icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

miruska73
17. feb 2013

@danielaj no moja tak uz je to tu 😠 😠 ,a z tohoto mam hrozu zase to prezivat tri tyzdne doma a tyzden v skolke....tak skore uzdravenie a nech ste co najmenej chori ....ja som bola vcera pochvalena mojou svokrou za tortu 😕 😕 neviem co sa jej stalo lebo ona nechvali ...a to vo vareni ani v peceni sa mi nemoze rovnat...to sa musim pochvalit.....cez tyzden sem hodim torticky ak mi pomozu ja to neviem... 😀 🙄 🙄 🙄 a dnes nevarim mame od vcera tak az zajtra ...

erika160669822
17. feb 2013

My mame slepaciu polievku,svieckovu s domacou varenou knedlou a cesnakove slimaviky.

lululka555
17. feb 2013

@syla ahoj ja som robila 1krat, takto : 2 vajcia som vyslahala so 120 g cukru + 1 vanilkovy cukor,pridala som asi pol deci oleja a polovicu kyslej smotany. Vyslahala. Nakoniec som prisypala 200 g hladkej muky a pol prasku do peciva.Cesto bolo take hustejsie.Naplnila som kosicky a do kazdeho som dala 3-4 maliny a na vrch kusky cokolady. 😉 chutili nam 😉

mysiatkoo
17. feb 2013

@pegggy vid https://www.modrykonik.sk/fotoblog/mysiatkoo/al...
@veve39 uz som asi nestihla, ale dostala som sa sem az dnes... vyslo mi 6ks a ano, 250g a 250 ml ;)

mysiatkoo
17. feb 2013

vcera vylet, tak bez varenia a dnes kuraci vyvar a segedin s prvou domacou knedlou ...a bude aj na zajtra.... a same lakave muffiny som tu nasla, tak mozno este nieco upecieme 😝

levandullka
17. feb 2013

@syla Samozrejme 🙂.
200g polohrubej múky
100g kryštálového cukru
1dcl oleja
1/2 PDP
1 vanilkový cukor
4 vajíčka
Všetko sa spolu vymieša a nakoniec sa pridajú ľubovoľné ingrediencie 🙂. Ja som zvolila horkú čokoládu a jahody 🙂

bobinkask
17. feb 2013

@danielaj maličkej prajem rýchle uzdravenie...aj ja mám doma maroda-dcérka mi celý vikend teplotuje 😒 u nás to ide postupne najskor chlapec potom jedno dievčatko týžden klud a teraz druhá 😝 už aby bola jar a teplúúúčko...

bobinkask
17. feb 2013

@rastulka tortička vyzerá v reze mnamkovo ...možem sa spýtat aké si robila plnky? ja mám teraz na víkend robit mužovi tortu ma narodeniny a vymyslel si na mna terč so šipkami tak som zvedavá ako sa mi podarí 😀

bobinkask
17. feb 2013

my dnes kurací vývar so slížikmi- ten musí byt každú nedelu najoblúbenejšia polievka mojho synátora 🙂 a bravčové po madarsky , zemiaky a parená brokolica

januschka10
17. feb 2013

My sme dnes mali upecenu telaciu rolku a zemiakove pyre. A cukinovu polievku. Dnes uz nevarim. Mam toho za vikend plne zuby.

abriela
17. feb 2013

Syrova polievka a lazane s domacim cestom. Dezert - smotanovo tvarohovy krem s jahodami.

ibajeho
17. feb 2013

Babulky mam taku otazku pre tie ktore kupuju banovecke vyrobky, nechcem pisat nazov aby ma nezmazali no urcite viete o co ide. Nazov sa zacina na M. No a nedavno som videla reklamu ze maju nove vyrobky a to nejaku syrovu kocku, tak nejak by sa to aj malo volat. Uz som to zhanala v tesku, kaufe aj jednotke a nikde to nemaju. Neviete niektora kde sa da zohnat, ci ste to uz niekde videli? Dakujem pekne vopred. Trapi ma to lebo to chcem pre mojho maleho strudla, kedze ten syr je bez soli a konzervantov strasne rada by som ho pre neho vyskusala.

bubo1104
17. feb 2013

polievka od včera a druhé ryža + bravčová krkovička na cibuľke . No a stále dojedáme marlenku

anelehka
17. feb 2013

ahoj, rada vas citam,starsi syn sa len oblizuje,tak sa pridam,my dnes klasika nedelna polievka,kura smazene+rezne +zemiaky a vcerajsia torta ako dezert,svokor mal 70,ja som piekla 😉

megika1
17. feb 2013

@levandullka krásne nadekorované,jete aj tú židovskú čerešňu ? ....a už mám plnú hubu slín 😀 😀 😀

veve39
17. feb 2013

@mysiatkoo nevadi, uz som prave dojedla posledny 🙂
tie pohare su neskutocne dobre, robila som z neceleho 500g mascarpone (dala som asi 2/3, bala som sa, aby nebolo 250g malo, bolo nas viac ludi) 1 kysla smotana 250ml a slahacka 250ml...ako ovocie som zvarila maliny co som mala este v mraznicke od maminky zo zahrady, super napad s tym pudingom do ovocia...tiez som dala zelatinovy stuzovac do tej mascarpone-smotanovej masy, super konzistenciu to potom ma, na spodok poharov som este dala okruhle piskoty - no to bola jedna basen...a ese to aj skvele efektne vyzera - skoda ze som nestihla vyfotit....najblizsi ziadaju napevno zaradit do repertoara 🙂

rastulka
17. feb 2013

@bobinkask Vdaka 🙂 Robila som obyčajny pistaciovy krem-pudingovy a krem z ladovych gaštanov 😉 že terč so šipkami 😎 ....wau určite bude suprova 😀

veve39
17. feb 2013

u nas cez vikend svieckova na smotane s knedlou, syta zeleninova polievka s cervenou fazulkou, bolonske spagety a dezertik mascarpone-smotanove pohare s malinami a cokoladou podla @mysiatkoo a este rychlovka kokosovy kolac rafaelo

gianni
17. feb 2013

tak dnešná kačka so zemiakovou kašou....
a ako sladké bol grízik...

mariankas
17. feb 2013

U nás dnes mletý syrový rezeň pečený v rúre a kuracie prsia na kúsky dusené, so zemiakmi a pyré, cvikla. A piekla som rýchly kokosový koláč a mramorový koláč, deťom na internáty, nech si pochutia. 😉

danielaj
17. feb 2013

ahojte, u nás dnes vývar z domáceho kohúta so zeleninkou a slížami, dusené rolky z bravčového karé plnené vajíčkom natvrdo, šunkou, údeným syrom a kápiou, ryža, hranolky a jojo rezy 😉 sú výborné, všetkým chutili 😉

danielaj
17. feb 2013

@rastulka ďakujem moja 😉
@miriamr super, sa teším, že chutili 😉

danielaj
17. feb 2013

@miruska73 ďakujem pekne, no veru, malá doteraz chorá nebola, prvýkrát bola pred Vianocami a teraz zase, no to je škôlka 😒
@bobinkask aj ja prajem skoré uzdravenie, no veru, je to hrozné, keď takto po sebe chorľavejú, aj my chceme jar, ale mm bol dnes na prechádzke so psom v lese a hovorí, že už tu bude o chvíľu jar, že vtáky tak jarne vyspevovali a že aj také tie prvé jarné muchy lietali 😀 😀 😀 tak dúfam, že má pravdu 😉

lululka555
17. feb 2013

baby ,neskusali ste? http://varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-kakaov...
ja som to chcela dnes skusit a nakoniec som zamiesila cesto ,co davala link @danielaj na briosky. Urobim len tie plnene nutelou. 🙂

nellysu
17. feb 2013

my sme varili vyvar z domaceho holuba, velmi vyzivna polievka, odporucala nam ju detska lekarka, a cevapcici s cibulkou a zemiakovou kasou 😀

lucikatn
17. feb 2013

dnes som nič nevarila lebo sme všetci chorí tak sme sa liečili a konečne sme podojedali čo bolo v chladničke... iba na olovrant som urobila pár chlebíčkov lebo muž toľko pokúšal že včera u sestry sa mu ušlo málo 😀 😀 😀

na zajtra som dala rozmraziť tresku a urobím rybacie fašírky so syrom (upečiem v trúbe) so zemiakmi a zeleninovým šalátom

gianni
17. feb 2013

@lululka555
ten recept na tie venčeky som už dávnejšie pozerala , sa mi to páči ,ale asi babračka(aspoň pre mna) 😉 , ja pečiem zatial také rychlovky , kým malý spí,alebo je u svokrovcov...
ináč ten film hachiko som si už stiahla a na rýchlo kukla, bo mi ti nedalo pokoj že o čom je a ked budem mať viac času tak si to celé pozriem, lebo s detmi chodím spávať (alebo skôr oni so mnou)a s nimi aj vstávam....

katkas1
17. feb 2013

dnes kuraci vyvar, masko na prirodno zapekane so sampinonmi a syrom k tomu ryza a opekane zeniaky, poobede sme boli blahozelat u mami tak kacka so zemiakmi a kapustou ,potom sme sli blahozelat aj svokre tak zase kacka s kndlou a kapustou aj loksami, veterniky a vcera u otca zase kacka so zapekanymi zemiaki.MAm plnu chladnicku co nam vsade nabalili takze do stredy mame navarene 😉

lululka555
17. feb 2013

@gianni krasny a podla skutocneho pribehu,skoro cely som preplakala ☹ potom napis,ci sa pacil
no babracka aj pre mna ,ale zaujimavy recept,mozno sa raz odhodlam na ne,teraz dopekam podla receptu na briosky plnene rozky ( dala som nutelu a aj slivkovy lekvar ) 😉

renata5
17. feb 2013

ja som dneska robila knedlu pecene masko a kapustu a zostala mi kapusta tak som spravila kapustnicu a moj krpcek mal cestoviny a masko na hrasku a kuraciu polievocku