Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Konečneeee po týždni máme chladničku a práčku 🙂
Tak dnes som pol dňa vyvárala, nakupovala a prala. Uf...treba mi ešte jeden byt, aspoň balkón, nemám kde vyvešať prádlo 🙂
Takže k téme - pečené zemiaky s kyslou kapustou a údenými stehnami a krídlami. Bude aj na zajtra, prídu svokrovci popozerať, ako sme zariadili malej izbičku 😅 A robím šumienkový zákusok na žiadosť manžela.
Teraz som dovarila puding na večeru.
Ahojte, dnes som narychlo spravila cestoviny s vajcom a spravila som moju prvu tortu v zivote, ak sa to da tak nazvat. Ale myslim ze to mohlo byt aj horsie tak sa nebudem nejak lutovat, ved na buduce bude urcite lepsia, Je len taka cvicna, zajtra ma muz meniny tak mu ju dam 🙂.
Korpus je orechovy, plnka smotanovo orechova a nakrajala som na plnku aj banany.
Troska dogabana ale urcite sa zje a chutit bude predpokladam lepsie ked porovnam ako vyzera s tym co je vnutri 😀 kostovat budeme zajtra.
@natal12
@lenka268 je suprová,hlavne domáca,pečená s láskou..mňamková bude,neboooj 😵
taak a buchtičky sú hotové, robila som to prvýraz ale nevyšlo z toho nejako extra veľa, fakt len na zajtra 😒 ale nevadí...
@gelinka75 ako robis tu posypku na moravske kolace?
Zdravim Vas dievcence. Dlho som tu nebola. Chodit do roboty je vycerpavajuce 😒 Ale dnes som prisla nabrat inspiracie. Takze u nas zajtra: na obed ideme k mame. Chce robit kacacie prsia na neviem aky sposob, zajtra uvidime. Na veceru spravim sulance s makom. Andrisko ich ma strasne rad a v nedelu ide na lyziarsky. V nedelu si este premyslim, ci vyvar, alebo luskovu polievku na kyslo. Druhe nam bud nabali mama 😀 alebo nieco vymyslim 🙂 A este chcem upiect vianocku na ranajky a mozno skusim tie moravske kolace, aby som aj lyziarovi nabalila na cestu
MOJE OVOCNÉ LIEVANCE SO ŠLAHAČKOU
Cesto: 1 vajce, 180g hladkej múky, 300ml mlieka, ½ kocky droždia, 2 PL prášk.cukru, štipka soli.
Náplň: ovocie (čučoriedky, maliny, černice, ríbezle) alebo lekvár, alebo tvaroh (kto má čo rád), 4 PL cukru, zlatý klas, , čučoriedková alebo ríbezľová šťava alebo akýkolvek iný ovocný sirup ...
Postup: urobila som si kvások, primiešala k ostatným surovinám, dobre vymiešala a nechala chvíločku nakysnúť (5 minút), potom som na lievancovej panvici urobila lievance. Ovocie (mala som mrazené) som uvarila s cukrom, kým sa nerozvarilo, pridala som asi 1 lyžicu zlatého klasu, ktorý som rozmiešala v sirupovej šťave a pridala som to k ovociu, aby sa masa zahustila a na záver som pridala za lyžicu amareta (nemusí byť samozrejme) ... no a už len ukladáme striedavo na tanier a dozdobíme podľa fantázie 🙂
@hobit ja väčšinou polievku varím na dva dni a druhé každý deń, iba v pondelok nevarievam, máme z nedele a teda niekedy sa stane aj cez týždeń, že druhé zostane, tak nechám k druhému dňu, ale to je málokedy 😉 a som rada, že bábovka chutila, ja tiež začínam dos´t používať trstinový cukor 😉
@ellit kuk môj album, mám tam viacero báboviek, všetky vyskúšané, veľmi dobré 😉
@ellit ja robievam bábovku zo zakysanky - 500ml zakysanky, 350g polohrubej múky, 300g práškového cukru (dávam menej), 2 lyžičky sódy bikarbóny, trošku soli, 100ml oleja, 2 lyžice kakaa. Zakysanku vlejeme do misky, pridáme ostatné prísady okrem kakaa a vymiešame. Tretinu odlejeme (niekedy odlievam aj polovicu) a odložíme. Do zvyšku cesta pridáme kakao. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Na dno formy vlejeme polovicu kakaového cesta, naň nalejeme biele cesto a na vrch zvyšné tmavé. Môžeme trochu premiešať vidličkou (ja miešam ihlicou na pletenie). Pečieme 40 - 45 min vo vyhriatej rúre na 180°C.
@abriela môžem recept?
@natal12
@ivetka1981
@danielaj
dakujem dievcence, polovicka ma poobednu pride o 22.30 domov tak dufam ze sa potesi, ale myslim ze urcite ano.
ahojte babule takze poslusne hlasim 🙂 vcerajsi chlieb sa zozral nie zjedol 😀 musim to tak napisat a mm hlada dalsi 😀 ,a dnes som upiekla tie vase vychvalene kysnute dvojfarebne venceky a musim povedat ze su super robila som z dvojitej davky a musela som schovat na zajtrajsie ranajky a hlavne dcere do roboty aby mi nebola hladna....mala som trosku obavu ako topojde ale nebol vobec ziadny problem takze zaradujem do jedalnicka ....a dnes som zapekala karfiol mame asi na tri dni 😕 😕 😕 😕 😕 dako som to neodhadla a jedla som len ja s krpkou dnes....tak zajtra dorobim len polievocku z morky....
dievcata tak my dnes šošovicovy privarok s varenym vajcom.som čitala,ze dnes tento privarok varilo viacej z nas 🙂 na zajtra a nedelu sa mi uz vari vyvar z kosti.a v rure sa mi pecu obratene rezne z morcacich prs.rano dovarim len rezance do polievky a dorobim ryzu.ideme doobeda na koniky tak preto potrebujem mat navarene.lebo by som nestihala..vozit sa na koniku chodime kazdu sobotu doobeda.mame to ako jednu z mnohych aktivit nasho MCčka 🙂
a piekla som dnes pletenky.su famozne.a urobim zajtra aj pochutkovy salat.alebo mozno este aj dnes stihnem.cakam mm.ma poobednu.pride o 22.30h.tak stihnem este aj salatik.tak bezim...
pekny vikend vam vsetkym.

@lea231 nevies asi kt. den, skusim pohladat