Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes hrachovy privarok s fasirkou 🙂
šošovicova kysla polievka a palacinkyy 😀
sunkafleky a zeleninovy salat
my dnes karfiolová polievka a kuracie mäsko na póriku so slovenskou ryžou 🙂
lacne a dobre recepty su fajne na mimibazar varim len odtial lebo maminky tam davaju dobre receptiky pre deti a rodinku
fazuľová polievka so zeleninou a domácou klobáskou, palacinky s džemom a aj s tvarohom - každému podľa chuti 😉
JA sa snažím aby vždy jedlo malo velmi dobrú nutričnú hodnotu a bolo pestré a zdravé nie len jednotvárne 🙂 Ale samozrejme kolače domáce musia byť ! a snažím sa už nepoužívať biely cukor len občas :D .... Dnes máme na obedík Zeleninkovú polievočku s domácimi haluškami 🙂 A druhé robím mysím že som to tu už raz pisala priatel má kuracie maso sampiony a indiansku ryžu a ja to isté len s tofu .... ale robím to takto : nakrájam cibulku opražím na oleji pridám nakrájané šampiony a po chvilke vymačkám 1 citron :D ( šampiony nezhnednú a dostanú velmi zaujímavú chuť ... potom ich normalne dusím do makka ... teda oni už tak nezmeknú a pridam len sol a korenie . Ryžu robím v rúre najprv opražim na lyžici oleja a pridam sol potom sám na plech a zalej vriacov vodou ( na 1 hrnček ryže 1 a pol nasobok vody vriacej ) a dám do rury na 20 min 🙂 asi na 175stupňov a masko len na oleji + sol a korenie alebo teda tofu . aked sa nám sampiony spravia zahustím zápraškou neskutočná chut 🙂 a priatel nemá rad kur .mäso a smotanu . Preto len také 🙂 ALe je to velmi idobre zajtra pridám maso na bravčové s karamelizovanou šalotkou 🙂
slepaci vyvar, jogurtovy kolac s marhulami
u nás polievka ešte z nedele, na večeru už musím nejakú novú spraviť, lebo moje slečny sú polievkové, ale ešte neviem akú 😕 , a dnes narýchlo cestoviny so syrovo-smotanovo-brokolicovou omáčkou 🙂
nedela : pizza rezne + zemiakove pyre, pondelok: paradajkova omacka + ryza, dnes: francuske zemiaki. 🙂
polievočku zo včera (navarila som jej ako pre celý parlament hííííí), špagetky s vajcom a strúhaným syrom a ako dezert svieže acidko rezy.
...dnes to bude bravcove masko na leči a ryza 🙂 polievka fazulova 🙂 a poobede mame stretko s DJ tak si dam nejaky fasacky zakusok s kavou :D
ahojte
dnes,bude vajíčkova polievka s domacimi rezancami,,kapustové rezance,,,Rezance aj šifliky/fliačky / mám narobené doma,ked je čas tak narobim a posušim a potom mám,,,aj male aj velké.. tenké aj hrubé,,,nebudem platit za 400g sačik širokych rezancou 0,90e ked s kg muky,1 vajička a vody mám kopec...
ja dnes nemam ani paru co varit. Mame zeleninovu polievku este z nedeli..a jem ju sama ☹ tatko bez polievky je stastnejsi 🙂 a maly poklad je vracajuci a hnackujuci ☹ asi cestovinky suche bude mat dnes 😒 a nam urobim jekau omacku. ani nemam chut varit a ani jest... 😖
A ozaj ta moja ryža sa má zakryť alobalom ! :D
Dnes ma oslovilo hriešne mäsko :D Bravčové obalené, vysmažené, uložené na zemiačky, s cibuľou a slaninkou.. 🙂 🙂 🙂 Keby ste mali záujem o recept http://tipnajedlo.sk/recepty/hriesne-maso
@4divokakocka Ako robíš pizza rezne ? 🙂
ahojte,dnes kapustné fliačky a zeleninová 😎
@natal12 Syrová klasika ... zapražka zaleješ mliekom a pridas par kociek syrokremu ... 🙂 mňam a ktomu brokolica ...ale moja oblubena je klasika olivovy olej opražiš pridaš cesnak alebo cibulku .... daš drvene paradajkyy bud čerstve alebo s knzervy nejake talianske koreniny a nakonec ešte nasekany cesnak 🙂 mňam možeš aj zahustiť alebo tak alebo pred paradajkami pridaj kocky cuketky ... alebo takto isto len z rozmiksovaným baklažánom ... /nakoniec všetko premixuj/ 🙂
u nás, kyslá hríbová polievka, tvarohovo-jablková žemlovka a granadír..
Dnes chlebíková polievka + parené buchty
baby zhanam recept na vianocku...Dakujem
@boubelka0021 danielaj má v albume hrnčekovú 🙂

@vivusika to samé aj u nás...po pol hodine ani stopy po koláči🙂