Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lululka555 alebo niekto tu raz robil trhanec z knedly taký si už robila ?? ale neviem recept
@natal12 a receptik ??? 😉 dakujem 🙂 😎
dojeme kralici vyvar a upecieme zemiaky, k nim slaninku, klobasu, cibulu, maslo, sol 😵
@abriela no tak to ti závidím,ja som počas tehu bola v pohode, pribrala som 13kg najviac pri poslednej malej a po pôrode som to skoro všetko nechala v pôrodnici pri každom jednom , ale zato pri kojení som strašne pribrala skoro pri každom až do 10kg , tak som sa snažila jesť a piť všetko , len aby som mohla mať mliečko, výsledok bol nadváha a kojiť sa mi ani napriek všemožným snahám nepodarilo. No doteraz mám teda hádam aj 25 kg nadváhy, všetko ostalo 😝 , Takže vidíš ty sa trápiš , že chudneš a ja ti to závidím však??? 🙂
dojedaju sa zemiaky na kyslo polievku bude sosovicova a prave sa mi v pekranicke robi cesto na chinois🙂
my dnes porkovu polievku a zapekane mlete mäso so zeleninou cestovinami a syrom 🙂
@womankc no riesim vahu a mozno by som mala vysku. Ja mam 178 a vaha dnesna 57kg. Ak by som bola nizsia aj vaha by bola dobra 😀 . Ale obavala som sa, ze ako to bude po porode, ako zareaguje moje telo, kedze nemam 20 😉
Ranajky- ovsane kasa z 0,5 l mlieka, s hrozienkami, tvarohom a kokosom. A asi puknem 😀
prosim poradte mi dobry recept na tmavy chleba to pekarnicky...co som skusala recepty ktore boli k nej tak ani jeden mi nechutil.
Dnes segedínsky gulášik s domácou knedlou
ja furt ešte štrajkujem- ale polovička nie je doma tak si spravíme pizzu
@lululka555 tu je sľúbený recept od mojej babičky 😉
Cisársky trhanec
5 vajec, 4 dl mlieka, 250 g hladkej múky, 2 vanilkové cukry, štipka škorice, 50 g hrozienok, trocha prášku do pečiva, štipka soli, maslo, 50 g mandlí (nemusia byť ), 8 lyžíc cukru
Vajcia vyšľaháme s mliekom pridáme múku, kypriaci prášok, vanilkový cukor, soľ, škoricu a hrozienka. Necháme odstáť pol hodiny.
Na panvici rozpustíme maslo a vlejeme jednotlivé porcie -vyjdú 3-4 porcie, zasypeme sekanými mandľami. Po otočení cesto potrháme, zasypeme cukrom a necháme skaramelizovať. Podávame s ovocím (jablká, slivky, marhule, jahody...+ babka nám robila domácu šľahačku z mlieka od kravy. 😉
baby neporadili by ste mi menu na oslavy 30 narodenin? pridu rodicia aj svokrovci a nic ma nenapada 😒
ahojte kočky, ja som pozerala, že dnes nevarím, máme ešte hríbovú polievku od včera, aj jedna porcia zapekaných plnených šampiňónov ešte ostala a máme dosť chleba, ktorý keď sa dnes nezje, už bude nepoužiteľný.....
raz som tu videla foto, také chlebíčky s kadečím zapečené v rúre......čo na ne dať a ako dlho to zapekať? poraďte 😉
Ahojte baby,zase ste toho navarili,popísali...nestíham.. 🙂
dnes šošovicová kyslá polievka k tomu posúch na plechu alebo čerstvo upečený chlieb kto ,čo bude chcieť
a teraz idem listovať a čítať
@danielaj dakujem, je to podobne s tym ,co som robila,nabuduce dam sekane mandle. 😉
@natal12 tu je recept : rozmocit 2 rozky asi v 300 ml mlieku ,pridat 2 zltka, 1PL cukru + 1 vanilkovy cukor a rozslahat. Postupne pridat 150 g polohrubej muky ,stipku pdp + sneh z bielkov. Upiect na panvici z oboch stran ,potrhat na kusky. Kusok masla rozpustit, pridat lyzicu cukru skaramelizovat. 😉 Neviem,neskusala som,mam to odpisane.
kuracia polievka s kurčaťa , zemiaková kaša + kuracie kocky zo sezamom a v trojobale + marhuľový kompót . Večer spravím vajíčkovú pomazánku
zienky,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,rychly , jednoduchy kolac???????......poradte,,vdaka
@lululka555 dakujem velmi pekne 🙂
U nas dnes privarok z cervenej sosovicky s volskym okom.

Dobré ránko, my dnes dojedáme rascovú polievočku s vajičkom a haluškami, a spravím langoše hneď ako prídem od kaderníčky lebo teraz to už nestíham 😒 a ešte sa dojedá koláčik 🙂
tieto spravim asi : http://varecha.pravda.sk/recepty/langosefotorec...