icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

dabon
3. feb 2013

Dnes polievočka zo včera porková so zemiačikmi a hráškom a segedínsky guláš 🙂

kikaneu
3. feb 2013

my dnes máme zeleninovú polievku a kuracie prsia so špenátom a zemiakmi 🙂
a ešte idem urobiť sójovú pomazánku na zajtra a upiecť chlebík.....to už aby som zvdihla zadok a išla makať 😀

nakup
3. feb 2013

@kikaneu nedáš prosím ťa recept na sójovú pomazánku ?

mami.sk
3. feb 2013

Dnes sme sa rozhodoli uvariť polievku zo sladkej kapusty so zemiakmi a sviečkovú na smotane s domácou kysnutou knedľou 😉

kikaneu
3. feb 2013

jasné 🙂 našla som ju v časopise Zdravie 🙂 potrbujeme: 250g sóje, 3 väčšie zemiaky, 1 cibuľu a 2 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, soľ, mleté biele korenie
Postup: premytú sóju zalejeme studenou vodou a necháme 3-4 hodiny odstáť. Potom vodu vymeníme za čistú a na miernom plameni pod pokrievkou varíme, podľa potreby podlievame vodou. Očistené zemiaky a cibuľu s cesnakom nakrájame a pridáme do hrnca k polomäkkej sóji. Spolu dovaríme domäkka. Po uvarení zmes vo vode popučíme, podľa chuti jemne dosolíme a okoreníme. Ozdobíme lístkami petržlenovej vňate. Podávame s celozrnnou bagetou 🙂
ale idem ju dnes robiť prvýkrát 🙂

megika1
3. feb 2013

hovädzí vývar s kopcom zeleniny,veľa veľa póru,mrkvy,zeléru ,opekané cesnakové zemiaky,mäsko z polievky,prívarok zo zelenej fazuľky.....orechovo-bebepudingový závin 😵

petrisorka
3. feb 2013

Kapustnica, zemiakova kasa a kuracie masko s kapiou a kukuricou pecene na smotane 🙂 Mnamka 🙂

iwet7
3. feb 2013

mrvenicova polievocka so sampinonmi, zabijackovy tanier - pecena domaca jaternica a klobaska, k tomu zemiakova kasa, kysla uhorka. no a ja som dostala hroooznu chut na halusky s tvarohom, tak aj tie budu 🙂

zoe_a
3. feb 2013

@nakup u nas je vianocka alebo makovnik takmer kazdu nedelu alebo sobotu na ranajky takze som sa po dlhom vahani odhodlala vyskusat urobit sama..a zapletanie som si popravde dopredu odskusala na dcerkinych saloch 🙂 nie je to nic zlozite, nabuduce skusim aj z 5 pramenov 🙂

nelinka0401
3. feb 2013

Ahojte,dnes hovädzí vývar so zeleninou a slížikmi,pečené zemiaky so syrovo.mäsovou fašírkou robil mm a pridal do strúhanky aj sezamové a lanové semiačka..už niečo chytá odomňa 🙂 k tomu maslová omáčka ,prvý krát idem robiť,tak sa hádam podarí
včerajší pudingový koláč a roláda s jahodovým krémom a želé cukríkmi

fomarik
3. feb 2013

Hrstkova polievka, vyprazany encian a zemiakova kasa s tatarskou.

linka
3. feb 2013

nas dnesny obed-kuraci vyvar,zemiakova kasa,rezne a dezert vcerajsi kolac z oslavy- dunajske vlny 😉
@nelinka0401 ta rolada vyzera uzasne,ako si robila tie jahodky?

lenka268
3. feb 2013

Ahojte, dnes kuracia polievka, pecena krkovicka s ryzou
@natal12 takze tortu som nespravila 😖 , mama ma zajtra narodeniny a dnes oslavu, od stvrtka som nejaka nachladnuta, boli ma hlava dva dni, nemala som naladu sa do toho pustit, spravila som aspon trasenu tortu s mandarinkami, je to lahke rychle. Stale ma ale chut na upecenie torty neopustila takze niekedy spravim tak na necisto ked nikto nebude mat nic, keby sa nepodarila 😅 . To len pre info lebo si mi poradila ako na to. Aj tak dakuuujem 😵

titkovamiriam
3. feb 2013

dlhsie som tu nebola nestihacky-dnes rybacia polievka a peceny losos so zemiakmi 😉

denisa87
3. feb 2013

Dnes slepačia polievočka,kura pečené na kyslej kapuste a zemiakoch 🙂 a ešte "falošná sviečková z kuracích prs a ryža 😉

lienka2
3. feb 2013

vcera spenatova polievka s opecenym chlebikom, palacinky s dzemom a slahackou
dnes dojedli sme polievku a na druhe pecene kuriatko, pecene zemiaky, salat - ladovy salat a paprika
ako dezert bananove muffiny🙂

nelly3
3. feb 2013

madarsky gulasik a knedla, manzelik chce k tomu ryzu, vcera sme mali cestu do Ba tak obed ikea - svedske masove gulicky...... za 1,50€, maju akciu do dneska, mnam to ja vzdy mozem 😉

gucz
3. feb 2013

u nás dnes pizza podľa receptu z varechy http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-ako-z-pi... piekla som podľa tohto receptu už 6x 🙂
a na poobedie som spravila žĺtkové rezy

veroninna1
3. feb 2013

Dnes kelovy privarok a kuracie prsia na stave s ryzou

anavila
3. feb 2013

Mali sme oslavy, deti oslavovali narodky, sa sa u nas nic ine nerobi, len v kuchyni sa tvorí..takže vo stvrtok bola blahozelat jedna babka,mali sme cestoviny so syrovou omackou, este som urobila tiramisu aj sviecky som dala,Laura robila jednohubky piskota banan piskota, v piatok sme mali len taky vsedny den, robila som karfiol, v sobotu bola druha babka, tak som urobila tortu Hello kitty a venceky...

natalii6
3. feb 2013

ahojte ja idem robit fasirky ale chcel aby som ich spravit v trube zo stavou len to tu neviem najst neviete mi poradit co vsetko ide na tu stavu alebo na ktorej strane ich najdem? dakjujem

fordikford
3. feb 2013

@lencyca hod recept na pizzu ja stale skúšam ,ale stale tomu dačo chýba tak skúsim tvoju

bubo1104
3. feb 2013

polievku som robila so zelenej fazuľky , pridala som k nej aj mrkvu , zemiak a opraženú slaninku . Druhé som robila zemiaky + jaterničky , na cestu pre muža ryžu + kuracie štvrte , kompót

fordikford
3. feb 2013

@natalii6 je to na 1945

lululka555
3. feb 2013

ahojte 🙂
dnes sme mali nedelnu polievku so slizikmi,pecene plnene kura s ryzou a marhulovy kompot k tomu
a idem opät piect pernikovy zavin,manzel uz miesi cesto 🙂
peknu nedelu vsetkym 😉

natalii6
3. feb 2013

@fordikford jej dakujem lebo muz uz je nervozny 😀

lululka555
3. feb 2013

@nelinka0401 jeej,ta rolada sa ti podarila,uz som ju aj ja obzerala na fb 😉

mysiatkoo
3. feb 2013

@georgia333 recept je na str. 1945 ;)
dnes sme vyletovali doobeda (konecne relativne zdravi), tak dojedame...

fordikford
3. feb 2013

@natalii6 možem povedat že su fakt výborne moj mužiček ešte aj pekač vylízal už budem len tieto robit ,lebo nie su vôbec mastne 🙂