Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@veve39 jj, syr som davala nakrajany na kocky na celu spenatovu zmes, a potom som na polku dala prazenicku.. no mne to chutilo aj s tou prazenicou, aj bez.. 🙂 🙂
Ja mam uz navarene, privarok z fazulovych strucikov a bude k tomu polenta a volske oko. Este stale varim s chripkou. ☹
na raňajky sme mali chlebíčky
na obed som dala pacovať krídla do marinády - ugrilujem, ryžu k tomu, alebo zemiakovú kašu...slivkový kompót
polievku z mrazeného hrášku s liatym cestom
a zákusok - poškotový koláč, džem, banány, čokoládová plnka, čokoládová poleva
@moon1979 ahoj, ja tiež robievam de´tom takto termix, a tiež ak chcú ovocný, tak dám jahodový, malinový, banánový , karamelový puding, je veľmi dobrý a ešte im robím aj domáceho pribináčika, vymiešam kyslú smotanu s tvarohom+vanilkový cukor, ke´d chcem čokoládového pridám roztopenú čokoládu alebo granko, ak ovocný, tak ovocie, včera som robila napr. jahodový, majú to veĺmi radi, veru máš pravdu, to čo predávajú v obchodoch sa veru ani zďaleka nepodobá na ten termix z nášho detstva, ja tam cítim stále takú umelinu 😒 a deti mi to ani nechceli jesť, tak načo zbytočne vyhadzova´t peniaze, tieto mi spráskajú raz-dva 😉
@jafnka ahoj, ja ti vrelo odporúčam tento nákyp z filé alebo filiet, je výborný, rýchlo urobený, mi ho máme veĺmi radi http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=90914 😉
@rastulka a ja som ti ich ešte nepísala? robím ich veľmi často, ešte od mojich stredoškolských čias, máme to oveľa radšej ako klasický vyprážaný syr a je to jednoduché, nastrúhaš si syr na jemno, dáš do neho vajíčka, ja dávam aj troška vegety, ale nemusíš, syr je sám o sebe slaný, tak netreba, dávam tiež pažítku alebo petržlenovú vńať a na obmenu môžeš aj šunku na drobné kocky, zmiešaš, aby sa z masy dali robi´t guľky alebo menšie placky, ako máte radi, obalíš v strúhanke a vysmažíš a teraz pozerám, že ich mám aj v albume https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb... 😉
@januschka10 skoré uzdravenie, želám....
@kucminka Ja okrem zákuskov varím všetko "od oka", brokolicovú varím niečo podobné tejto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3494, ale keď nemám chlieb, nechám aj kúsky zemiakov, nemixujem všetko a vždy nechám aj nejaké ružičky brokolice...
@mataklinec dakujem..
@stanislava111 kupujem michalovsku tehlu dam na pancicu par kvapiek oleja a len tak bez obalovania syr z jednej aj druhej strany tak do zlata trosku hneda opeciem , ked ma prist vinna navsteva tak ho dam nakocky nakrajany do truby a k vinku je tiez fajn mnamka 😎
@akika722 no a moje decká teda rajčinovú omáčku vôbec nechcú, ohŕňajú nos a zrovna mali tento týždeň v škôlke a učiteľka hovorí, že ani Lianka nemá ada rajčinovú omáčku? ja že veľmi nie,a ona, že skoro ani jedno die´ta to nechce jesť 😒 a pritom im to od malička varím, ale nechcú, staršia ale má rada kečup, hlavne môj domáci 😉
@cherryl super... ďakujem ... pohľadám v obchode a vyskúšam... už sa normálne teším..... 😉
@trudka4 jasné, veľmi jednoducho, ako aj fazuľovú, dám si vari´t šošovicu s bobkovým listom, osolím, pridám vegetu, keď už je skoro mäkká, pridám zemiaky na kocky, uvarím do mäkka, zahustím zátrepkou so smotany a hladkej múky, dochutím cukrom a octom 😉
@snu ja robím polevu na veterníky túto a neroztekala sa mi http://varecha.pravda.sk/recepty/karamelove-vet..., a prosím ťa, ja by som tiež rada šla na najlepšie veterníky, 😉 lebo keď aj ideme do cukrárne, tak tie veterníky sú otras, cítim tam samú umelinu, 😖 to sa nedá porovna´t, keď sme ako decká chodili na veterníky a krémeše, tie mali parádnu chuť 😉
@petra8786 na tvorbu mliečka je výborná klasická vinea 😉 a ešte melta 😉
@januschka10 tak skoré uzdravenie, ale si šikulka, na to že si chorá 😉
ja dnes robím iba vyprážané pirohy plnené lekvárom, makom alebo orechami, kto aké bude chcie´t, zo včera máme šošovicovú polievku na kyslo a ešte zostali aj vyprážané syrové guličky a pečené zemiaky + domáca tatarka 😉
@stanislava111 michalovsku kupujem v jednote alebo terno
Kocky viete mi dat nejaky recept na cesto na rozky,ale take do pekarnicky?
ahojte 🙂
dnes som mala na plane parit zeleninku, ale zmena planu - budu sisky s malinovym a marhulovym dzemom,polievku mame od vcera zeleninovu 😉
dnes paradajková polievka s ryžou,pirohy s tvarohom a lekvárom s opraženou strúhankou ,hrnčeková vianočka 🙂
@petra8786 na mlieko pomaha aj rascova zapražana polievka ja som sa jej aj dost napila len tak do hrnčeka moja mamka mi ju nosila aj do porodnice a fakt je viac mlieka od nej 🙂
@cherryl ďakujem za info... pôjdem pozrieť... 🙂
@nelinka0401 Ahoj,ja som si to urobila po svojom 😀 povodne tam bolo písané,že mokrými rukami trhat kúsky cesta a urobit bochník,neskutočne sa to lepilo,tak som sa nasrala pomúčila,rozvalkala tak na hrubšie nie natenko 😉
zapekaná cestovina so zeleninou, párkom a syrom - čo dom dal, polievka sa dojedá fazuľová 😉
Ahojte,dnes zeleninová polievka s písmenkami,druhé vajíčkové halušky,a ešte zostala 1 porcia zo včera maska s ryžou 😉
Cesto na langoše nachystané, zeleninová polievka je tiež prichystaná pre malého....
ahojte my dnes karfiolovú polievočku zo zemiakmi a robila som v parnom hrnci ryžu, zeleninku: mrkva a brokolica a naporciované kura 😉 a robím dalšiu dávku palaciniek z 1 litra mlieka, lebo mne sa skoro nič neušlo 😒

@dafy nech sa páči 😉
cesto: 300g hl. múky (dala som 200g hladkej a 100g polohrubej), 5 vejec, 1,5 dcl vody, 1,5 dcl oleja, 200g ml. cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva a 3 lyžice kakaa. Žltka oddelime od bielkov, pridame k nim cukor, vodu, olej, van. cukor a vymiešame do penista. Potom pridáme múku a nakoniec sneh z bielkov a kakao. Dáme upiecť na vymastený a vysypaný veľký plech (resp. upečieš si piškotové cesto podla svojho receptu)
Mala som doma čučoriedkový kompot, tak som dala ten, ale myslím, že by bol fajny aj s iným kompotom, prípadne nakrájaným bananom 😝
Čiže dala som polovicu čučoriedok na cesto a šup do trúby. Ked sa cesto upieklo (pri 180 stupnoch), dala som navrch druhú polovicu čučoriedok a trosku som cesto pokropila aj šťavou z kompotu.
Na vrch som spravila plnku z kyslej smotany a čokolády: 400g kyslej smotany a 200g čoko na varenie. Čokoládu rozpustís nad parou (ja v mikrovlnke) a do teplej vmiešaš kyslú smotanu (ja som dávala dve kysle smotany 375gramové a 400g čokolády - potrebovala som spotrebovať smotanu). Hmotu navrstvíš na cesto, nechala som hodinku postáť a už sme "koštovali" 😵