icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

natal12
4. feb 2013

@nakup to ti verím také čo vedeli babky resp. mamy také už nebudu ani my to nesprawíme 😒 moja babka robí zas dobré moravské koláčiky kysnuté a bratislavské rožky no všeličo a to nedá sa porovnať s mojimi 😀 moja akurát sa napchávam s tou knedlou s masielkom grankom a cukrom 😉 mnáááááám 😝

natal12
4. feb 2013

mate nejaké receptíky na tofu ??

chantalle
4. feb 2013

@weronnka18 Ahoj, robila som ho podla recetu na chorvatske rozky, len som zamenila muku: 1 kg celozrnnej muky, 6 dcl mlieka, 2,5 dcl oleja, 25 g soli, cukor-zamiesit, nechat vykysnut, rozvalkat na trojuholnicky, potriet omackou (pasirovane paradajky, trochu vyvaru, cesnak, oregano u nas aj feferonky-prevarit), oblozit podla chuti sunkou, syrom, zrolovat do rozkov potriet vajickom, posypat sezamom, rascou atd.... omacku, ktora zostala, sme mali ako dip na namacanie.....

nakup
4. feb 2013

@natal12 to som rada, že tá knedľa ti tak chutí ale si myslím že je fajnovejšia než buchty na pare a keby si mala niekedy zvyšný starší sendvič tak mám tiež výborný recept a chutí aj na studeno tvaroch zmiešaš s cukrom vajce vanilkový cukor, hrozienka potrieš odrezaný sendvič dáš na vrch druhý a obalíš v múke, vo vajci, v strúhanke a vyprážaš ako rezeň a nakoniec posypeš práškovým cukrom tiež úžasná mňamka 🙂

natal12
4. feb 2013

@nakup to poznám, robila som tak rožky teda som ich plnila 😉 aj z vianočky sa to dá nie ??

levandullka
4. feb 2013

@natal12 Ja mam kamosku veganku a obsac, ked si najdeme na seba cas, tak si vzdy nieco vege urobime 🙂. Nedavno sme si robili domace bezvajecne cestoviny s omackou z tofu, drvenych paradajok, bazalky a roznych semienok. Bola to mnamka 🙂. PS - Dakujem za tvoj receptik na cesnakove trojuholnicky. Vypadol nam pred par dnami internet a uz som ti nestihla podakovat ☹

natal12
4. feb 2013

@levandullka no veď v najblizšej dobe vyskúšam niečo z tofu 😀 júúúj tie cestovinky museli byť super 🙂 nevadí moja .

dabon
4. feb 2013

@fordikford super, som rada, že sa vydaril a zožal taký úspech 😵

hobit
4. feb 2013

dnes a zajtra brokolicova kremova a pecene kura spolu so zemiakmi a cuketou, mnam 🙂

trudka4
5. feb 2013

O víkendu jsem na oslavu manželových narozenin dělala tento moučník a měl velký úspěch :

Moučník s tvarohem, mákem a povidly – rychlý, vláčný, výborný

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

TĚSTO: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 1 prášek do pečiva
TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 2 tvarohy, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink prášek, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka . V...šechny přísady vyšleháme.
POVIDLOVÁ NÁPLŇ - 150g povidel,trochu vody,asi 50g cukru,citronová kůra,vanilka.
POSTUP*hustá povidla rozvaříme s troškou vody,ochutíme cukrem,okořeníme vanilkou a citonovou kůrou.Můžeme přidat též lžíci rumu nebo místo vanilky skořici.
MAKOVÁ NÁPLŇ – 150g mletého máku,1/3 l mléka,80 g cukru,20g tuku,špetka skořice,citrónová kůra.
POSTUP * Mletý mák zalijeme mlékem,přidáme cukr a tuk, doplníme popřípadě ještě troškou vody a za stálého míchání podusíme,až nádivka zhoustne.Pak ji okořeníme a ochutíme 2 – 3 lžícemi kyselší marmelády..

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse – nejdřív vajíčka s cukrem, olej, mléko, nakonec přidáváme mouku promíchanou s prdopečem.
V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň - tvarohy, cukr, pudink.prášek, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme mléka méně).
Uvedené suroviny jsou na plech cca 35x25cm.
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla a pak i mák poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce při pečení bublaniny. Nakonec to celé přelijeme zbytkem těsta.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby, při cca 160°C pečeme asi hodinku dozlatova,
buchta je výborná a vláčná a chutná PODOBNĚ jako koláče.

Recept je z mimibazaru.cz, ale trošku jsem si ho upravila, ale je brutálně dobrá, až návyková ....

abriela
5. feb 2013

Polievku este mam - kuraci vyvar a dnes palacinky 3 2 1.

daniz
5. feb 2013

@abriela Nie, necítiť, jeden sáčok máš na 700 g hmoty. Je pekne tuhá, a aj keď ho dávam zákazníkom pochvaľujú. Neboj sa ho.. 🙂

smejkoh
5. feb 2013

Dobre ranko babulky, nevedeli by ste poradit, co dobre sa da uvarit z bieleho tofu? Mam tam aj brokolicu. Nasla som niekolko receptov, ale mam obavu, ci to nebude hnusne. Nemate nieco osvedcene? Dakujem 🙂

eva7780
5. feb 2013

dnes rizoto,bude aj na zajtra(dufam 😀 )

libka1
5. feb 2013

tekvicova polievka, dusena zelenina s volskym okom a struhanym syrom, k tomu len chlieb, bananove mafiny s cokoladou pre malu na karneval

libka1
5. feb 2013

@smejkoh mne tofu chuti len vyprazene, co nie je ta najzdravsia alternativa 😀 inac mi je vsetko ostatne proti srsti, ale asi to neviem dobre ochutit... 😅
@levandulka par prispevkov hore spomina nejake cestoviny s omackou s tofu, tak to moze byt zaujimave, nedas nam recept?

vlasticka185
5. feb 2013

cez vikend sme si dopriali,maxi pizza dovezena z Madarska a exoticky rezen Tahiti 🙂

smejkoh
5. feb 2013

@libka1 Presne, toho ochutenia sa bojim aj ja. Zatial som z neho nikdy nic nevarila, ale chcem ho vyskusat. Mozno prvy a posledny krat 😀

andula30
5. feb 2013

@gianni receptna tie mufinky?

tinuskaha
5. feb 2013

dnes francuzske zemiaky a fazulova polievka

extrate
5. feb 2013

baby nebudete tomu veriť už zas mám prebytok vajec 😀 😀 a k tomu tie nešťastné olivy čo som otvorila a neviem sa ich zbaviť. takže včera na večeru bola veľmi improvizovaná španielska omeleta 😎

keira
5. feb 2013

@smejkoh ja ho namarinujem v cesnaku, sojovej omacke, okorenim, osolim a grilujem, predtym si ho nakrajam na kocky

zklimekova
5. feb 2013

@abriela tak dnes máme rovnaký obed, aj my máme ešte slepačiu polievku s rezancami a aj rezne a kašu , ale masko nechám chlapcom na večeru a my sme si spravili palacinky 🙂

rastulka
5. feb 2013

U nas dnes faširky na plechu od @lencyca so zem.kašou a polievka zo včera domaca francuzska 🙂

abriela
5. feb 2013

@zklimekova ja sa na ne chystam uz 2 tyzdne 😀

nelinka0401
5. feb 2013

Ahojte,dnes brokolicová krémová polievka,granadír,dúfam,že ostane aj na zajtra

zklimekova
5. feb 2013

@abriela 🙂 ..ja ich robím často, niekedy aj na večeru 🙂 ...moja najmenšia má strašne rada palacinky a najradšej čisté, nepotreté 🙂.....pri pečení sa stále motá okolo mňa a keď vidí že je na tanieriku tak musím skrývať aby aspoň trochu vychladla :D

danielaj
5. feb 2013

ahojte, tak ja dnes už celkom sama, ☹ malá v škôlke, ja už mám skoro uvarené, mám veľa času a je tu tak ticho, dnes som varila polievku so strúhanou zeleninou, ovsenými vločkami a haluškami, pečenú šťuku na jablkách, zemiakovú kašu a cukinovú čalamádu, zákusom máme ešte z nedele, tak idem nejaké rožky alebo žemličky urobiť, pekný dník 😉

mariettka27
5. feb 2013

ahojte,tak dnes u nás bude segedínsky guláš s knedlíkom a asi pórková polievočka 🙂

abriela
5. feb 2013

@zklimekova aj u nas bol zvyk, palacinky na veceru. Ale teraz byvam sama, takze aj dnes robim palacinky len preto, ze sa ma zastavit brat 🙂. Plus kto vie ako to bude o tyzden, kedze doma samucka som uz len 2 dni 🙂
@danielaj Dani a nenastupila si do prace?