Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@kvojtanikova
@lucka1987 baby ja som dnes mala tiez diviacika 🙂 robila som kelovy privarok a perkelt z diviaka, masko mi ostalo aj na zajtra, uz len ryzu, alebo zemiaky dorobim
a z diviny vam ako masko najviac chuti? ja najradsej diviaka mam, potom jelenie a srncie je vraj naj. ale mne chuti iba ako grilovane v lete, varene moc nemusim 😖
u nas dnes brokolicova polievka a zapekana panenka v slahacke s ryzou. A piekla som pudingos este 😉
my dnes pečené kurča s ryžou.
@5katarina7 dik za tip na zajtra, uz aj idem kuratenko vybrat z mrazaku, nech v spajzke sa do rana rozmrazi pomaly 🙂
@azuz no my ideme na silvestra od rana tak varime gulas z jelena.. ja mam najradsej srnca, lan, elena a potom diviaka.. neznasam muflona a daniela tiez moc nemusim.... a lubim aj bazantie masko.. toho robim na vine... z ineho masa robim segediny casto, gulas, alebo pecene rolky, spanielkse vtacky, a potom v omeckach na rozne sposoby.. to su take naj co mam rada 😉
baby chcela by som urobit na novy rok (mam narodky) nejaku dobru lahku ovocnu tortu so zelatinou, alebo aj nieco s cokoladou, alebo karamelom... ale nieco co ma lahke cesto a obsahuje ovocie... mate recept???
dnes prekladane zemiakove pagače 🙂
ryzu s cinou 😉 polievka nnebude.. lebo dnes sa mi naozaj neche vyvarat (sme len dvaja) a chystame veci na zajtrajsieho silestra 😀 ) a k tomu oslavenec by nemal cely den stravit za sporakom 😀
baby poradte mi prosim,nakysne mi cesto na parene buchty aj zo suseneho drozdia? nemam cerstve a maly tu zobroni o buchty na pare 🙂
pirohy
buchty na pare 🙂 mnam
šošovicovú polievku,a žemľovku z vianočky 🙂 A ešte vypekám na zajtra.
Keďže sme len pred hodinou vyliezli z postele, na "raňajky" robím vanilkové waffličky s džemíkom, ovocím a šľahačkou (brutálne to tu vonia 😀 ) a na obed kuracie prsia s broskyňou a syrčekom.. Asi s hranolkami 🙂
my dnes filety a zapekane zamiaky v rure 😉
viete mi poradiť nejakú marinádu na rebierka? Ale nie medovú... Tú mám zakázanú 😀
@lucka1987 tak ja som este daniela a ani muflona nejedla 🙂tu u nas v lese neni a bazanta tiez nie a vravis ze dobre masko to je? no a ja mojho nechcem na bazanta pustit 😀 ze fuj, kto to bude jest
ja tiez varim vsetko mozne z diviny a vobec ani nedavam do marinad, tak ako keby bravcove to bolo...sem tam urobim nieco speci 😉
@azuz sak ani u nas neni bazanta sme v horach. ale nasi chodia na polovacky na bazantov do madarska alebo chorvatska.. donsu vzdy cez 200kusov od tial .a muflonie maso smrdi hodne nieco ako kozacie.. no nic moc.. 😅 ale toho bazanta si urob niekedy, riadne ho rozvarim poodtrham maso z neho a urobim ho na vine mnam 😉
monkula:
Kategória: Bravčové mäso
Marinované rebierka
Potrebujeme:
asi 1 kg bravčových alebo jahňacích rebier, olej na pečenie, ľubovoľné množstvo ryže a zeleniny na prílohu, marináda: 2 PL worchesterskej omáčky, 1 PL sójovej omáčky, 1 ČL čili omáčky alebo kúsok posekanej čili papričky, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 strúčik cesnaku, 2 PL oleja, 1 PL posekaného petržlenu (môže byť aj koriander)
Ako na to:
Rebierka umyjeme, osušíme, pokrájame pozdĺž kostí a namočíme do marinády vymiešanej z uvedených prísad. V chladničke necháme marinovať niekoľko hodín, potom poukladáme do vymasteného pekáča a upečieme dočervena. Podávame s ryžou a dusenou zeleninou.
Bažant na víne
1 bažant, soľ, 150 g údenej slaniny, 1 malá cibuľa, 2-3 lyžice pokrájanej koreňovej zeleniny, 1 dl červeného vína, 1/2 lyžice múky, citrón, cukor, celé čierne korenie, bobkový list, 1 klinček.
Údenú slaninu pokrájame na kocky a opražíme. Pridáme pokrájanú cibuľu, zeleninu, cukor a všetky koreniny. Zmes miešame a restujeme do svetlohneda, podlejeme vodou a prevaríme. Vložíme polovice osoleného bažanta a prikryté dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, orestujeme, podlejeme vínom, varíme 10 minút, precedíme cez sito a zeleninu pretrieme. Omáčku znova prevaríme a pokrájané mäso polejeme. Vhodnou prílohou je ryža, knedle alebo varené cestoviny
Potrebujeme:
1 kg mladého bažanta, 100 g anglickej slaniny, 250 g čerstvých húb, 150 g malých cibuliek, soľ, ⅛ l bieleho vína, ⅛ l vývaru, 4 PL masla, 4 PL šľahačkovej smotany
Ako na to:
Bažanta potrieme soľou, obložíme slaninou a zviažeme. Zahrejeme maslo v panvici na strednú teplotu, pridáme plátky slaninky a bažanta opečieme do hneda. Potom ho dáme aj s výpekom do zapekacej nádoby a zalejeme vývarom, ktorý priebežne dolievame počas celého pečenia. Pečieme 30 – 40 min. pri 180 – 200 °C. Očistené huby pokrájame na malé kúsky a restujeme na spenenom masle. Ošúpané cibuľky nakrájané na kolieska opečieme do zlatista. Krátko pred dopečením podlejeme bažanta vínom. Výpek, ktorý nám ostal po upečení bažanta, necháme zovrieť, potom ho zmiešame so šľahačkovou smotanou, cibuľou, hubami a varíme ešte 5 – 10 min. Bažanta spolu s omáčkou podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.
Bažant na víne
Čo budeme potrebovať:
1 bažant
150 ml kuracieho vývaru
100 ml suché biele víno
100 ml hustej smotany
1/2 PL slnečnicový olej
1/2 PL hladkej múky
1/2 cibule
1 kyslejšie jablko
2 stonky zeleru
soľ, mleté čierne korenie
petržlenová vňať
Poďme na to: Bažanta rozporcujeme, umyjeme a osušíme a krátko opečieme na rozpálenom oleji. Vyberieme a necháme odkvapkať. Oheň zmiernime, do výpeku pridáme jablká nakrájané na plátky, zelerovú posekanú vňať, cibuľu nakrájanú na kolieska a všetko smažíme, kým ingrediencie nezmäknú. Prisypeme múku, asi minútu za stáleho miešania smažíme, prilejeme vývar, suché biele víno a podľa chuti osolíme a okoreníme. Omáčku povaríme dokiaľ nezhustne. Do omáčky vložíme jednotlivé porcie bažanta, prikryjeme pokrievkou a necháme prevrieť. Takto vložíme do predhriatej rúry a mäso necháme asi jednu hodinu dusiť pokiaľ nie je mäkké. Mäso opäť vyberieme, omáčku precedíme, zašľaháme smotanu, dochutíme a prihrejeme (aby sa smotana nezrazila). Mäso naukladáme na taniere a prelejeme hotovou omáčkou.
všetky tri su výborné

@juliagregor 😀 😀 😀 vidis aj opity vedel co je na huspenine najlepsie 😀
@grenadinka 😀 😀 😀 som...mnou este aj puberta plieska 😀 ...no a skus prist...ti kus torty odlozim...len neviem , ci ta pocka naisto...bo takeeeee oci na mna hadze... 😀