Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
u nas dnes brokolicovy krem s krutonmi a opecenymi vlasskymi orechmi, vysmazane plnene palacinky (sunka, syr) k tomu pyre a ako dezert boli slane pizza slimaciky.
jeeeeeeeeeeeeeej kocky co ste to tu napiekli anavarili 🙂 same fajnotky ja som dnes robila gulasovu polievku s hovadziny a bravcoviny mala som kadejake kusky po mrazaku a chcem odmrazovat tak minam co tam je 😀 😀 a k tomu som chcela dake palacinky ale mm dostal od suseda mladeho jelena tak urobil bombovy obed lepsiu verziu som ja osobne nejedla ,vlastne len gulase z diviny....piect nejdem (asi) 😀 😀 😀 akurat som dozehlila a krpka sa za chvilu zobudi....
Bryndzove halusky 🙂 mnam...
@fordikford rezala,dala som si ju dvojmo,,akurat som rezala dost nizko
Dnes vraj varit nejdem ale nedalo mi to - kuracie prsia v janskej mise s rozmarinom, zemiakove polmesiace s rascou a sampinony na cibulke ako priloha...mnam, mnam, mnam 😉
@mj30 no to som len tak z hlavy, ale boli fantastické, dokonca ma pochválil aj môj vyberavý manžel! 🙂
zapekaciu misu vymažeš olejom, na spodok dáš pokrájanú cibuľku a slaninku, na to cez mriežku pretlačené v šupke uvarené zemiaky, a zase vrstvíš cibuľku, slaninku a pridíš aj údenú krkovičku(teraz majú v akcii v kauflande) alebo inú údeninu, a zase zemiaky až kým neminieš suroviny. potom v miske zmiešaš šľahačkovú smotanu, ja som pridala aj zmytok smotany na varenie čo som mala v chlad., 1strúčik cesnaku, vegetu, 1 vajíčko a strúhaný syr (hocijaký) toto vyleješ na zemiaky, zakryješ a dáš piecť. ja som dala na 250°C do zlatova 😝 🙂 prajem dobrú chuť 🙂
@viktoria12 no to som len tak z hlavy, ale boli fantastické, dokonca ma pochválil aj môj vyberavý manžel! emoticon
zapekaciu misu vymažeš olejom, na spodok dáš pokrájanú cibuľku a slaninku, na to cez mriežku pretlačené v šupke uvarené zemiaky, a zase vrstvíš cibuľku, slaninku a pridíš aj údenú krkovičku(teraz majú v akcii v kauflande) alebo inú údeninu, a zase zemiaky až kým neminieš suroviny. potom v miske zmiešaš šľahačkovú smotanu, ja som pridala aj zmytok smotany na varenie čo som mala v chlad., 1strúčik cesnaku, vegetu, 1 vajíčko a strúhaný syr (hocijaký) toto vyleješ na zemiaky, zakryješ a dáš piecť. ja som dala na 250°C do zlatova emoticon emoticon prajem dobrú chuť emoticon
baby ostala mi hodne knedly ako ju vyuzit okrem knedly s vajičkom, vysmazanej , a trhanca ?? 🙂
@a2303 ahojky, ja som tie placky skusala prvy krat, ale boli fakt ze mnam.. vsetko som davala odoka.. nechala som vo vode napucat ovsene vlocky,potom som zvysnu vodu scedila, nastruhala vela mrkviciek,trocha syra,pridala kukuricu, osmazenu cibulku, cesnacik,vajcia, troska som zahustila so sruhankou a spaldovou mukou.. samozrejme sol, nejake bylinky a korenie.. na troske oleja som opiekla placky.. inak dobre boli aj ako studene..
a omacku som zmiesala kys.smotanu+sol+cesnak+bylinky..
snad aj u vas budu chutit 🙂
Pekný sobotňajší večer vám praje my včera a dnes plnená paprika iba jedna pre chuť a gulky v paradajkovej omáčke knedlík a anglické rožky. Zajtra by som chcela vykostiť kuracie stehná aj s kožou a naplniť pečienkovou plnkou mamka to robievala pamätám sa ako som rozprávala urob " tie ružičky " nepúšťala ma k vareniu dúfam že sa trafím a urobím aspoň podobné a kto by nechcel tak pečené kuracie stehná a ryža ?, hranolky?, piré ?, uvidíme 😀 😀 😀
@nakup dakujem 🙂 No, ja to musim odlozit na pondelok, mm miesto kapusty kupil pstruhov, tak sme mali na veceru tie. Spravila som ich klasika v alobale, iba sol, bylinky, korenie a trosku cesnaku dovnutra, oblozila platkami masla, zabalila a upiekla. K tomu pre zmenu ryzu, znie to divne, aj mne to znelo divne, vymyslel to mm a ja ze ok, ja si dam chlieb (nechcelo sa mi varit zemiaky) a nakoniec sme to okrem Petika jedli s ryzou vsetci 🙂
polievka zeleninova s vlockami, dezert zo vcera - robila som nepecenu smotanovo-ovocno-piskotovu tortu k P. narodkam.
a teraz na veceru mi mm kupil sushi, tak cakam, ked deti konecne zaspia, nech si mozem vychutnat 🙂
Na zajtra ostala polievka aj ryby a podvecer ideme s kamosmi najest sa do tal. restiky, takze zajtra isto nevarim 😀
a na pondelok budu tie halusky s kapustou a k tomu hlivova polievka, ale nie kremova, len taka, ze na masle udusim cibulku s na pasiky pokrajanymi hlivami, trochu zasypem mukou a cerv.paprikou a pridam horucu vodu (v recepte bola zaprazka zvlast,ale mne sa s tym nechce piplat, ja to radsej robim takto) a do toho nadrobno zemiaciky, dochutim len solou a vegetou (ci Dobrotkou alebo co mi to mama poslala 🙂 A je vyborna a fakt rychla.
@nakup poprosím recept
@mysiatkoo sú to klasické fašírky alebo máš špecialny recept
Mozno poznate, mozno nie - vianockovy nakyp. Moze sa pouzit akekolvek sladke pecivo, co ostalo. Nam ostala vianocka. Je to rychlovka, nakrajat vianocku, preliat trochou mlieka, zltka rozmiesat s cukrom a sladkou smotanou, vyliat na vianocku a premiesat. Bielka vyslahat a spolu zamiesat. Kto chce, moze dat aj jemny tvaroh. Piekla som na 180 stupnov 30 minut a nechala som potom este 10 minut vo vypnutej rure dojst. Po prvych 5tich minutach pecenia som polozila na vrch papier na pecenie, aby sa nakyp nespalil. Nechat uplne vychladnut, dobry je k tomu kompotik.

@mysiatkoo Dakujem moc za pochvalu 🙂 som rada ze vam chutia,dostala som sa sem az teraz,takze som ti nepomohla,ale poradila si si aj bezomna 😀 ked zabudnem kupit smotanu robim to aj bez nej,su uzasne...