icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

luciok
8. mar 2013

@efci Torta vyzerá super aj v reze, verím, že bola fajná. No a tiež chápem, že z oslavy nič neostalo, však také dobroty sa musia pojesť.

mariavasik
8. mar 2013

dnes sme mali zapecene kura so zemiakmi a sampinonovou omackou. 🙂

luciok
8. mar 2013

@nelinka1311 Tie tvoje vyzerajú ozaj pekne, sú také úhľadné 😉 Myslím, že si ma presvedčila, že ich mám vyskúšať aj ja.

luciok
8. mar 2013

@bronia13 25dkg práškového cukru vymiešaš do peny s 5 žĺtkami. Pridáš 1 dcl oleja, vymiešaš, 1 dcl vlažnej vody, vymiešaš. Ďalej 25 dkg polohrubej múky a pol prášku do pečiva - vymiešaš. Nakoniec pridáš dotuha vymiešaný sneh z 5 bielkov. Polovicu cesta vyleješ do formy na bábovku a druhú zmiešaš s trochou kakaa. Vleješ do formy a dáš piecť na cca 45 minút. Je to najlepšia bábovka na svete ale neodporúčam ju robiť v hliníkovej forme.

ellit
8. mar 2013

😀 dneska mali chlapci dukatove buchticky a teraz sme dostali chut na vyprazane rezniky, nech sme zdravi

katkas1
8. mar 2013

@efci ako si robila ten mramorovz korpus_

luciok
8. mar 2013

Dnes sme boli s drobcom u starkej no a tradične u nej vždy skúšam nové jedlá, takže dnes som robila prvý krát zapečené cestoviny s bryndzou, hodila som tam aj brokolicu a olivy. A aj koláčik bol nový - Tvarohový koláč podľa K. Magálovej. Tak sme si dnes takto mlsali keď už máme ten sviatok. Všetko krásne vám prajem ženičky 😵

zuzkat1
8. mar 2013

Par dni som bola u nasich tak som nevarila. A dnes obed tvarohove rezance, vecera zemiaky a karfiol na mozocek. Zajtra kelovy privarok s parkom.v nedelu fasirka pecena vcelku a zemiaky-mozno salat-este neviem.

natal12
8. mar 2013

@luciok Poprosila by som si receptík na koláčik aj ta tú dobrotu s bryndzou a brokolicou 😅

efci
8. mar 2013
luciok
8. mar 2013

@natal12 Jeej moja, len som uvarila cestoviny, pekáč som potrela olejom, dala polovicu cestovín, na to som poukladala ružičky brokolice, olivy, bryndzu - tou určite netreba šetriť! Celé som to zakryla druhou polovicou cestovín a zakryté som to dala piecť asi na 20 minút. potom som odokryla, zaliala smotanou zmiešanou s dvoma vajíčkami a na vrch som ešte dala trocha zvyšnej bryndze a chvíľočku zapiekla.

luciok
8. mar 2013
katja78
8. mar 2013

piatková klasika - pšenový nákyp s jablkami a tvarohom (dala som dva 🙂 ) a staršia zabažila na špenátový prívarok s volskými okami (zjedla 3 😲 ) a zemiakovým pyré 🙂

rastulka
8. mar 2013

Ahojte 🙂 U nas dnes paradajkova polievka a kuraci perkelt s haluškami 🙂 No a prvy krat v živote som robila penovu tortu,hned na prvy pokus sa mi podarila na 1 🙂 😉

jozkin
8. mar 2013

neviem ako sa zaklada nova tema --tak to napisem sem--------------- k dnesnemu mdz vam vsetkym zienkam,zenam a zenickam prajem vela zdravia,stastia ,lasky ,bozieho pozehnania a co najmenej starosti s opacnim pohlavim,to vam praje JOZKIN

luciok
8. mar 2013

@rastulka waaaa tá je krásna 😵

erulka77
8. mar 2013

@rastulka torta vyzera skvele prosim si recept vdaka

rastulka
8. mar 2013
patka6
8. mar 2013

@lienka2 dakujem robila som tieto 🙂 mnamkove boli 🙂

danielaj
8. mar 2013

ahojte kočky, všetkým nám prajem krásny sviatok, aby tým našim dorbcom a polovičkám chutilo všetko, čo navaríme a napečieme 😉 my sme dnes mali zemiakovú polievku s haluškami a robila som bolonské špagety, len tak narýchlo, keďže už pracujem 😉

bobinkask
8. mar 2013

@rastulka http://varecha.pravda.sk/recepty/psenovy-nakyp/... robím podla tohoto receptu len dvojnásobné množstvo nás je vela 😀 a z trstinového cukru spravím karamel pridám ešte zamrazené ovocie a chvílu povarím

bobinkask
8. mar 2013

@rastulka krásna tortička ja som penovú tortu ešte nerobila ale láka ma 😵 určite ju vyskúšam 😉

michaelamilan
8. mar 2013

u nás bola dnes rascová polievka s vajcom a pažítkou, kuracie prsia na masle a vo výpeku som urobila syrovú omáčku. Na večeru chlebík vo vajíčku 😀

gabka11
8. mar 2013

@gabka11 no a koláčik sa podaril mňam

bobinkask
8. mar 2013

dnes cícerová polievka so zeleninou, špenátovo-tvarohové halušky posypané balkánskym syrom s cherry paradajkami a tvarohový liaty koláč s ovocím

veve39
8. mar 2013

u nas dnes bravcove kare na šampinonoch, ryza + cvikla, zajtra to este dojedame a uvarim francuzsku (domacu) polievku

gabka11
8. mar 2013

@efci kukala som to v nedeľu, keď ten koláčik piekli... ale nevyzeralo to moc vábivo 🙂

gabka11
8. mar 2013

@rastulka aj mi perkelt 🙂 ale nie torta, len koláčik 🙂

gabka11
8. mar 2013

@bobinkask dáš mi prosím recept na cícerkovú polievku, chcem vyskúšať dakujem

gabka11
8. mar 2013

@gabka11 prosím