icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

natal12
10. feb 2013

@zklimekova moja, v surovinách sa nepíše smotana a potom dole už ju pridáva, asi sa pomýlila ta osoba že ? 😅 no asi ho urobím neviem a musí sa poliať slahačkou tu jedinu vec nemám 😒 šak vlastne neviem či mám kokos 😀 a robila si z dvoch vajičok ako je písane ?? mne sa to zdá málo 😒 ty ho máš aký pekný vysoký, v akom plechu pečieš ??

tosomja
10. feb 2013

No baby, poviem vám...toto čo sme my s Vikinkou včera stvárali v kuchyni...ach...
Piškotu na koláč sme zvládli...ale prišla na rad plnka...nakoniec sme si zmysleli, že robíme náš obľúbený čoko plnka, banány, jahody, šľahačka....
No takže na piškotu som dala džem, rozložili sme spolu ovocie, kým som vyšľahala plnku, tak Vikinka, moja gazdinka 🙂 všeeetko ovocie popichala do vnútra cesta 🙂
No nič, tak som to chcela zachrániť, vyliala som na to plnku, rozotrela som, bolo toho málo, tak že uvarím ešte smotanový puding a bude dvojfarebný,...puding vychladol, vylejem na koláč a ona mi to s prstom miešala 😀 😲 A ja že sa pochválim svokre, že aká som gazdinka...tak nakoniec som ho dala do chladničky, že či sa vôbec bude dá krájať...ale eee... 😅 Tak som povedala, že namala som čas, urobila som jednohubky 🙂

bobinkask
10. feb 2013

ahojte včera u nás zeleninová polievka s cestovinou, špenát, zemiačiky a vajíčko a dnes kurací vývar, bravčové na zelenine ryža, polný šalát s paradajkami a spravila som marlenku deti ju velmi lúbia ...povodne mala byt kakaová s vanilkovým krémom a karamelovými orieškami len to že som do cesta nedala kakao som si všimla až ked som cesto namazala na papier 😀 😀 😀 a už sa mi to nechcelo prerábat...

zklimekova
10. feb 2013

@natal12 hej tou smotanou sa to polieva hneď po upečení, je potom úžasne šťavnatý tak určite by to tam chýbalo 🙂
a pečiem klasika veľký plech..keď tak ho premeriam...a len 2 vajíčka som dávala...stačilo 🙂

natal12
10. feb 2013

@zklimekova čitala som v komentároch že aj mliekom jedna polievala skrz deti , ale no neviem aké by to bolo 😒 takýto mám, myslíš že do toho by stačilo v pohodé dve vajcia ?? 🙂

http://www.google.sk/imgres?imgurl=http://www.t...

alebo ešte takýto , len o trošilinku večší

https://www.google.sk/search?q=plech+na+pečenie...

firstbaby
10. feb 2013

Jednohubky s tuniakovou natierkou a zeleninovou oblohou a zeleninove rizoto s rybacou fasirkou...dobru chut 🙂

zklimekova
10. feb 2013

@natal12 myslím že možeš, ja som premerala, tak tá plocha na mojom už na pečenie je cca 280x380 , čo ja viem , ja to robím so smotanou a tiež my to jedia hlavne deti 🙂

natal12
10. feb 2013

@zklimekova sa bojím že dve budú málo :( a koľko si to piekla ?? a nastrúhala si tam čokoládu navrch ?? 🙂

daniela15
10. feb 2013

@zlotazla neviem, či som to dobre pochopila, ochladené uvarené rezance zmiešam s 1 vajíčkom? Do tohto receptu neide žiadne maslo?

michaelamilan
10. feb 2013

@slavka1307 určite s oplatí kúpiť piskáč......aj my ho máme a je treba to mliečko nechať prejsť varom.....a koľko dávam dody???? my máme 1l piskáč a dávam tak nejako od oka 🙂 vždy ho naplním do plna, aby som vedela kolko cca tam je vody a potom len z neho troška odlejem 😀

zlotazla
10. feb 2013

@daniela15 dobre si pochopila 🙂 iba vajíčko a cukor 🙂

zklimekova
10. feb 2013

@natal12 čo ja viem, asi ten prvý by som volila ja, piekla som ho asi tak pol hodinky, nepozerám na hodinky 🙂... tak od oka,stále si ho skontrolujem, každá rúra aj tak pečie inak,..... piekla som ho už viackrát a dve stále stačili 🙂..

natal12
10. feb 2013

@zklimekova veď ked bude pomaly hnednúť tak vybrať,alebo z šparátkom pichnúť.mne sa stáva že pečiem v hlbokom plechu a nemám vždy moc vysoký i ked dám 4 vajcia 😒 a ty si na vrch struhala čokoládu ???

zklimekova
10. feb 2013

@natal12 no hej pichla som si do stredu špáradlom, ale začal aj zhora hnednúť 😉 ...a čokoládu som len nastrúhala, nechcelo sa mi ju rozpúšťať 🙂

natal12
10. feb 2013

@zklimekova lebo keď zhnedne kokos že zhorí tak bude horký vraj 😀 chcem ho urobiťm, len nemám smotanu a mamka neni doma 😒

zklimekova
10. feb 2013

@natal12 🙂 tak ho nesmieš nechať zhnednúť úplne, ale chytiť iba tak..hmmm.no do zlata 😉 ..a bude ok 🙂

natal12
10. feb 2013
natal12
10. feb 2013

@zklimekova bože ako ma mama nasrala !!! ☹ že ona taký suchý koláč nechce, a kokosové nelúbi. Hlavne že kokosové niečo minule jedla !!! 😀 možem jej vysvetlovat kolko chcem že to polejem smotanou a bude štavnatý ale nedá si povedat 😒

rastulka
10. feb 2013

@natal12 @luciok @nadhera @lencyca @bobinkask Dakujeme kočky 😲 😀

zuzananinka
10. feb 2013

ahojte baby - potrebujem radu mám odtialto tento recept na cesto na pizu - 250 g vody
35 g olivového oleje (asi 5 lžic)
10 g soli (asi 2 lžičky)
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
a potrebujem poradiť, píše sa tam, že piect 7-10 minut na vysokom stupni -- tak mi poradte aký vysoký stupen to má byť????????????? 😀 😀 😀 😀 dakujeeeem

alebo este nejaký overený recept na cesto máte -- my máme radi také čí tenšie cesto nie velmi nakysnuté...

gucz
10. feb 2013

@zuzananinka 200 stupňov Celzia (aj 220)

gucz
10. feb 2013

my sme mali dnes k obedu pečené kuriatko (naporcované) a k tomu ešte horné stehná balíček s ryžou a domácimi kompótmi (broskyňový a slivkový). Poobede som upiekla pajglíky s orechovou plnkou. Nemala som dosť múky, tak som použila aj celozrnnú z časti a mňam mňam je to

michaelamilan
10. feb 2013

Na raňajky bagetka ála čo dom dal, obedík brokolicová polievka zo včera, španielske vtáčky so zemiakovou kašou a ako pochúťku zasa pletenec z kysnutého cesta 🙂 Tehotenské chute ma nepustili, tak zostávam verná kysnutému cestu 😀 .
@rastulka malej prajem všetko najjjjj k narodeninkám a torta vyzerá senzačne!!!!

veroninna1
10. feb 2013

dnes sme boli na obede u svokrovcov a mali sme zeleninovu polievku s haluskami, ryzu s divinou a cernohorsky rezen so zemiakmi.

miriamr
10. feb 2013

ahojte, tak v sobotu: kelová polievka, zemiaková placka plnená mäsom a smotanovo-tvarohové kocky 😉 a v nedeľu kuracie prsia so šunkou a zapečené s hríbami (kuriatkami), smotanou a syrom a k tomu ryža, no a ešte fánky 😉 - kvietočky a klasické 😀

danielaj
10. feb 2013

ahojte, tak ja dnes nestíham, idem vás dočítať, my sme dnes dojedali fazuľovú polievku s údeným zo včera, a amali sme marinované bravčové stehno na pásiky - čínske mäso, kuracie prsia vyprážané v smotanovo-syrovom obale, ryža, zelený šalát a dnes sme boli až do vščera na karnevale, tak bolo veľa sladkých koláčikov, fašiangových dobrôt torta a pizza, ja som na karneval piekla papagájové rezy a šťavnaté kokosové rezy - za úlohu som mala piecť také, ktoré nie sú veľmi plnkové, foto hodím zajtra 😉

michaelamilan
10. feb 2013

@zuzananinka inak ak nemáte radi vysoké cesto, tak je dobré robiť cesto bez kysnutia 😉

danielaj
10. feb 2013

@vieruna joj toto je aj náš obľubený koláčik, nesmie chýbať na žiadnych rodinných oslavách, na Vianoce aj Veĺkú noc, mňam 😉 ja ho mám zapísaný ako Medové rezy Margaret 😉
@lenuss84 ahoj, no super, že si malá tak zvykla, naša ešte ani veľmi nie, 😒 prvý deň bol super, úplne bez plaču, druhý deń už trocha plakala, pýtala sa, kedy prídeme pre ňu, tretí deń plakala už ráno, keď sme šli, a štvrtý a piaty deń neplakala, len sa vypytuje staále, že pôjdem do škôlky a prídeš pre mňa?, no ale tak nie je to také hrovné, zvykne si a nás choroby našťastie doteraz obchádzali, malá male len 1x nádchu za celý svoj život, ale čakám, že teraz to príde, tento týždeń, čo je v škôlke, brali 4 dievčatká domov doobeda s horúčkami, takže určite nejaké bacily skočia aj na ňu, tomu s aasi nevyhneme 😒 tak sa držte aj vy a skoré uzdravenie 😉

danielaj
10. feb 2013

@zlotazla sladké zapekané cestoviny robievam aj ja, máme to veľmi radi, aj takéto jablkové robím, aj s orechami, džemom, pudingom a pod. možností je veľa 😉
@rastulka krásna tortička, si šikulka, a malej veľkej slečne prajeme len to najlepšie 😉

natal12
10. feb 2013

@zklimekova neviem ci si tu, ale uz je v trúbe 😉 a kupila som 30% smotanu nevadi ?? 😕 a ako ho skladujes kedze tam je smotana v chladnicke ??