icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

levandullka
3. mar 2013

Naša dnešná večerná rýchlovka - grilované kuracie prsia s hríbovo-smotanovou omáčkou, ryža a šalát 🙂

natal12
3. mar 2013

@levandullka úžasne to vyzerá a aj určite chutí 😉 o recept sa nepodelíš ?? 😅

chantalle
3. mar 2013

Ahojky, tak ja pridavam nase vikendove vymyslanie: drobne slane pecivo - jedna polovica ostala na papkanie hned a druhu som pouzila ako zaklad na klasicke chutovky s klobasou, uhorkou a kapiou a slane "buchticky" plnene syrovo - sunkovou plnkou a niektore klobasou na zelanie🙂 🙂 . Dalej tvarohova a makovo - jablkova strudla a orechovo - jablkovy kolaciks lineckym cestom a zltkovou polevou....🙂

luciok
3. mar 2013

@mirage No moment, ja som tie zapekané fašírky nemala vôbec rozmočené, ba práve naopak, zvrchu, kde nebola šťava, boli fajné chrumkavé. A to si s mm potrpíme 😀 na chrumkavé mäsko..

mirage
3. mar 2013

@luciok Ved hej, ta cast co nebola namocena bola chrumkava, ale ta co sa pecie v stave 45 minut je v podstate varena.

levandullka
3. mar 2013

@natal12 Jeej moja, ďakujem 🙂. Nič zložité, naozaj... Na grilovaciu panvicu som dala asi 3PL masla a ,,ugrilovala" som na ňom osolené kuracie prsia. Keď boli hotové, dala som ich bokom, pridala som na panvicu ešte trošku masla a aj olivového oleja a hodila som tam na štvrtiny nakrájané šampiňóny (asi 4 väčšie) a asi rovnaké množstvo mrazenej hríbovej zmesi (kupujem v Metre). Trošku som to podusila, osolila a priliala som trochu smotany. Hotovka 😉

natal12
3. mar 2013

@chantalle júúúúj ta štrudla vyzerá dobre, dala by som si 😅 nedáš receptík ?? 😉

luciaq
3. mar 2013

kuraica polievka, hovadzie masko na hubach s ryzou, bravcove obratene rezne zapekane a hov. biftek s volksym okom a pecenymi zemiackami.

veve39
3. mar 2013

@mirage ja som tiez robila zapekane fasirky a bola som spokojna, spodok bol trochu mokrejsi, avsak na vrchu chrumkave a co je fajn, mali stavu, cize priloha sa mohla nou poliat (u nas zemiakova kaša)

obratene rezne ked som robila z hovadzej rostenky prvykrat, muz sa na mna dival ako na mimozemstana 😎 - vyprazat hovadzie rezne asi este nikoho nevidel, vsak musia byt tvrde...po cca 1,5hod. v rure bolo masko rozsypave na jazyku, krehučke, no parada - je pravda, ze ta struhanka nemoze ostat chrumkava ako pri beznych reznoch, avsak z hovadziny sa inak rezne ani nemozu asi vydarit...bravcove obratene mi uz po tej premiere z hovadzej rostenky az tak velmi nechutili, boli fajn, ale latka uz bola postavena vysoko 🙂

chantalle
3. mar 2013

@natal12 Dakujem, no moje strudle su veeelmi jednouche - kupene listkove cesto, rozvalkane potrieme rozpustenym maslom, posypeme orechami, navrstvime tvarohovu plnku ( klasika - vanielka, cukor, citronova kora, hrozienka, vajicko). ja davam aj trosku hladkej muky, vtedy plnka netecie a strudla nepraska a zavinut, potriet vajickom a upiect...🙂 a ta druha rovnako, len dam osladeny mak, na to postruhane jablka, posypem skoricovym cukrom a zaviniem....rychkovka a hlavne dobra...🙂

mami.sk
3. mar 2013

dnes som urobila fazuľovú polievku a zapekané cannelloni 😉

miruska73
3. mar 2013

@danielaj ahoj prosim poad ako na tu horcicovu omacku.....

danielaj
3. mar 2013

@miruska73 takto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45696, len ja nedávam pór, iba cibuľu 😉

miruska73
3. mar 2013

ahoj kocky tak jasom vcera robila polievku z bravcovej kosti a ciernohorsky rezen sopekanymi zemiakmi a posypane syrom a zavaranou uhorkou no a vytiahla som vianocne suche kolaciky lepsie padli ako na sviatky 😀 😀 😀 😀 amali sme aj na dnes a zostane este aj na zajtra tak veget...a zajtra chcem urobit aby som sanahodou nenudila tie osie hniezda naopak..

dtveronika
3. mar 2013

ja som dnes robila klasicku polievku - kuraci vyvar, vazecka pochutka: zemiakove placky, sote a udeny syr na vrchu postruhany 🙂

slnieckoma
3. mar 2013

Ahojte, u nas sa dnes podaval gulas a rizotko a strúúúdl 😀

miruska73
3. mar 2013

@danielaj diky moc vyskusam ...

dtveronika
3. mar 2013

@levandullka krasne to vyzera, predpokladam ze aj fajne chutilo,,, vyskusam aj ja 🙂

dabon
3. mar 2013

Dnes sme dojedali šošovicovú s údeným a druhé bolo mnamkové zemiakové pyré a morčacinka na mrkvičke (strúhanej najemno) s cesnakom... mnam fajnové 🙂

natal12
3. mar 2013

@danielaj tá omáčka vyzerá famozne 🙂 aj ja vyskúšam niekedy

natal12
3. mar 2013

@danielaj dani tie škoricové hniezda ale v inej podobe čo si robila, tak ich možem dat aj do formy srnči chrbát ?? lebo nemám formu na biskupský chlebík 😒

rastulka
3. mar 2013

@zklimekova skore uzdravenie malinkej 🙂

rastulka
3. mar 2013

Vtačie mlieko rezy do obeda boli fuč,tak som im narychlo urobila 3-2-1 palacinky s medovymi jablčkami 🙂

zklimekova
3. mar 2013

@rastulka ďakujem

lululka555
4. mar 2013

ahojte a pekne rano 😉
moje vcerajsie vecerne vycinanie v kuchyni : satky z listkoveho cesta ( kupeneho ) plnene slivkovym lekvarom a kysnuty kolac s marhulami 😉

a dnes nevarim...mame zo vcera zeleninovu polievku , kosovsku specialitu ,urobim len cerstvu ryzu 🙂

slavka1307
4. mar 2013

@lululka555 Dobrý deň. Čo je kosovská špecialita ?

libka1
4. mar 2013

kremova polievka z medvedieho cesnaku s krutonmi, kelove fasirky so zemiakmi, tatarka, šalat

womankc
4. mar 2013

@lululka555 fúha nádherná tortička

ivetka1981
4. mar 2013

@chantalle ahoj...ta omacka ku mäsku(asi syrova),ako ju robis?