Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@chantalle perfektne
@ivetka1981 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52178 (davala som do kavovej salky - tak do polovice - vyrastol po vrch)
@lenuss84 cokoladovy kolacik z mikrovlnky hotovy za 1,5 minuty s tekutou cokoladou
@chantalle vyzerajú úžasne....na to že som práve teraz dočítala o 90dňovej diéte asi zabudnem 😒 a budem vypekať, lebo stále čo tu nakuknem ma niekto naláka na nové veci..:D
@zklimekova dakujem, ako nieco mi hovor, mne sa dari "zdrava strava", pokial som sama. Ale, ked pride muzik domov, tak padaju vsetky moje predsavzatia a napchavam sa s nim🙂
ahojte, karfiolová polievka a francúzske zemiaky som práve dovarila na zajtra 🙂
u nas dnes tvarohove halušky - varila moja mamina, ktoru tu mame na navsteve (oblubene jedlo nasej dcerky) a brokolicova kremova polievka
kedze halusiek mame vela, budu aj na zajtra...asi k nim este spravim rascovu polievku s vajickom
na balkone sa uz chladi dezert na vikend, kedze som potrebovala minut mascarpone - opat smotanovo-mascarpone pohare s malinami a cokoladou - inspiracia od @mysiatkoo, ak stihnem tak sem zajtra hodim aj ich foto, su neskutocne 🙂
@natal12 Ahojky, tak:
Odpalovane cesto: 2,5 dcl vody, 160 g tuku, 160 g polohrubej muky, stipka soli, 5 vajec. Vodu, tuk a sol si spustime na sporaku a ked nam to zacne vriet, pridame muku a miesame, aby sa nevytvorili hrudky. Cesto sa oddeli od nadoby, pekne sa "odpali", miesame 2-3min. Odstavime, nechame vychladnut a do letnej zmesi zaslahavame po jednom vajcia. Vsetky suroviny by mali izbovu teplotu. Aj ked sa cesto po prvom vajicku zle spaja, netreba sa bat, po piatom bude pekne hladke. Prelozime do sacka s ozdobnym nastavcom a striekame venceky na vymasteny a vysypany plech. Peciem cca 12 - 15 min, prvych 10 min neotvarame, aby nesfukli. Pekavam v teploovzdusnej na 180 °C. Este horuce prekrojime ostrym nozom.
Plnka: 6 dcl mlieka, 2 zl. klasy, 1 vanielka, 1 maslo, trochu rumu a 20 dkg pras cukru - taka klasika. V casti mlieka rozmiesame zl klasy a druhu cast dame spolu s vanielku na sporak a prilejeme rozmiesane zl klasy, uvarime kasu. Nechame vychladnut. Zvlast si vyslahame maslo ( tuk) s cukrom, po castiach pridavame kasu a nakoniec ochutime rumom. Nastriekame v jednej vrstve na venceky a na nu druhu vrstvu zo slahacky, priklopime a pocukrujeme. Ja si vyslaham dve slahacky s dvoma stuzovacmi a ked je tuha pridam dve vanielky. Vyslo mi cca 40 ks.
ahojte,my dojeme polievku od vcera-hrstkova,dnes robim svieckovu...a knedlu vytiahnem z mrazaku 😀
Ahoj.ja dnes paradajkova polievka so syrom, zapekane cestoviny s brokolicou, kukuricou a slaninou, posypane syrom a zaliate smotanou s vajcom. A na zajtra musim urobit knedle.
kuracie rizoto so zeleninou a uhorkový šalát. Dnes bez polievky...
mimoriadna 12tka v praci a moj drahy kupil na nedelu miesto kurcata- kacku 😒 tak mu necham recept
http://varecha.pravda.sk/recepty/pomaly-pecena-...
a nech pecie....budem po nocnej....hajkat , polievka kuracia-tu este dnes zvladnem
@lenuss84 http://dobruchut.aktuality.sk/clanok/32291/pecivo/ dobré triky prečítaj si
dnes rezance s tvarohom a kyslou smotanou rychle syte chutne.. maly to zboznuje🙂
my dnes iba pečené zemiaky s kyslým mliečkom 😀
@tinuskaha rezance s tvarohom a kyslou smotanou su od zaciatku Nr. nasej malej 🙂, celkom mi to vyhovuje vzhladom na expresnost pripravy...v poslednych mesiacoch ich asi z prvenstva vytlacaju iba halusky zo zemiakoveho cesta s tvarohom + kyslou smotanou, ktore jej varieva jej babinka 🙂
Ahojte ja som bola včera na oslave a tam sa podávala krémová brokolicovo mrkvová polievka s pečeným hráškom (pečený hrášok je cestíčko ktoré sa kvapká do horúceho oleja a vypráža sa vzniknú malé guličky ), potom domáce bryndzové pirohy so slaninkou a kyslou sotanou, ďalší chod pikantný šalát so salámou a chlebom, tiramisa, jablková tiramisa, boli sme kolegovia bývalej kolegyni na 70 tku ešte chcela ponúkať segedínsky zlatá no nevedela čím nás má ponúknuť skôr 😀
Brokolicova polievka s domacimi zemlami a lievance s tvarohom, pripadne dzemom. Kazdemu podla chuti.
@zuzkat1 zuzi,a na tie zapekane cestoviny mas aj nejaky speci recept? teda nejaky link?ak ano pridaj, inspirujem sa 😉 a budeme mat obed 🙂
ahojte včera sme dojedli zeleninovú polievku s červenou šošovicou a nákyp z pšena na to som spravila ovocie v karamele čo tu písala @danielaj že aká mnamka to bola 😵 a dnes nevarím sem pozvaní na obed k svokre a potom spravím len niečo rýchle na večeru asi plnenú zapekanú papriku s chlebíkom
@kvietocek7 to nie skor taky vlastny vynalez🙂 robim to tak ze na minime oleja som oprazila slaninu oravsku na male kocky nakrajanu a potom som pridala mazeny hrasok (kukuricu mala nechcela),neskor pridas nakrajany por a brokolicu a a ked je vsetko oprazene a takmer hotove zmiesam s kolienkami sup zapekacej misy zalejem smotanou 1:1 sladka a kysla +vajce a sol a na zaver posypat syrom zapiect a hotovo. Zeleninu das aku chces.
Ahojte,my dnes "Mäsové guľky s tagliatelle a paradajkovou omáčkou"
Som len na mobile a teda neviem dat foto 😒

spenat, zemiakove pyre, vajicko