Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Zakusok s kokosom a cokoladovym kremom z mascarpone...
Ahojte, ja som dnes robila pečené zemiačky s klobásou a bryndzou, chcela som niečo iné ako klasické francúzske zemiaky.. Ako dezert sme dojedali tvarohový koláč zo včera + nejaké cukrovinky z pekárne, čo kúpil mm
@rastulka torta vyzerá úžasne 🙂
@veve39
@tinuskaha zapekaná polenta
30dkg kukurična krupica, 6rajčín, 1vačšia cuketa, cibula, 8dcl mlieko, 6dcl voda, 3vajcia, syr (eidam,parmezán..) sol,mčk (slanina)
Do hrnca dáme 6dcl vody a 6dcl mlieka osolíme, okoreníme a privedieme do varu postupne prisypeme kukuričnu krupicu a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú vyklopíme na podložku a rozotrieme na placku o hrúbke 1,5cm a necháme dobre vychladnút...zapekaciu misu vytrieme olejom, z kukuričnej kaše vykrajujeme kolieska, ktoré striedavo ukladáme s nakrájanými kolieskami rajčín a kolieskami cukety, na vrch poukladáme nakrájanú cibulu a možu sa pridaj aj plátky slaniny (ja som nedávala) ...vo zvyšnom mlieku 2dcl rozmiešame vajíčka osolíme a zalejeme dáme do rúry na 190 na 40min v polovici pečenia zmes posypeme postrúhaným syrom a dopečieme
...ahojte kočky.........tak ja som dnes bola akasi aktívna..........tak vyvar s rezancekmi už máme hotovo, a ako druhý chod španielsky vtáčik s ryžou......a či bude niečo sladké.....to sa ešte uvidí ako rozhodne babatko v brusku či sa nam ešte chce 😀
dnes segedinsky gulas,polievka a kolacik je zo vcera 🙂
dobre ranko dnes kuracia polievka plna zeleniny ,hovädzi guláš domaca knedla tavrohovy zakusok 🙂
@bobinkask tak to ma veľmi teší, že osie hniezda ďalšej kucháročke odtiaľto chutili, ja rada niečo nové vyskúšam a posuniem ďalej a som veľmi rada, ak chutí aj ostatným 😉 a pizza langoše, robím klasika cesto a langoše , robím s kyslou smotanou, tie z chladničky a naplním zmesou šunky, kukurice, kečupu, syra, prípadne šampióny, koreniny, naplním, prehnem na polovicu a vypražím, už som tu tu viackrát spomínala, a aj kočky tu ich robievajú, ja som to kedysi jedla v zoo v Bojniciach a odvtedy ich robievam 😉 a máme ich věľmi radi 😉
krasne ranko,, po dlhej dobe som nakukla 🙂 dnes rostenka s ryzou.. idem pocitat,co ste popisali za tu dobu.. snad doobeda stihnem 🙂
ahojte,náš dnešný obed-kurací vývar s rezancami,zemiaky+tekvicový prívarok+mäso a ako dezert dvojaký puding s ovocím 🙂
dobré ránko, u nás dnes kyslá polievka od včera a po dlhom čase vyprážané rezne - z kuracích prsíčok, z bravčovej krkovičky a pár kuracích krídelok - každému podľa chuti 😉 , k tomu cibuľový šalát alebo zemiaková kaša 😎
poradte nejaky receptik na nejaku dobru omacku s kuracim maskom..dik
paradajkova polievka, rozlietane spanielske vtacky http://www.varenie.sk/recept/rozlietane-vtaciky/ +slovenska ryza
no ja dnes varim vykostene kuracie stehna v rozmarinovom paci potom ugrilovane s vareno -pecenymi zemiakmi s nivou 🙂..uz sa tesim.xi
ja dnes varim kuraci vyvar so zeleninou ten mame skoro kazdu nedelu, kuracie mäso s pecienkovou plnkou, ryzu s hraskom a mozno spravim aj pernik
Ahojko,my dnes mame aj nieco zo vcera dojedame, a dnes kuracie stehna,kridla zapecene na kyslej kapuste s tarhonou a kompot bude zavarana cervena repa . Mnaaaam uz sa tesim.dezert bude,vcerajsie zakusky z krstu 🙂
Dnes kapustova polievka sa dojeda,maso v horcicovej omacke,knedla,rezy rafaelo
Dnes segedin a teraz sa idem mordovat s knedlou - dufam ze sa poari 😀 😀 😀 inak bude s chlebom.
Inak dnes sme bez polievky 😕
české dolky 😉 , manžel má službu, tak chalani si chalani "rozkázali"

ahojte .dnes prevarená údenná krkovička,varené vajička,chren.. to na pojedanie
navarený segedínky guláš...knedla... slivková bublanina a zo štavy som urobila na vrch želatínu... 😵
zajtra len kuracia polievka s rezancami...