Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
pecene zemiaky v supke a k tomu tzatziky. nieco rychle pri malom babu 🙂)
harira, marocka polievka z cervenej sosovice a paradajok
baby dneska nic, mám lenoru 😀 😀 😎 v ledničce jsou párky 😝
@danielka1989 čo je to? 😉
@fordikford myslis na ten kolac? http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10048
fakt mnam 🙂
a ja tu dnes stojim hodinu pri sporaku, cukrujem sa s ryzovym nakypom a mlady muz (Misko) na to kukol, ze ee take nelubim 😠 Nuz fesi, budes hladovat 😝
domáci zemiakový chlebík (bez pekárničky)
500g hladkej múky, 2,5 dl mlieka, 1 kocka kvasníc, 1 ČL cukru, soľ, 1 vajce, 2PL oleja, trošku octu, rascu, 3 uvarené zemiaky
z mlieka, cukru a kvasníc som si urobila kvások, pridala do ostatných surovín a vypracovala ručne cesto, ktoré som nechala kysnúť 30 minút ... potom som ho dala na dosku, ešte raz premiesila, vytvarovala do tvaru bochníka, dala na plech vyložený papierom na pečenie a nechala ešte kysnúť dalších 15 minút ... nakysnutý bochník som potrela slanou vodou a dala piecť na 15 minút na 200 stupnov a zvyšných 45 minút na 160 - 170 C - regulovala som, záleží od rúry akú kto má 🙂
@danielka1989 ,,mozem receptik??dakujem🙂
@eva7780 receptík som dala do albumu 🙂 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/bodka13/albu...
Dnes na veceru: spenatova polievka a domace upecene celozrnne zemle. 🙂
ahojte tak my dnes mame jaternice,krvavnicky,tlacenku a kasu..vsetko domace zo zabijacky a nikto nie je doma len ja s drobcom tak naco budem varit??zjeme co mame a hotovo.... 🙂 este som dnes robila karamelovy puding s piskotami ako mlsku 😀
Žienky môžem použiť do palaciniek polohrubú múku ? Hladká sa mi už minula a netuším, že či to bude jediteľné potom 🙂 Ďakujeem
No dnes baby varíme, resp. pečieme České buchty 😝 so slivkovým lekvárikom .... už sa na ne neskutočne teším 😝 zese sa obžemem 😀 😀 😀
@veroni87 určite budú jedlé 🙂 ...že vraj keď sa dá polohrubá múka nerobia sa hrudky ,to radia tu http://varecha.pravda.sk/recepty/babickine-najl... ...treba pozrieť v komentoch pod receptom 😉
dnes sa dojedla zeleninova polievka s ryzou, na druhe bol ryzovy nakyp s pudingom,
zajtra polievka - mrkva, brokolica, ovsene vlocky, na druhe jedlo bravcove kocky na stave, kolienka, jablkovy kompot
Zienky nejaky recept na slany kolac?dakujem ;)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33894ale
@egyptanka podla tohto receptu, akurat ze puding davam dnu, kedze varim den vopred a mm si nosi do prace.. takze dam vrstvu ryze, jablka, piskoty, zase ryzu, puding, piskoty a navrch ryzu 🙂
@lencyca vies mi dat prosim recept na tie spaldove rozky? dakujem
hrachovy krem, krutony na oliv. oleji, vysmazana treska a zemiaky s rozmarinom, cvikla 🙂
ahojte dievcata... absolutne nestihacky, mali sme oslavovy a navstevny vikend... 2 tortuxy (mm a svagor narodky), steakovalo sa, bocik sa piekol, vianocka zmizla ryxlostou blesku, a lososa s pomarancovou omackou som uz ani nestihla cvaknut... len som preletela fotosky a hadam vecer aj docitam az pojdu stopliky spat ;) uz sa tesim na inspiracie!
@erikovamamka Ahoj je to taký môj výmysel ale aj kolegovia chválili tak postup : na plech dáš alobal postuhaš tak 10 jabĺk podľa kyslosti jabĺk dáš 2 vanilkové cukre 1 škoricový urobíš olejový piškot zo 6 vajec a 2 lyžice kakaaa a jablká vyžmýkaš a rozvrstvýš na alobal miesto popri mieste vyleješ piškót a dáš upiecť. Po upečení vyklopíš na plech a stiahneš alobal necháš vychladnúť jablká sú na vrchu. Urobíš si puding ja kupujem od dr. otker vanilkové s kúskami vanilky dáš 600 ml lieka uvaríš s 2 vanilkovými pudingami na hustú kašu aby sa ti neurobila kôrka na pudingu pri chladení puding zabal do celofánu a nechaj vychladíť garantujem, že v plnke hrčky nebudú. Vymiešaš 200 g masla 210 g práškový cukor do peny ďalšia finta aby sa plnka nezrazila do vychladnutého pudingu zamiešaša postupne maslo vymiešané s cukrom rozotrieš na jablká a na vrch čokoládovú polevu. Keď sa tie chute spoja nebíčko v papuľke 😀 😀 😀

dievčatá....my dnes paradajkova polievka, navarila som viac, nech je aj na zajtra...a bryndzove halusky so slaninkou....a zajtra je popolcová streda, tak upečiem buchty k tej polievke...pôst 🙂)) a chudnem...v poste ziaden alkohol, žiadne sladkosti....možno vydržím 🙂)) trimce paľce!!!! 😀 😀 😀 😀