icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

jessica2225
2. feb 2013

@evelina77 jej super buchtičky aj ja si poprosím receptík, dakujem 🙂

evelina77
2. feb 2013

@zuzkaprofi čínske buchty:1kg poloh.muka,pol litra mlieka,3 cele vajcia,5 lyzic cukru,drozdie,3dcl oleja,1prasok do peciva urobit kvasok a vsetko spolu spracovat nechat nakysnut.dobru chut

evelina77
2. feb 2013

@jessica2225 1kg poloh.muka,pol litra mlieka,3 cele vajcia,5lyzic cukru,drozdie,3 dcl oleja,prasok do peciva.urobit kvasok a vsetko spolu spracovat nechat nakysnut dobru chut

jessica2225
2. feb 2013

@evelina77 dakujem ti velmi pekne, pojdem to robit prvý krát tak sa ta ešte opýtam táto dávka to bude jeden plech, a potom ako robíš tie buchty, prosím napíš mi to podrobnejšie, aj niečím potierat, nehnevaj sa že sa vypytujem ale fakt som ich ešte nerobila ☹

eva7780
2. feb 2013

moja vcerajsia torta v reze 🙂 urcite ju urobim aj inokedy,napriek tomu ze tam vobec nesiel cukor je sladka 😵 trochu som neodhadla stred piskoty,tak je to tak divoko rezane

marcovka1
2. feb 2013

menu od vcera 😀 fazulovy privarok a masko take zaudene,hubova polievka... 🙂
@eva7780 velmi dobre vyzera torta a mozem vediet aka je?ked sa ti chce tak hod recept 🙂

sesilia
2. feb 2013

@mysiatkoo kde prosim najdem recept na tie fasirky? dakujem

eva7780
2. feb 2013

@marcovka1 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40301 ,chutovo je velmi dobra,ja pyre milujem,dokonca moj mm si dal 3 kusky,to je uz co povedat,lebo on skor suche kolaciky ma rad,paci sa mi ze nie je taka presladena 🙂

iinuska
2. feb 2013

segedin s knedlou

evelina77
2. feb 2013

@jessica2225 to cesto si dam na dosku trosku ho povalkam aby nebolo moc hrube a potom poharom vykrajujem kolieska,do stredu kolieska dam lyzicou lekvar a zabalim taky batoztek a tym zabalenym polozis na plech aby sa ti neroztvorila.plech poriadne natri olejom a potom aj buchty potri olejom,a tym elejom nesetri nech su mastne to cesto ten olej vypije,este ich nechaj trochu nakysnut a potom piect do vyhriat ruru na 200st.po chvilke pecenia stišim ruru na 180st.ked nebudes vediet kludne napis

iinuska
2. feb 2013

juj a zabdula som, upeikla som este ceresnovu bublaninu

mysiatkoo
2. feb 2013

@sesilia strana 1945 ;)

sharmana
2. feb 2013

@natal12 Ahoj tu je recept na parene buchty:
550g polohrubej múky, 2 žltky, za káv. lyžičku cukru, štipka soli, 1dcl vlažného mlieka, 1dcl oleja
Kvások: 1 čerstvé kvasnice posypané troškou cukru a zaliate s 1dcl vlažného mlieka(na teplom mieste prikryté vykvasiť)
Roztopené maslo (živočíšne samozrejme) na potretie.

Ked je kvások riadne vykvasený, pridám ho do ostatných ingrediencií ktoré sú v miske, poriadne rukou spracujem. Ked cesto tzv. "bublinkuje", prikryjem a nechám na teplom mieste poriadne prikryté vykysnúť.
Na doske vyvalkám, vykrojím kolieska, ja dávam slivkový lekvár. A zas nechám prikryté vykysnúť.
Ked sú už dobre "nafúknuté" buchty, tak si dám do hrnca na spodok olej, vložím buchty(kolko sa zmestí), opečiem zospodu, aby sa spravila "kôrka", a hned zalejem asi do polovice buchiet teplú vodu a hrniec prikryjem. Stíšim plameň a nechám takto "pariť" cca 8 minúť. Potom vyberám, potriem roztopeným maslom a dám posýpku.
Takto robíme buchty u nás v rodine 😉
Inak základom je hlavne aby všetko riadne vykyslo. 😉

dabon
2. feb 2013

@maculik zemiaky surové môžeš nastrúhať ako na placky (ja ich pokrájam na malé kocky a rozmixujem ponornym mixerom) osolím a pridávam múku pokial nie je cesto tak akurát 🙂

danielaj
2. feb 2013

ahojte, u nás dnes bola hríbová omáčka, vyprážané filety zo sumca, zemiakový šalát a idem vás dočítať a pohľadať nejaký koláčik a samozrejme ho aj upiecť 😉

lulu89
2. feb 2013

my sme si dnes spravili peceneho kralika a mrkvičkovú polievku :D :D

lululka555
2. feb 2013

@eva7780 ahoj tuto torticku uz mam aj ja dlhsie ulozenu,este nejako nebola prilezitost ju upiect,ale najblizsie ju vyskusam.To gastanove pyre tam aj citit? MM to ma strasne rad.
a ta tvoja vyzera mnamkovo 😉

lululka555
2. feb 2013

@mysiatkoo zase slintaaam pri tych tvojich fasirkach 😝

danielaj
2. feb 2013

@miruska73 neboj, neboj, variť a piecť budem naďalej, možno trošku menej ako doteraz, ale budem, je to moja droga, tak sa jej nevzdám tak ľahko, aj sem nakuknem, hoci aj teraz som tu už málo, 😒
@bodka13 asi už píšem neskoro, ja ke´d som robila trubičkovú tortu dcére k 9 narodkám, tak som tie trubičky naukladala okolo torty večer, obviazala mašľou a myslela som si, že v pohode do ďalšieho dňa vydržia, ráno som išla nazera´t a infarkt, trubičky navlhli od krému a poohýbali sa, ešteže som mala v zálohe ešte ďalšie, takže som ich musela povymieňať 😒 a čo sa lentiliek týka, tiež ich daj tesne pred oslavou, lebo sa rýchlo rozpýjajú a mala by si tortičku otečenú 😒

danielaj
2. feb 2013

@chorale1 kuk do môjho albumu, tam mám recept 😉

bodka13
2. feb 2013

@danielaj už som vytvorila 😉 tyčinky nezmäkli a lentilky sú stále pekné farebné 🙂 ...ja som obliala aj boky torty čokoládou

fordikford
2. feb 2013

ten perniček spravim len musim kupit prašok pernikovy na zajtra bude plnené kurča ryža opekané zemiaky kompotik podla chuti 🙂 a perník 🙂

fordikford
2. feb 2013

@eva7780 no čo rezala si nitou?

maculik
2. feb 2013

@dabon dakujem, vidis, to by mi nenapadlo ponornym mixerom. Ja by som ich pracne struhala 😅

nelinka0401
2. feb 2013

Ahojte,zase som nemala kedy čítať,čo všetko ste navarili,napiekli..teraz to napravím 🙂
ja dnes od rána pečiem,malá oslavuje meniny..síce mala v stredu ale teraz sa všetci zídeme.jeden koláčik je s pudingom a kyslou smotanou,potom roláda s jahodovým krémov a želé cukríkmi,chcebíčky a ešte niečo slané k tomu 🙂

nelinka0401
2. feb 2013

@fattamorgana podla mňa raz za čas to neuškodí,ved ich nepečieš každý deň a nezješ ich všetky sama 🙂 na budúce môžeš pridať aj kakao aleno puding 🙂

danielaj
2. feb 2013

@bodka13 super, tak to áno, ke´d si polievala čokoládou, to ti vydrží, len ja som mala krém pod tyčinkami aj lentilkami, tak to navlhlo a tortička super 😉

irsina83
2. feb 2013

Dnes dojedame gulasovu polievku prez zahustenia z korenovej zeleniny a pre mna a malu spagety z hlivy ustricovej a s parmezanom, tato dojedol bravcove rizotko a vecer budu mat vyprazane file a pire

firstbaby
2. feb 2013

Z tejto fajnovej vianocky zostali asi 3 kusky 😀

mysiatkoo
2. feb 2013

@lululka555 xexe... ucet za utierky na utretie uslintaneho monitora posli na preplatenie @lencyca - ona za to moze 😀 😀