Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@bobinkask dakujem este raz 😉 vyskusam nabuduce s bielou cokoladou ,aspon bude zmena 🙂
@lea231 uzasne to vyzera ,mnam,mnam 🙂
@chantalle a čo ste mali oslavu? také dobrotky.......aj ja chcem takého pomocníka!!!!!!
@bobinkask vdaka, urcite vyskusam..."kamaratim" sa vcelku so zdravymi potravinami, avsak pohanka varena bude mat u nas este len premieru...u dcerky su krvne testy na celiakiu opakovane (s 1-rocnym odstupom) negativne, avsak problemy pretrvavaju, tak po konzultacii na gastre asi prejdeme skusobne na tu bezlepkovu dietu...dcerka ma chronicku zapchu, uz sme vyskusali takmer vsetko, lepok vysadit este nie, tak pojdeme pravdepodobne vyskusat aj tuto cestu...vam co bolo ?
dnes dojedáme plnené langoše 🙂
@lululka555 no nádherná je tá tortička 🙂 mňam,mňam,určite aj chutná 🙂
všetko naj,naj k narodkám a nech nám tu pridávaš stále takéto krásne fotky a chutné recepty 😉
@abriela počuj,tu marlenku si robila z tade?čo tam ide salko a karamelové pudingy?a po kolko toho cesta sa dava asi tak na plech?v živote som to nerobila a už dobré 3 týždne mame hustím do hlavy,že to musim urobiť,ale nemám odvahu,že sa to nepodari 😒
ahojte,tak dneska šošovicová polievka s cestovinou,losos a filety z tresky na masle a zemiaky k tomu
@nelinka1311 plnku robim inu - 300dkg cukru uprazim na karamel. Do karamelu pridam po kvapkach mlieko, aby sa nezrazil. Aj ked potom pridam 0,7-0,8l mlieka, 3 karamelove pudingy - uvarim klasicky puding. Do tepleho pudnigu dam jedno 250g maslo (heru, palmarin). Natriem na platy cesta.
Cesto natieram na papier na pecenie tenucko ono trosku vyrastie. Vysli mi 3 velke plechy vo velkosti rury (42x32cm) a jeden polovicny.
Nemas co na tom pokazit, zvladol to aj znamej chlap 🙂 . Jedine na co ta upozornim, niekto nema nervy na natieranie cesta. Ja natieram papier a ten premiestnim potom na plech. Kedze jeden plech mam hlboky, tak som piekla na opaku plechu.
@veve39 u nás mala jedna dcérka podobný problém len u nej to bolo že stolicu zadržiavala potom ju spieklo a potom mala velké problémy pri vyprázdnovaní...tiež sme vyskúšali všetko možné ale najviac jej pomohol sirup fruktolak je to výtažok z ovocia ... tiež mala výsledky na lepok vždy negatívne aj doteraz má lebo sme ešte stále v sledovaní ale už je jej problém vyriešený...ako rástla sa to postupne upravovalo... preto varievam také lahšie jedlá a tiež sa kamarátime so zdravými potravinami ked pečiem snažím sa čast alebo aj celé množstvo nahradit celozrnnou múkou pri varení vela zeleniny celozrnné výrobky len u detí a muža táto zmena išla postupne 😀 ale teraz už sú zvyknutí na moje varenie 😵
@bobinkask so zadrziavanim sa trapi vela rodicov...je to zacarovany kruh 😒 ...u nas nejde o toto (dufam, ze sa zadrziavanie neprida), kedze nasa mala ma problem uz od cca 1r., kedy este zadrziavat dieta nie je schopne...vsetky testy (krvne) negativne, len problem stale pretrvava...stale berie Duphalac, najhorsie je, ze uz jej prestava ucinkovat 😒 strava samozrejme tomu prisposobena - obilniny, vlocky, strukoviny, zelenina, slivky, datle, figy, ovocie, celozrnne pecivo a efekt ziadny 😒 skusali sme vysadit mlieko (napriek negat.testom na alergiu BKM), ziadna zmena...teraz skusime ten lepok, aspon cca mesiac, dohodneme sa s Dr.
aj u nas je manzel najviac "skruseny" zo zdravsieho trendu stravovania, mala je v podstate na to zvyknuta, aspon to je iste pozitivum tychto nasich tazkosti, ze ju od malicka koli tymto problemom zvykam na zdravu stravu - ovsena ci pohankova kaša su jej najoblubenejsie ranajky 🙂
u nas dnes sampinonova kremova polievka, zeleninove rizoto
@lululka555 tak to sa teším, že chutila chlebovica, my ju mmáme strašne radi, človek by ani nepovedal, že je to polievočka zo zbytkov chleba 😉
Dnes po treningu som dostala chut na vajickovy salat s domacou majonezou.... normalne sa stravujeme zdravo ale dnes vynimka 🙂
u nas cez vikend brokolicova-kremova
pecene kura a zemiaky
+ryzovy nakyp a kompot
ja nemam doma muza a dceru tak mam strach ze zomriem cez vikend hladom... ja som totiz taka leniva umyvat riad ze radsej nebudem ani varit ani jest 😅 malemu dam pohariky aby aspon ten prezil 😀
@danielaj @lululka555 dievcata inspirovali ste ma s tou chlebovou polievkou, ja taku vobec nepooznam...robite ju presne podla receptu ci s nejakymi vylepseniami ? buduci tyzden ju chcem vyskusat...
@veve39 naša sa toho duphalacu tiež najedla 😖 a tiež sa mi zdalo že jej časom prestával posobit potom jej dr. predpísala ten fructolax a ten jej ovela lepšie zaberal len on je až od 3rokov skús sa popýtat dr... to je super že ti maličká takúto stravu papá naši boli hrozní ešte donedávna preferovali len sladké jedlá zeleninové zjedli ale to bolo frflania jeden nechcel cibulu druhý hrášok maso len občas ...no hrozné teraz pojedia skoro všetko a ked sa inak nedá tak ja to vyriešim inak 😉ako dnes s tou polievkou s ovsenými vločkami 😀
akurát rozmýšlam čo budem zajtra varit a nejak sa mi tá pohánka zapáčila 🙂 tak bude asi toto http://www.zivotazdravie.sk/recepty-z-klubov-zd... už som to raz robila a bolo to faj len tam pridám aj nastrúhaný syr aby to lepšie držalo pohromade lebo sa to trošku rozpadávalo
@dazdovka 🙂 Ahojky, robila som presne podla tohto receptu:
@monika837 Nech sa paci: http://tortyodmamy.sme.sk/node/3350
@karin0401 Tiez z kuraciny, najskor som ich opiekla na oleji, potom som ich prelozila do hrnca, podliala vyvarom a dusila. Potom som priliala jednu slahacku a asi 3 dcl mlieka, zalezi podla mnozstva omacky, kolko chceme, vytlacila syrokrem v crievku - to vacsie, neviem gramaz, a asi 20 dkg struhaneho eidamu. Miesala, kym sa vsetko nerozpusti a povarila. Husta bola akurat, takze sokm uz zahustovat nemusela. Na dochutenie som dala trosku suseneho cesnaku a korenia.....taka klasika🙂

@karin0401 bravcove kare a nan som dusila cibulku so slaninkou,sampionmi,zalievane smotanou a nakoniec zapecene so syrom 😉