Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@00matula Anglické rohlíky :
100 ml mléka, 200 ml vody, 100 ml oleje, 1 žloutek, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 sáček sušeného droždí, 500 g hl. mouky.
Zadělávám a nechávám kynout v domácí pekárně. Jestli nemáš pekárnu, tak ze 100 ml mléka udělej normálně kvásek.
Suroviny dám do pekárny na program Těsto nebo Příprava /podle druhu pekárny/ . Po vykynutí jsem těsto rozdělila na poloviny. Jednu polovinu vyválím do tvaru kruhu a ten rozdělím na 8 kusů /trojúhelníků/ . Každý potřu olejem a posypu grilovacím kořením. Pak sroluju do tvaru rohlíku a dám na plech vyložený pečícím papírem a nechám ještě asi 30 minut kynout. Pak na každý rohlík dám tenoučký plátek slaniny a sýra. Dám do rozpálené trouby a peču asi na 200 stupňů asi 25 - 30 minut. Pak už jen dobrou chuť !
/Recept mám z mimibazaru, ale upravila jsem si ho podle sebe/.
vcera sme varili hlivovu polievkocku a pecene kuriatko s ryzou, no a polievka ostala aj na dnes a dorobila som palacinky 🙂
@kucminka Anglické rohlíky :
100 ml mléka, 200 ml vody, 100 ml oleje, 1 žloutek, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 sáček sušeného droždí, 500 g hl. mouky.
Zadělávám a nechávám kynout v domácí pekárně. Jestli nemáš pekárnu, tak ze 100 ml mléka udělej normálně kvásek.
Suroviny dám do pekárny na program Těsto nebo Příprava /podle druhu pekárny/ . Po vykynutí jsem těsto rozdělila na poloviny. Jednu polovinu vyválím do tvaru kruhu a ten rozdělím na 8 kusů /trojúhelníků/ . Každý potřu olejem a posypu grilovacím kořením. Pak sroluju do tvaru rohlíku a dám na plech vyložený pečícím papírem a nechám ještě asi 30 minut kynout. Pak na každý rohlík dám tenoučký plátek slaniny a sýra. Dám do rozpálené trouby a peču asi na 200 stupňů asi 25 - 30 minut. Pak už jen dobrou chuť !
/Recept mám z mimibazaru, ale upravila jsem si ho podle sebe/.
@stastnevydatam prosim, recept na tu musli misku, dakujem 🙂
Kočky prosim vas mate nejaky dobry recept na salat /parizsky, vlassky/ ? Ja som robievala, vola sa to "slonie zradlo" len manzelovi je to velmi sladke....
Dakujem.
@stankapk ahoj ja mam tento:
500g dietnej salamy ( nakrajat na tenke sliziky )
1 cibulu nadrobno nakrajat
asi 6 zavaranych uhoriek nakrajat
8 uvarenych zemiakov pretlacit
4 vajcia natvrdo pretlacit
uvarit 1 a pol PL octu,pol PL pras.cukru.2 PL oleja,1 a pol PL horcice a nechat vychladnut
vsetko zamiesat,posolit,pokorenit a pridat 1 majolku.
ak mate radi mozes aj 1 hrasok v konzerve.
Dnes manzelik navaril vynikajuci kuraci vyvar kym sme boli s malou v obchode, mame este rizoto zo vcera, vynikajuci mrkvovy salat k tomu a poobede idem na kinder bueno 😉
my dnes bravčové mäsko na cibuli, žemľová knedľa a dusená kyslá kapusta 🙂 musíme sa posilniť proti chrípke 🙂
ahojte mi dnes hovädzí vývar veľa zeleniny a mäska tiež 😉
@natal12 ahoj,páči sa recept-na oliv.oleji orestuješ cibulu,pridáš 6str.cesneku-prelisovaných,popražíš,pridáš zemiaky pokrájané nadrobno,zaleješ vodou,rozdrobíš do toho 1 zel.bujon,uvaríš domakka,rozmixuješ mixerom,dáš smotanu na varenie alebo šlahačku,1 bambino,necháš prevriet,vypneš,dochutíš sol,mčk,petržlen.vnat 😉
ahojky,včera som robila veľmi rýchlu a chutnú omáčku na cestoviny s pórom a paradajkami:
pórik sa orestuje na malom množstve oleja a pridajú sa olúpané na kocôčky nakrájané paradajky(dávam 2-3 kusy),podusí sa to trošku,pridá sa soľ,bazalka a pretlačený cesnak...dusíme pokým paradajky nezmäknú...dávame na špagety a bohato postrúhame syrom a posypeme petržlenovou vňaťou...robievam si to,keď nie je manžel doma,ten mi také nechce jesť 😀
a dnes idem v parnom hrnci kuracie mäsko a dusenú zeleninku k tomu..
@lululka555
@daniz Ďakujem.
dnes čo kto našiel 😀 bolo veľa vybavovačiek,tak nebolo kedy variť 😉 na večeru kuracie párky 😝
U nas dnes zeleninova polievka, palacinky a nieco po zub pre navstevu🙂

Ja mam dnes este hovadzi gulas s ryzou a pre manzela ked pride z prace spravim par palaciniek 🙂 Neviem co na zajtra a na nedelu ☹