Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@sasavi tak skus urobit a napis,ci to je podobne tomu alpskemu 😉
dnes sme dojedali francuzke zemiaky 😝
@januschka10 Tak to urcite pojdu tie kilecka dole 🙂. Neboj. Najhorsie je to, ako pises, ked ti lekari nieco naordinuju co moc nemusis ☹. Ja to poznam ☹.
Ahojte dievčatá poraďte nejakú polevu alebo niečo navrch na muffiny 😵 😵 Ďakujem 🙂
My dnes rascovu polievočku s vajičkom a haluškami a mesko na štave so zemiakmi a kyslú uhorku 🙂 a koláčik zo včera.
helof........inspiracia odo mna. dnesna vecera - opekane kuracie spiziky so slaninkou a rukolovym salatikom.
a stahovala som foto z mobilu, tak este prikladam minule ultrarychle muffiny - kupovane krabickove brownies 😀 robene ako muffiny so slahackovo-mascarpone ciapockou a jahodkou
a pizza z tortilly, co som minule davala tip 🙂 🙂
@rastulka si mi dala chrobáka do hlavy s tou sviečkovou, 😉 zajtra som mala na pláne niečo z kuracích pŕs, tak ju asi urobím s cestovinou alebo haluškami, vďaka za tip 😉
@lenuss84 aj ja robím dukátové s tou obracačkou a na parádu 😉 a naša malá tiež nemala rada sladké jedlá, ale takého pol roka dozadu už papá pekne aj sladké, tak som rada, lebo staršia zase sladké ľúbi, malá mi donedávna nechcela ani palacinky, ani ryžový nákyp, či buchty a teraz sa tak napráska 😀
@hobit neboj príde do veku, ke´d bude sladké ľúbi´t, aj u nás to bolo donedávna tak 😉
@lenuss84 ja tiež pečiem veľmi často doma chlebík, pletenky, žemle, rožky, doteraz som bola doma, tak sa dalo, ale už nastupujem do práce, tak neviem, ako budem stíha´t, asi to už tak často nebude, ale budem sa snažiť, lebo je to neporovnateľné s kupovanými, určite je to zdravšie, viem, čo tam dám a či lacnejšie ako z obchhodu neviem, nejak som to nerátala, 😒
@lululka555 neskúšala si mrkvový, čo som ja robila ? https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb..., doporučujem, je výborný, šťavnatý 😉
@lululka555 mňám cisársky trhanec, veru dávno som nerobila, žeby v piatok? 😉
@zuzu1108 mrazené jahody som dala do hrnčeka (zmrazené, lebo som ich zabudla vytiahnuť popredu). Naliala som tam trošičku vody, pridala cukor a dala na oheň. Keď sa rozmrazili, tak som to ochutnala, zdalo sa mi to dosť sladké, tak som pridala štipku kyseliny citrónovej. Potom som v troške vody rozmiešala solamyl a vliala do hrnčeka a povarila. Keď to zhustlo, tak som to vypla. Jahôdky sú dobré, niesú rozvarené
Zienky, raz som tu videla recept na fasirky pecene v rure a boli so stavou... nemozem najst na akej strane to bolo.... POMOOOOC DAKUJEM... pekny vecer 🙂 😉
@zuzu1108 ja pridám môj tip na karamelizované ovocie k palacinkám alebo dolkám, ja si urobím s cukru karamel, pridám vodu, a do toho ovcie, maliny, jahody, čo mám práve v mrazničke alebo čerstvé, vanilkový cukor, alebo cukor podľa chuti, ak treba zahustím solamylom, chu´t je úžasná 😉
no ja dnes sama syn išiel na prázdniny ku svokrovcom zatial o 3 týždne budú ex svokrovi tak ostala pečená krkovička a počula som, že so strapačkami s kapustou je dobrá no ale pre lenivosť som sa ani nenajedla 😒 samozrejme sa mi halušky robiť nechcelo no a keď kapustá udusená slaninka upražená malé kolienka to istia no nešlo mi to dole krkom
Dnes sme mali super obed .... rolky z kuracích pŕs plnené šunkou a praženicou, sprudka opečené na masle a zapekané v rúre so smotanou na šľahanie a nakoniec s postrúhaný tvrdým syrom a k tomu tarhoňa 😝 zgustla som si 😀
@lululka555 Parádne jedlá 😵 môžem sa spýtať, ako robíš tú omáčku k fašírkam? ďakujem
@lululka555 vyskušám niekedy ten trhanec z varechy 🙂 a kolko porcíí vyšlo z toho ??

@lululka555 super, dakujem moc.ja to jedavam na lyziach v alpach a neviem sa toho obzrat🙂