Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
U nas dnes kuracia polievka, kukuricova ryza a fasirky a kolacik som robila dnes prvy krat odporucam, je skvely jednoduchy a chutnyy mnaaaam pripajam aj link 🙂
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=20330
len do plnky by som ja osobne dala ovela menej cukru, na moj vkus je moc sladky🙂, nabuduce urcite dam menej🙂 inak nema chybu
ahojte,dnes dojedáme čo dom dal a upiekla som makovú a jablkovú štrúdlu...neviem,či aj stihne vychladnúť 😀
ahoj babule dnes som varila hovadziu polievku a kuracie vnutornosti s tarhonou mnamka a dorobila som slane mufinky a zostali prilepene na kosicku trafi ma 😠 😠 😠 preco???
Ahojte skusene gazdinky! Potrebovala by som poradit. Mam osupane, nakrajane zemiaky vo vode v chladnicke od stredy vecera. Podla vas by som ich este mohla pouzit napr.na polievku? Dakujem vopred!
ahojte, poobede palacinky 321 (nutelove a dzemove), obedik restika - steak z norskeho lososa, opekane zemiaky a salatik 😉
kremová zeleninová polievka
a zajtra sviečková
na obed sme mali kurací vývar, druhé jedlo cigánske pečené s pečenými zemiakmi...
@levandullka muffiny : zakl. cesto : 125 g. hladkej muky , 125 g. polohrubej muky , 1 prasok do peciva , 150 g. praskoveho cukru , 1 vanilkovy cukor , 8 polievkovych lyzic oleja , 1 väcsie vajce , 150 g. smotany, resp.mlieka,cmaru,bieleho jogurtu a pod. (1 kelinok) co budes mat ja davam jogurt cokolvek-drobne ovocie,orechy,kokos,akukolvek cokoladu,ovsene vlocky postup:vyslahame 1 vajce s prask. cukrom, vanilkovym cukr.,pridame olej a smotanu.premiesame.nasladne pridame muku a pras. do peciva.Nakoniec nasypeme pripravene na drobno nasekane ovocie alebo ine dobroty.Muffiny nalejeme do pripravenych pepierovych kosickov,pripadne formu na muffiny vymastime silnou vrstvou margarinu. Pripravene cesto davame do 2/3 formy,este narastie.Ruru zohrejeme na 180 stupnov a peciemem cca 20-25 min.(teplovzdusna rura na 160 ) dobru chut
na obed bola kremova hribikovo-zemiakova polievka, kuskus a zapekane kur. prsia so sunkou,syrom a broskynou ...dezert cokoladovy puding s ovocim a piskotami.
dnes pokračovanie štajku ale máme meninové party v štýle LBD
@womankc skoré uzdravenie malej, my sme tiež chorí, malá tiež zapuchnuté oči, tak sme skončili dnes na pohotovosti, od utorka majú v škôlke chrípkové prázdniny, ona našťastie len trocha soplík mala, od včera ju bolela hlava, tak som jej dávala od bolesti sirup a že uvidíme, čo bude a večer na ňu pozerám, že aké má opuchnuté pod očkami, ako malý číňanec, sme mysleli, že ako plakala, že z toho a že do rána bude ok, ale veru nie, tak sme boli na pohotovosti a že nejaká viróza, že jej to sadlo na očká, tak máme ATB ☹
@levandullka kuk ku mne do albumu, mám ich tam viacero 😉
@erulka77 ja robím cestíčko: kyslá smotana, do oho 2 vajíčka, zahustím hladkou múkou, soľ, vegeta alebo čo máte radi, obaľujem v tom aj karfiol, patizón a pod. 😉
@zklimekova nádhera, už som ju poobede obdivovala u teba v albume 😉
@michaelamilan ďakujeme pekne, no oslava bude, ale len mini, malá je chorá, tak som urobila len JOJO ezy, už sa chladia 😉
@danielaj http://varecha.pravda.sk/recepty/univerzalne-ce... nasla som toto aj som ho skusila je vynikajuce 😉
@danielaj Ďakujeeem, už som mrkla, ale muffinky mám už dávno hotové... Ale najbližšie vyskúšam tvoje 🙂
@levandullka no som tu nebola, si si pomohla aj sama, boli sme s malou na pohotovosti, varila som, upatoval, piekla, až teraz som sa sem dostala 😒
@erulka77 Ďakujem pekne, síce ich mám už dávno upečené, no aspoň viem, kam najbližšie po inšpiráciu 🙂
@danielaj Jeeejda a co sa stalo? ☹
Čaute,my dnes paradajkovú omáčku s mesovými guľkami a knedlou alebo zemiaky 🙂
@levandullka skus aj tie moje deti ani druhy recept nechcu 😉
@erulka77 Urcite vyskusam 🙂. Musia byt fantasticke 🙂
Domaci termix (vanilkový ) sa už chladi bude zajtra na raňajky 😉
@levandullka aj su uz budu zjedene muffinky 😉

čaaukyyy 🙂 u nas je tento tyzden SLADKY cize na dnes gulky s s jahodkami 🙂 a grankom