na plechu ešte s roztopenou polevou. Tá sa potom vlezie to všetkých tých medzierok a je to aj esteticky aj chutovo super 🙂
dnes som nevarila, zajtra slepaci vyvar, vyprazana brokolica, zemiaky, tatarka, marhulova babovka, salat z krabich tyciniek
😀
@mysiatkoo poprosim recept na ten kolacik kinder
zajtra spravím len rascovu polievku a bolonske špagety ale hlavne vyskúšam ten pernikový koláč od dabon podla popisu je mnakovy 🙂 na nedelu čakam na inšpiráciu 🙂 🙂 🙂
@piska82 poprosim recept na zapekane zemiaky
Nevarim, peciem...vcera som upiekla vianocku, dnes makovy kolac s cokoladou 😉
@fordikford daj potom vediet ako to dopadlo s tym pernikom, ja mam tiez na neho zalusk lenze dostanem sa k peceniu az buduci tyzden ked pojdeme na nakup 🙂
u nas bude dnes uplne jednoduchy obed.polovicka ide do prace a mne sa vyvarat nejak nechce ;)
cize francuzske zemiaky a zeleninova polievka+domace samrole od svokry 🙂

@nicky182 kare sa ti vysusi... pouzi na to radsej krkovicu.... alebo to aspon dobre podlej vodou (alebo to poukladaj na cibulu a nejakym vyvarom zalej) a tak az pec... 180st...hodinu?