Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@nelinka0401 roláda vyzerá super.. a určite aj chutí super 🙂
ahojte 🙂 u nás dnes pečené stehná s plnkou, ryža a broskyňa 🙂
dievčatá, ja som ešte nikdy nerobila parížsky krém... ale že vraj je to mňamka a dá sa robiť z bielou aj tmavou čokoládou.. máte prosím nejaký overený recept? ale aj podrobný postup 😅 chcela by som na Valentína urobiť tortu: čoko korpus, parížsky krém a višne 😉
my sme dnes mali slepačiu polievku s rezancami, vyprážané kuracie rezne, zemiaková kaša, kompót 🙂
U nás dnes hríbová polievka, rajčinová omáčka, lanie mäso a domáca knedľa. Dezert žĺtové rezy. 🙂
@mravvcek @fordikford aj ja som vyskúšala vela receptov,ale ked už aj mm frfloš 😀 povedal,že je fantastická,tak musí byt 😉 páči sa recept:najprv som si urobila cesnekovú pastu -na 3 PL oliv.oleja orestovat cibulu,potom ju zaliat 1,5dl vody a stredný rajčin pretlak,chvílu podusíme,dáme sol ,mčk ,1 čl cukru,ak je to vodnaté,necháme vodu odparit,necháme trocha vychladnút,potom pridáme 1 dl kečupu,prelisovaných 6 strúčkov cesneku,oregano,bazalku.......urobit kvások-z 3dl vlaž mlieka+1/2čl cukru+1kocky kvasníc,do misy dat 60dkg poloh.múky,6 PL oliv.oleja,2 čl soli+hotový kvások,dobre vymiesit cesto,nechat vykysnút-ja som ho šupla do misky kysky je to rýchlejšie,vykysnuté cesto rozdelit na 4 časti,sformovat ich do bochníkov,každý rozvalkat do kruhu,popichat vidličkou,potriet cesnek. pastou,urobit si oblohu akú máte radi,dat piect na plech s papierom na peč. do vyhriatej rúry na 180c dokým nezhnedne,dobrú chut 🙂
@fordikford ale ved ked sa vysmazaju tak mastne su ci? keby som mala viacej casu tak ich spravim na plechu ale uz sa nane tesim kedze ich tu baby ospevuju 😀
ahojte,dnes šošovicová kyslá,kuracie soté,zemiaková kaša,kapustový šalát, detom idem urobit znova brumíkov a mufiny s orechami a čokoládou 😉
@jankapiknova kuk do môjho albumu, mám tam receptík, ja robievam len to smotanové cesto na pizzu 😉
@nelinka0401 vyzerá to super,hned by som si dala,mnam 😉
@nelinka0401 krásna roláda, som tiež na ňu minulý týždeň na FB nazerala, že musím skúsiť 😉 šikulka 🙂
@anavila krásne tortičky, nejaká takáto podobná Hello Kitty na mňa čaká v apríli, malá bude ma´t 3 roky, a fičíme na Hello Kitty a ruskej Máše, ale na tú si netrúfam, Kittina sa mi zdá ľahká 😀 a detičkám všetko najlepšie prajem 😉
ahojky , my dnes máme gulašovu polievku robila som ja . Mamina robila bravčové a kuracie vypražané rezne a kura, a ako príloha je ryža uhorkový šalátik 😉 a rozmyšlame nad koláčikom 🙂
dnes sa nevarilo- boli sme u možneho svokra na obed- kuracia polievka a slíže, pečene kura, ryža a plnka varená v pare
@danielaj
@lencyca
@zklimekova
@mysiatkoo
@lululka555 dakujem kočky,bola trošku pracná ale o to viac chutila. 😉 odporúčam..
@natalii6 to ich narychlo opečieš a vôbec nie su mastne mama ich jedla aj take 🙂
nedelna polievka, svieckova z hovedz. +knedlik, ako dezert sisky.....
@raza jasné 🙂 na panvici si opečieš pokrájané kuracie mäsko, keď je opečené, osolíš a dáš trochu sójovej omáčky, potom pridáš mrazený špenát a chvíľu dusíš, podleješ sladkou smotanou. Kým sa ti toto dusí, ošúpeš a nakárajaš si zemiaky, ktoré dáš variť so soľou a trochou rasce. Keď sú uvarené, scedíš, dáš do zapekacej misy, pridáš mäso a ešte si urobíš takú redšiu praženicu z 3 vajec (alebo z koľkých chceš) a dáš na vrch mäska....na 15 minút zapiecť v rúre a hotovo
baby zajtra sa chystám robiť tento koláčik 🙂 🙂
držté placé 🙂 a robili ste ho už niektoráá ?
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37989

@nelinka0401 sikovnaaaaa ;)