icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lululka555
4. mar 2013

@nelinka1311 ahoj,uz som pisala ,ze je to bravcove mäsko pokrajane na sliziky, s horcicou ,nadrobno pokrajanymi kyslymi uhorkami a cili paprickou. Moze sa jest len tak s chlebikom,my mame radi s ryzou, alebo do zemiakovej placky 😉

lucikatn
4. mar 2013

ahojte, cez víkend sme konečne grilovali (marinované kuracie prsia, krídelká a hydinovú klobásu) a vyhrievali sa na slniečku 😀 dnes som urobila len opečené krabie tyčinky so zeleninovým šalátom. Práve som v mrazáku našla ešte nastrúhanú cuketu tak zajtra urobím http://anetagoesyummi.blogspot.sk/2011/08/dokon... ale bez slaninky no a zvyšok ešte netuším 😒

opicaskorica
4. mar 2013

Toto je ztych zdravsich jedal, kedze masko jeme len ked zozenieme od farmara, cez tyzden nam maso nechyba... takze dnes som robila toto: na olivovom oleji som vovelkej panvici osmahla cuketku nakrajanu na "penne" a zbavenu jadierok, pridala som k nej na rezanceky nakrajanu sojovu (rastlinnu) salamu/narez, osolit, okorenit, k tomu som pridala najemno naseaknu jarnu cibulku 3 ks, a jednu cerstvu chilly papricku. Poprasila som to udenou paprikou, pridala natrhane listky cerstvej salvie. Nakoniec som to zaliala paradajkovym pyre so zeleninou tomato frito od heinz, priliala trochu sojovej smotany. Do toho som nahadzala uvarene celozrnne spagety a podavala s nastruhanym parmezanom... rodine chutilo...aj masozravcom 🙂

michaelamilan
4. mar 2013

my máme dnes po dlhej dobe ázijský deň: ostro-kyslá polievka a kuracie rezance, smoothie lesná zmes 🙂

vivusika
4. mar 2013

my sme dnes na obed dojedli koložvársku kapustu a na večeru si decká nakázali krupicovú kašu 🙂

michaelamilan
4. mar 2013

@abriela my sme na sunare :-/ takže zjem všetko čo mi príde pod ruky 🙂 No som smutná z toho že nekojíme :-/

reni1512
4. mar 2013

Fazulova, Kuracia s rezancami aaa rezne, ryba a zemiakovy salat... No na zajtra hodte baby nejaky typ - omacku na cestoviny nejaku fajnu, rychlu 🙂

mariettka27
4. mar 2013

ahojte🙂
víkend sme chodili na "meníčko" k našim,keďže sa mi nechcelo variť 😀 ...teraz momentálne dováram káre z diviaka so slaninkou a kyslou uhorkou,a ako príloha bude ryža...to si zasa pochutnáme s mm 🙂

egyptanka
4. mar 2013

Som v porodnici a damy slintam co ste uvarili. Tu je jedlo hnus. 😖

chantalle
4. mar 2013

@darka2001 Fuuuuh, tak to naozaj neviem. Snazim sa ich tak na pevnejsie zavinut, aby boli okruhle.

chantalle
4. mar 2013

@ivetka1981 Ahojky, taka klasika: Maso som opiekla na oleji, potom som ho prelozila do hrnca, podliala vyvarom a dusila. Potom som priliala jednu slahacku a asi 3 dcl mlieka, zalezi podla mnozstva omacky, kolko chceme, vytlacila syrokrem v crievku - to vacsie, neviem gramaz, a asi 20 dkg struhaneho eidamu. Miesala, kym sa vsetko nerozpusti a povarila. Husta bola akurat, takze sokm uz zahustovat nemusela. Na dochutenie som dala trosku suseneho cesnaku a korenia.....🙂

ivetka1981
4. mar 2013

@chantalle dakujeeeem..

ivetka1981
4. mar 2013

@chantalle a akým vývarom?bujonom?akým?

danielaj
4. mar 2013

@natal12 jasné, ja som dávala hednu dávku do formy na biskupský chlebík a druhú na srnčí chrbát a môžeš aj na plech, dáš 2-3 rady, je to jedno 😉

danielaj
4. mar 2013

ahojte kočky, u nás dnes tiež dojedačky z nedele a de´tom som ešte urobila za večerou sladkú bodku - domáci pribináčik, ešte som chcela nejaký koláčik, ale mm ma odhovoril, že už nech sa nemotám pri hrncoch, tak sme pekne všetci spolu, jaj ako mi chýbajú tie krásne chvíle na materskej 😒

chantalle
4. mar 2013

@ivetka1981 nie je zaco, varila som sucasne aj masovu polievku s kopou zeleniny, tak som odobrala z tej a podliala....ale inak by som to podliala bujonom.

ivetka1981
4. mar 2013

jablčkový koláčik..ešte teplý🙂

luciok
4. mar 2013

@egyptanka Dačo mi hovor o tom jedle v pôrodnici. Fuj, suché, nemastné, neslané. Som rada, že som tam nemusela byť dlhšie ako 4 dni...

natal12
4. mar 2013

baby poradíte mi nejaku omáčku rýchlu na cestoviny ?? može byt aj syrová len aby jej bolo aspon na dva dni a pre styroch 😅 😅 lebo mamin priatel by zjedol aj mna 😀

natal12
4. mar 2013

@danielaj danka k tej horčicovej omáčke može ist aj bravčové pliecko alebo niečo také ??

veroninna1
4. mar 2013

Chlebik (slaninkovo-cibulkovo-olivovy)

natal12
4. mar 2013

@lydia22 krásna tortička, prosím ta nedáš receptik ak budeš taká dobrá 🙂

lydia22
4. mar 2013

@natal12 na korpus : 6vajec, 160g praskoveho cukru, 1vanilkovy cukor, 200g polohrubej muky, 20ml oleja oddelime zltka od bielo zltka vymiesame s vanilkovym cukrom a bielky s praskovym a spojime so zltkami a postupne pridavame preosiatu muku a olej pecieme na 160 stupnoch ja som mala 24cm formu. Plnka: 2slahackove smotany uvarime s cokoladkami ledove kastany nechame vychladnut a dame najlepsie na 24h do chladnicky a potom vyslahame do tuha naplnime korpus ja som este poliala cokoladovou polevou posypala gulockami a boky ozdobila trubickami a este na plnku mozu byt aj ine cokoladky kofila milena atd vzdy kolko smotany tolko cokoladiek 🙂

lydia22
4. mar 2013

@natal12 este som zabudla som poukladala aj banany na plnku ale mozu byt aj maliny cucoriedky a pod. ;)

natal12
4. mar 2013

@lydia22 Dakujem velmi pekne 🙂

gianni
4. mar 2013

dnes kapustová s údenými rebrami a pečený bôčik so zemiakmi...

lydia22
4. mar 2013

@natal12 nie je zac rado sa stalo 🙂

vivusika
4. mar 2013

@ivetka1981 taký je najsamlepší, ja som ho tiež robila v sobotu a len tak sa po ňom zaprášilo 🙂

georgia333
4. mar 2013

dnes brokolicový krém so šľahačkou a opražené hobľované mandle