Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my dnes máme zeleninovú polievku a kuracie prsia so špenátom a zemiakmi 🙂
a ešte idem urobiť sójovú pomazánku na zajtra a upiecť chlebík.....to už aby som zvdihla zadok a išla makať 😀
Dnes sme sa rozhodoli uvariť polievku zo sladkej kapusty so zemiakmi a sviečkovú na smotane s domácou kysnutou knedľou 😉
jasné 🙂 našla som ju v časopise Zdravie 🙂 potrbujeme: 250g sóje, 3 väčšie zemiaky, 1 cibuľu a 2 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, soľ, mleté biele korenie
Postup: premytú sóju zalejeme studenou vodou a necháme 3-4 hodiny odstáť. Potom vodu vymeníme za čistú a na miernom plameni pod pokrievkou varíme, podľa potreby podlievame vodou. Očistené zemiaky a cibuľu s cesnakom nakrájame a pridáme do hrnca k polomäkkej sóji. Spolu dovaríme domäkka. Po uvarení zmes vo vode popučíme, podľa chuti jemne dosolíme a okoreníme. Ozdobíme lístkami petržlenovej vňate. Podávame s celozrnnou bagetou 🙂
ale idem ju dnes robiť prvýkrát 🙂
hovädzí vývar s kopcom zeleniny,veľa veľa póru,mrkvy,zeléru ,opekané cesnakové zemiaky,mäsko z polievky,prívarok zo zelenej fazuľky.....orechovo-bebepudingový závin 😵
Kapustnica, zemiakova kasa a kuracie masko s kapiou a kukuricou pecene na smotane 🙂 Mnamka 🙂
mrvenicova polievocka so sampinonmi, zabijackovy tanier - pecena domaca jaternica a klobaska, k tomu zemiakova kasa, kysla uhorka. no a ja som dostala hroooznu chut na halusky s tvarohom, tak aj tie budu 🙂
Ahojte,dnes hovädzí vývar so zeleninou a slížikmi,pečené zemiaky so syrovo.mäsovou fašírkou robil mm a pridal do strúhanky aj sezamové a lanové semiačka..už niečo chytá odomňa 🙂 k tomu maslová omáčka ,prvý krát idem robiť,tak sa hádam podarí
včerajší pudingový koláč a roláda s jahodovým krémom a želé cukríkmi
Hrstkova polievka, vyprazany encian a zemiakova kasa s tatarskou.
nas dnesny obed-kuraci vyvar,zemiakova kasa,rezne a dezert vcerajsi kolac z oslavy- dunajske vlny 😉
@nelinka0401 ta rolada vyzera uzasne,ako si robila tie jahodky?
@linka http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200176... tu som to našla
Ahojte, dnes kuracia polievka, pecena krkovicka s ryzou
@natal12 takze tortu som nespravila 😖 , mama ma zajtra narodeniny a dnes oslavu, od stvrtka som nejaka nachladnuta, boli ma hlava dva dni, nemala som naladu sa do toho pustit, spravila som aspon trasenu tortu s mandarinkami, je to lahke rychle. Stale ma ale chut na upecenie torty neopustila takze niekedy spravim tak na necisto ked nikto nebude mat nic, keby sa nepodarila 😅 . To len pre info lebo si mi poradila ako na to. Aj tak dakuuujem 😵
dlhsie som tu nebola nestihacky-dnes rybacia polievka a peceny losos so zemiakmi 😉
vcera spenatova polievka s opecenym chlebikom, palacinky s dzemom a slahackou
dnes dojedli sme polievku a na druhe pecene kuriatko, pecene zemiaky, salat - ladovy salat a paprika
ako dezert bananove muffiny🙂
madarsky gulasik a knedla, manzelik chce k tomu ryzu, vcera sme mali cestu do Ba tak obed ikea - svedske masove gulicky...... za 1,50€, maju akciu do dneska, mnam to ja vzdy mozem 😉
u nás dnes pizza podľa receptu z varechy http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-ako-z-pi... piekla som podľa tohto receptu už 6x 🙂
a na poobedie som spravila žĺtkové rezy
Dnes kelovy privarok a kuracie prsia na stave s ryzou
Mali sme oslavy, deti oslavovali narodky, sa sa u nas nic ine nerobi, len v kuchyni sa tvorí..takže vo stvrtok bola blahozelat jedna babka,mali sme cestoviny so syrovou omackou, este som urobila tiramisu aj sviecky som dala,Laura robila jednohubky piskota banan piskota, v piatok sme mali len taky vsedny den, robila som karfiol, v sobotu bola druha babka, tak som urobila tortu Hello kitty a venceky...
ahojte ja idem robit fasirky ale chcel aby som ich spravit v trube zo stavou len to tu neviem najst neviete mi poradit co vsetko ide na tu stavu alebo na ktorej strane ich najdem? dakjujem
@lencyca hod recept na pizzu ja stale skúšam ,ale stale tomu dačo chýba tak skúsim tvoju
polievku som robila so zelenej fazuľky , pridala som k nej aj mrkvu , zemiak a opraženú slaninku . Druhé som robila zemiaky + jaterničky , na cestu pre muža ryžu + kuracie štvrte , kompót
@natalii6 je to na 1945
ahojte 🙂
dnes sme mali nedelnu polievku so slizikmi,pecene plnene kura s ryzou a marhulovy kompot k tomu
a idem opät piect pernikovy zavin,manzel uz miesi cesto 🙂
peknu nedelu vsetkym 😉
@fordikford jej dakujem lebo muz uz je nervozny 😀
@nelinka0401 jeej,ta rolada sa ti podarila,uz som ju aj ja obzerala na fb 😉
@georgia333 recept je na str. 1945 ;)
dnes sme vyletovali doobeda (konecne relativne zdravi), tak dojedame...
@natalii6 možem povedat že su fakt výborne moj mužiček ešte aj pekač vylízal už budem len tieto robit ,lebo nie su vôbec mastne 🙂

Dnes polievočka zo včera porková so zemiačikmi a hráškom a segedínsky guláš 🙂