Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@patka6 dala som link, na začiatku predošlej strany na cesto na buchty 🙂http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=49427
@patka6 ja mam od kamosky receptik na dukatove buchticky a su fakt vyborne...
Dukatove buchticky
450g polohrubej muky
2 zltky
cca 300ml mlieka
cukor
stipka soli
1/2 drozdia
po vykysnuti cesta ho vyvalkame a nakrajame na stvorce, od jedneho rozteka po uhlopriecke ku rozteku oproti zrolujeme, vytvori sa taky sulok, ktoremu spojime konce.potrieme rozpustenym maslom a ukladame vedla seba na plech...dufam, ze som to dobre vysvetlila ;o) su vyborne, jemnucke...dobru chut
Čaoooo, tak my sme včera mali:
včera:zemiačkovú polievku a zemiakové placky a
dnes: mrkvovo-hráškova polievka a soté na zeleninke s ryžou, mňaaam 🙂
zajtra: dopapáme polievočku a urobím k nej bryndzové halušky a
v nedelu: kuracia polievka a pečené nohy, plnka, zemiaková kaša a uhorky 🙂
dnes varíme segedínsky guláš, podotýkam 1x... tak dúfam, že sa podarí a bude chutit 🙂
Dnes pizza a rajcinova polievka so struhanym syrom 🙂
Ahojte, dnes zeleninová polievka s písmenkami, palacinky s nutelou (pre mm a deti), pre mňa s džemom... 🙂
Kočky, nemáte náhodou niektorá tip na sobotné jedlo z kur. pečienok? Len nie vyprážané, dusené a restované. Chcem niečo iné vyskúšať. ďakujem
Chcem Vas niektoru poprosit o receptik na osie hniezda , dake osvedcene lebo som uz piekla ale skoncili tak ze sme s nimi nakrmili prasiatka boli tvrde ako kamen dakujem 🙂
@erulka77 http://varecha.pravda.sk/recepty/osie-hniezda-v... tieto sú tu momentálne inn, dajú sa urobiť aj klasiky
@patka6 ja uz robievam iba tieto buchticky
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4514
drozdova pomazanka, hribova polievka, cestoviny s lososom, jablkovo ribezlovy kolac
sladka fazulova polievka a cestoviny s paradajkami, cuketou a sampinonmi, zapecene syrom
mozte mi poradit nejaky osvedceny recept na babovku?
zeleninová polievka, restovaná pečeň a ryža od včera 🙂
cicerova polievka, parene buchty a davide chcel spagety. na to, ze je chory ma celkom apetit.
bryndzová polievka a debrecínska roštenka s ryžou a makovo-jablková štrúúúúúdlička 😀 na zajtra a nedeľu bude morčací vývar a kung pao
@gianni ja som dala kyslé mlieko, chuťovo to bolo trošku iné ako s obyčajným, ale aj s obyčajným to bude ok 🙂
zemiakovo zeleninova polievka a dukatove buchticky
@marty78 Babovka: 5 zltkov, 15dkg kryst. cukru, 15 dkg polohrubej muky, 4 lyzice teplej vody, pol dcl oleja, pol prasku do peciva, bielka. Vyslahat si cukor s bielkami a potom postupne vsetko pridavat do bielok! Polku cesta do maslom potretej babovkovej formy a do polky daj kakao (ja ho vzdy cez sitko, aby neboli hrudky). A naliat zvysok kakaoveho cesta do formy. Tuto babovku robi moja mama, je velmi dobra a vzdy sa podari aj mne. Co som na pecenie antitalent.
ahojte..tak u nás dojedací deň.
uvarila som ryžu a ostatne dojedame...,, lečo s klobasou/,,zabijačková kaša ,bravčové na mrkve s hraškom,/kaša a bravčové bolo v mrazaku/
z každého je trošku tak sa nejak podelíme... 😵
tak dievcata
my na zajtra zemiakova kulajda, zemiacky, karfiol a tzaziky
v nedelu asi zeleninova s mrvenickou, zemiaky pecene s mrvkou a cviklou - zapecene kotlety
a ryza s cibulkou a raznici s hydinov pecienok.
urobim im aj osie, nutelove a skoricove hniezda.
a teraz este idem urobit tvarohovo-rybickovu natierku.
my dnes polievka zo zeleného hrášku a francúzske zemiaky 🙂 a po čítaní vašich príspevkov som si dala predsavzatie, že do jedálnička zaradím viac zeleniny a hlavne zeleninových šalátikov 🙂
Juuuj dakujem za tolko like-ov 🙂 Inak ta torta bola neskutocne dobra, bol to mramorovy korpus s parizskym kremom z ladovych gastanov + som potierala aj malinovym lekvarom (vid foto). Vynikajuce, stavnate, osviezujuce. No a vcera sme mali aj zurku narodeninovu, mali sme kapustnicu, klobasy, salamy, udene masko, cestovinovy salat, listkove sunkove strudle, parocky v listkovom cesticku, syrovu roladu, cenaskovu a bryndzovu pomazanku, parenice...a z toho vsetkeho nam na dnesny obed zostali "az" 3 porcie kapustnice a cestovinovy salat, vsetko zmizlo ako gafor he he. Zajtra chystam hovadzi vyvar s cestovinou a lososové cestoviny, v nedelu svieckovu, bude aj na pondelok.
Kysla fazulova polievka, zo vcera palacinky este a cestoviny so sunkou a kukuricou v smotanovej omacke 😉
dnes sme bez polievky a zvladla som uvarit sulance po sediacky.... 😒
inac zenicky gazdinky vsetko naj k MDZ 😉

francúzske zemiaky a polievku netuším 🙂