icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

chantalle
1. mar 2013

@betka22betka Nieee, oslava sa nekonala, len, ked je mm doma, tak sa snazim mu uvarit a upiect podla chuti...🙂 , ok, tak povedz na kedy a poslem ho....🙂

efci
1. mar 2013

U nas bolo za posledne dni paradajkova polievka s cestovinou, gratinovany losos s pecenymi zemiakmi, bryndzove halusky, sosovicova kysla a kuracia pecienka s ryzou, palacinky, zajtra bude kura na smotane s cestovinou.

chantalle
1. mar 2013

@nelinka0401 Ahoj, mozem poprosit recept na plnene langose?

chantalle
1. mar 2013

@euforia01 Dakujeeeeeem poklad, so servirovanim sme sa netrapili, nakolko bol obed len pre nas a mali sme toho este vela pred sebou....🙂

mamkabeika
1. mar 2013

@abriela Nie, nemám recept od @traktor. Ale robíme doma aj acidofilné mlieko, jogurty a ricottu.

mamkabeika
1. mar 2013

@betka22betka Nie, kravská hrudka. Ale chutí podobne ako ovčí. Toto je hrudka z 10 litrov mlieka. Po odkvapkaní máčam do soľného roztoku a nechávam kysnúť. Na zrenie nemám podmienky.

megika1
1. mar 2013

zase štrúdľa,kapustnica a pre manuálne pracujúcu polovičku niečo na studeno s chrenom 😀

mamkabeika
1. mar 2013

@gianni Vieš, že ani presne neviem? Viacero receptov z netu som si prečítala a spravila som taký kompromis, hlavne čo sa týka časových intervalov

megika1
1. mar 2013

foto🙂

lenuss84
1. mar 2013

@irsina83 ahoj.prepac ze az teraz,akosi som pozabudla na to....
pytala som sa mamy ze ako vari ten barani vyvar a tu je postup.je to klasika,ako pri nedelnom hovadzom alebo kuracom vyvare 🙂
pouziva bud baranie rebro,al.lopatku alebo chrbat.maso dokladne vyumyva,da varit do studenej vody.ked sa vytvori pena,dokladne ju odstrani.prida celu cibulu,4-5 strucikov cesnaku /dava vela-je to dost dolezite/,cele čierne korenie,nove korenie,rascu celu,sol,vegetu.varit tak 3hodky.pridat mrkvu,petrzlen,zeler,kalerab,2 cele zemiaky vyvarit pre chut.varit este 1 hodku.varit na miernom ohni.
jest zasadne horuce s haluskami /zemiaky,muka miesana polohr.aj hladka,vajce,sol/. 🙂 🙂 🙂 🙂

irsina83
1. mar 2013

@lenuss84 jeej dakujem si zlataaa, lebo mam jahnacie rebra a tak vyskusam 😵 😵

katja78
1. mar 2013

@lululka555 - môžem sa spýtať, ovocie na tortu si mala vlastné rozmrazené? či kupované? a ak áno, tak odkiaľ? vďaka 🙂

zlotazla
1. mar 2013

Ahojte 🙂 ja som varila kremovu hraskovu polievku s krutonmi a zapečené cestoviny s kuracim maskom a kukuricou a navrch syr 🙂

lululka555
1. mar 2013

@veve39 ahoj ja som tu polievku dnes robila prvykrat, presne podla recetpu 😉

lululka555
1. mar 2013

@katja78 ahoj ,ovocie som kupila cerstve, nebyvam na sk, ale myslim ,ze aj v bille by mali mat 😉

veve39
1. mar 2013

@katja78 ja som pouzivala donedavna mrazene ovocie (maliny) od rodicov, uz sa minulo....kupila som nedavno mrazene maliny do dezertu v Tescu a bola som prekvapena z uplne fajn kvality...krasne velke nezlepene kusy(skoda ze som si nepoznacila vyrobcu)...o par dni som kupila v Carrefoure, uz tneboli take pekne

lululka555
1. mar 2013

@nelinka0401 dakujem pekne 😉

veve39
1. mar 2013

@bobinkask o tom fructolaxe som pocula, poradim sa s dr., este nema dcerka 3r....hlavne by som si zelala, aby sa uz zistila pricina ☹ , to je fajn, ze u vas to uz preslo...
ten recept vyzera super, uz som si ho ulozila, najskor skusim skusobne pre nas s malou (tatka mame v tyzdni prec), ked sa vydari, spravime aj pre neho 🙂

silkos
1. mar 2013

@veve39 varila som podľa receptu.....na prvykrát vždy varím presne a až potom obmieňam 🙂

lydia22
2. mar 2013

my dnes dojeme bryndzovu polievku a druhé urobím zemiakové placky

petra141181
2. mar 2013

Nooooo u nas dnes budu kuracie prsia na mrkve kedze to mozem dat obom chalanom

petra141181
2. mar 2013

@lydia22 mozem odskocit na zemiakove placky? 😀

nelinka0401
2. mar 2013

@chantalle http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3699 nech sa páči,sú vynikajúce 🙂

chantalle
2. mar 2013

@nelinka0401 Daaakujem velmi pekne..🙂

nelinka0401
2. mar 2013

dnes len také lahké jedlá,deti majú zeleninovú polievku,malá si rozkázala palacinky a na večeru asi budú špagety s nejakou omáčkou

mirellka
2. mar 2013

ahojte tak dnes špagety a palacinky možno 😀

ktore
2. mar 2013

vcera kung pao.domaci recept a super.mozno to je u vas nic nove.ja som to robila prvy krat.dnes asi nic.mame zajacika vmraznicke tak ho vyberiem a urobim k nemu halusky.

11nika11
2. mar 2013

@ktore mnaaaam ako prosim ta robis to kung pao?

skarabeus1111
2. mar 2013

Zeleninova polievocka a granadir..... zajtra kuracie prsia do rury zapecene so sunkou, syrom a broskunou... k tomu asi ryza

11nika11
2. mar 2013

Zeny vas je radost citat...od kedy chodim na MK,tak ma to varenie aj zacalo bavit 😀.U nas je dnes na obed cesnakova polievka a rizoto,som chora tak nemam moc sil vyvarat.