Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zajtra k nám dojde rodina, takže robím plnené kuracie prsia, pečené kura so slaninou a zeleninou, ryžu, opekané zemiaky a do rezervy dám do pácu krkovičku, keby náhodou jedlo nestačilo. Dnes som robila zemiakovú polievku s pagáčikmi.
@kvojtanikova ved jasne divina je zdravsie masko ako nejaka bravcovina zo supermarketu, kde prasa putuje cez pol europy a krmi sa kadejakym svinstvom.. ja chodim na polovacky tiez s mm a s otcom od mala, takze som odchovana na takom mase a nic mi nie je .. zatial 😀
z kazdeho masa sa musi brat vzorka na veterinu, potom je to ooukej.
@berika o ved ja som ani nehovorila o kupe masa.. by som sa naplatla ved kilo diviny stoji cez 20 eur 😅 v polovnych zdruzeniach sa nie kazda vzorka dava do labaku... teda takmer ziadna... keby to maju robit tak si to polovnici urobia taak zlozitejsim.. tato je predseda PZ takze to odtial viem.. aj ked ma teda prekvapilo ze to nedavaju na rozbor.. som po MA a brali mi aj testy na lysteriu a vseliake choroby zo zvierat.. som inak trpla aby som nicc nemala...
dnes kurča na smotane,cestovina
losos,zemiakova kaša a zeleninový šalat 🙂
bryndzove halusky so slaninkou a smotankou
dnes masove gulicky brusnicova omacka opekane zemiaky... a vcera kelova polievka z ktorej mala celu noc mala koliku, takze kel uz nejem 🙂!
Paradajková polievka so smotanou, lasagne od včera 😀 a talianská bábovka s pomarančmi a hrozienkami 😵
u nás dnes - deťom: halušky so syrokrémom a opečenou cibuľkou a mne s MM strapačky s kyslou kapustou - mňaaaam
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14859#dis... toto som nasla ked som davala recepty na MMBužasný recept
no po kontrole u lekara to vyzera ze aj silvestrovat budeme doma, zas mam prist az 3.1... Takze sa pustime do nejakeho varenia🙂 Stary uz nechce zemiakovy salat - poradte nejaky dobry salatik co by sa hodil k udenemu masku a sunke, moze byt majonezovy, len nie zemiakovy... Dakujem.
@titkovamiriam ten kolacik vyzera naozaj lakavo. skoda, ze ja nemam komu vypekat, moji chlapi moc sladke nemusia, manzo teda vobec nie a detom to davkujem, lebo potom nechcu jest normalnu stravu. mam este kopu vianocneho peciva a ja ho vyzieram, uz mi ide krkom 😝 😅
@kvojtanikova tak nahrad zemiaky cestovinami 😉 alebo cisto zo zeleniny cerstvej, poliate dresingom 🙂
u nas dnes bola zeleninova polievka s krupicovymi haluskami a kuracie rezne so varenymi zemiakmi.
@petusko no aj ja este vyjedam vianocne pecivo, vzdy ked idem na balkon tak si daco zobnem🙂 Mam ale chut na nieco kremove, fajne, nejake rezy napriklad, ale stary to tiez velmi nechce a maly ma radsej suche kolaciky... S tym salatom budem musiet nieco vymysliet, cestovinovy sa mi zda dost syty, asi skusim len nejaku zeleninovu variantu. Myslim na daco take ze cinska kapusta, mrkva, kukurica, vajicko, len neviem ci by sa k tomu hodila majoneza. Ta mi teraz dost chuti a chcem si ju este euzit lebo ked budem kojit uz si ju asi nebudem moct dat.
A raz som jedla super salat s tuniakom a ryzou ale uz neviem ako sa to robilo...
tuniakovy je super, len zas neviem, ci k udenemu masku 😅 mne k tomu pasuje len horcica, chren, prip. cesnakovy dresing. a ta zelenina, nech to nevyzera az tak nezdravo 😀
@petusko a ako robis ty ten tuniakovy? co vsetko tam ide?
@kvojtanikova ja zvyknem tuniakovy robit s cestovinami. len uvarim nejake vrtule, tuniak vo vlastnej stave, nemame radi v oleji, cibulka, rajcina trochu soli a oliv. olej.
castejsie ale robim s tuniakom cestoviny zapekane, je to podobne, len na oleji spenim cibulku, pridam tuniaka, syr v crievku, prehrejem a zmiesam s cestovinami, posypem tvrdym syrom a zapeciem.
Dnes hraskova kremova polievka a tvarohova zemlovka s jablckami 🙂
Tak dnes bola kysla polievka zo zelenej fazulky so zemiakmy a haruľa so zakysankou... 😝
@traktor ty si iná hviezda 😉 huspenina vyzerá super 😉
@juliagregor 😀 😀 ...nooo..pôvodne som mala piect dnes jednu tortu pre sesterku..ale kedze som nemohla spat a kedze som prvu skazila 😀 ..ta co je na obrazku, tak som musela piect este jednu..deti sa tesili 😀 ...som ten tmavy plat mala dat do stredu, nie na vrch...a huspeninu ja nelubim...ale môj mm ju miluje 🙂
@traktor no darmo si šikovná, a s tými plátmi si sa nemala priznať... 😎
a k teme. 🙂 ..rajčiaková polievka a pečené kuriatko s ryžou
mnam baby take fajne jedla spominate hned by som si dala.
@traktor k tej huspenine mi vravel mm zážitok jeho kamaráta, vrátil sa ráno domov zo zábavy a bol strašne hladný, tak sa nakrmil huspeninou, ale však až po zobudení zistil, že vyjedol len mäso a otec ho potom skoro pritoto 😀 😝
@traktor si blazon 😀 , ved aj ja chcem torticku. si mi chute narobila. si sikulka 😀

@lucka1987 tak viem, že mäso z diviaka ti ani nemôžu predať kým z neho nedajú vyšetriť vzorku, čiže mäso najprv rozporcujú, odoberú vzorku na rozbor´, mäso zmrazia a až keď prídu výsledky že všetko je OK ti ju môžu predať. čiže nemalo by sa nič stať.