icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

aadulik2110
15. mar 2013

dnes budeme papkať ryžový nákyp a zeleninkovú polievku a drobec bude mať holúbka s ryžou

womankc
15. mar 2013
ikacka
15. mar 2013

u nás dnes bude šošovicová polievka s párkom a taký odľahčený prívarok z cuketky so zemiakmi (teda skôr dusená cuketka s trochou kyslej smotany a kôprom). A na zajtra si mm vybral francúzske zemiaky - teda my doma robíme takú trochu inú verziu (s hráškom, kukuricou a klobáskou). Nedávam varené vajce, lebo to mm nemá rád.....

tosomja
15. mar 2013

o desiatej som mala navarené - fazuľová polievka s údeným
sestra si nakázala plnené prsíčka s nivou, šunkou a kápiou v trojobale, zemiaky s petržl. vňaťou.
Manžel bryndzové halušky - ale až keď príde z práce (dúfam, že sa domov dostane).

A ja si pijem kávičku so zmrzlinou a šľahačkou - vonku je síce chladno ale doma mi je horúco, tak sa takto ochladzujem 😅

snu
15. mar 2013

losos na grile a zemiacky.. a mam strasnu chut na neaky ovocny-smotanovy zakusok,, aaaaaaaaaaaaaa strasneeeeeeeeee,pazrava som 😀

klapinka
15. mar 2013

Ahojte, same fajnotky vyvarate 🙂 sulance, zemlovky, privarky, kolaciky mnam.. Dnes a veceru sme pozvani do Litovskej restauracii, tak som zvedava na com si pochutname. Nemam ani len tusenia aku maju kuchynu.

vcera som robila Quiche, nasla som v casopise recept, tak som s malou dusickou skusila. Na pocudovanie sa celkom vyradilo.. asi stastie zaciatocnika 😀 (listkove cesto a na vrch islo vajicko syr sunka bylinky cibulka)

@maculik ja by som asi nieco take-
3 jablká, 1 hruška, 3 marhule, 3 pomaranče, príp, iné druhy ovocia podľa sezóny a chuti, 1 pohár broskyňového kompótu, 100 g cukru, 2 poháriky koňaku, šťava z 1 pomaranča a z 1 citróna

alebo u nas je velmi popularny
http://varecha.pravda.sk/recepty/ananasovo-zele..., len ja ho poznam ze tam ide este maly por.. je velmi sviezi a chutny aj ked je tam majoneza, alebo tatarska

womankc
15. mar 2013

@klapinka ten ananásovo- zelerový tiež poznám a tiež s pórikom a je fakt vynikajúci a však by miesto majonézy mohla dať len biely jogurt , len či by detičky jedli zeler

lucikatn
15. mar 2013

Zelerová krémová polievka, zeleninové rizoto z tarhone s broskyňovým kompótom /domáci/ a poobede upečiem špaldový chlieb a cesnakový posúch. Zajtra to dojeme a v nedelu ideme na oslavu a vraj bude vývar a zapekané bravčové rezne so šampiňónmi s ryžou a pečenými zemiakmi a samozrejme sladké - štrúdla s rôznymi plnkami

romea
15. mar 2013

mrkvovo-zemiakova polievka s krupixnymi haluskami a bolognske spagety so syrom 🙂

nikushkasa
15. mar 2013

My máme dnes hustú šošovicovú polievku s vajíčkom a čerstvým chlebíkom.. 🙂 🙂
http://tipnajedlo.sk/recepty/husta-sosovicova-p...

adikad
15. mar 2013

U nas sosovicova s klobaskou a vyprazany karfiol so zemiakmi a uhorkovym salatom.

mami.sk
15. mar 2013

no dnes budem po dlhšej dobe variť a rozhodla som sa pre kapustnicu a bryndzové halušky 😉

mia258
15. mar 2013

Dnes zdravo! 🙂

Cviklova polievka a ryba na pare so zeleninou 😉

rastulka
15. mar 2013

Ahojte 🙂 U nas dnes segedin s knedlou a polievka zeleninova zo včera 🙂 ako dezert štrudla lenivej gazdinej,no a kedže su cesty okolo nas uzavrete tak musim upiect aj nejake rožky 😒

kobercek1
15. mar 2013

kocky, citam ako viacere idete robit strudlu. ja mam chladnicke este nake list.cesto. dajte nejaky namet. naposledy sa mi velmi nevydarila, tak mam z toho obavu

nikita308
15. mar 2013

@womankc Ten makový koláčik je nielen pekný, ale aj dobrýýýýýýý... už som ho robila kedysi a veru som naň aj zabudla... 😉

kobercek1
15. mar 2013

@nikushkasa no ja robil vzdy takuto sosovicu a je vyborna len namiesto parkov davam udene maso. mnaaaaam. ale v tom recepte je ze 13 vajec. sak to clovek skrachuje a ze vraj strukoviny pre chudobnych 🙂

maculik
15. mar 2013

@betka22betka @mamkabeika no mne sa to tiez az tak nepozdava, ale tu je to zvykom (v Nemecku). Asi s tym uz maju skusenosti, co sa zvykne jest, ja idem prvykrat, tak neviem veru. Ale to normalne pri prihlasovani musi kazdy povedat, co donesie (je aj pisane, ze kolac alebo salat, len tieto dve moznosti), a vcera som volala s organizatorkou a povedala, ze na kolace je uz prihlasenych vela, tak ze salat. A tiez mi napadlo ovocny, lebo ked mali raz zo skolky Letnu slavnost, tak som robila ovocny a zjedol sa, ale ze to je tiez sladke, ze potrebuju nieco, co zjedia aj ti, co sladke velmi nemusia. Tak mi napadlo, ze tam aj nejaku salamu pridam, kukuricu, uhorku, redkovku, salat, male cestovinky, len neviem, co miesto majonezy, cim to spojit. Ci nejako ochuteny biely jogurt alebo co.

ale mozno to veru vyriesim tak, ze spravim toho salatu len trochu a ako obmenu taketo nejake slane jednohubky, ako dala link @womankc . Prip. este zvyknem robit z listkoveho cesta, ze to naplnim hala-bala, stocim, nakrajam a dam upiect, to je rychle a ani velmi piplave. A myslim, ze s tym salatom by sa to pojedlo.

Diky moc 🙂

cherryl
15. mar 2013

u nas dnes a vikend kelový privarok ,kuracia polievka ,strapacky ,jaternice 😀

daniz
15. mar 2013

Dnes na večeru asi rybka v alobale, alebo na želanie detí zajtra ešte neviem, počítam, uvidím 😉

eva7780
15. mar 2013

🙂

eva7780
15. mar 2013

vyprazany pangasius+zemiaková kaša,piekla som piskotovú roladu s cokoladovym kremom a ešte som urobila domácu pecenovu pastetu 🙂

denimi
15. mar 2013

My mame kuracie sote a ryzu a morcaci vyvar zo vcera 🙂

miruska73
15. mar 2013

ahojte dnes nevarim mame od vcera dopijem kaveju a idem zehlit 😝

hobit
15. mar 2013

mrkvova kremova, zemiakova kasa, vynimocne vyprazany syr 🙂...ale baby ten kolac co som robila vcera vam musim napisat, je genialny
ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ BEZ MÚKY
Suroviny: 6 vajec, 150g práškový cukor (ja som dala len 70g trstinoveho, 200g varová čokoláda (ja som dala 74% horku), 125g masla
Postup: Žĺtky s práškovým cukrom vymiešať a pridať sneh z bielok.Nad parou roztopiť maslo s čokoládou a za horúca vliať do pripravenej masy. Piecť maslom vymastenej tortovej forme 30 minút na 180 C a dopekať 10 min. s ventilátorom spodkom.
Odporuca sa podavat so slahackou, ja som ale este potrela 100% jahodovym dzemom bez cukru a posypala postruhanou cokoladou + ta slahacka...hmmmm, mnam...a este jahodky cerstve si viem k tomu predstavit 🙂

ivetka1981
15. mar 2013

Dnešný ryžový nákyp s marhuľami🙂

daniz
15. mar 2013

Ja teda zajtra cesnaková polievočka + opečený chlebík a krur.perkelt + halušky, alebo hríbová omáčka + halušky.

zklimekova
15. mar 2013

dnes vajíčková polievka s nastrúhanou mrkvičkou,jablkovo-pudingová žemľovka, ostalo aj soté a ryža od včera, dnes som ani v obchode nebola, katastrofa čo sa robí u nás, v byte temno, do pol okien mám sneh nafúkaný aj na skle :(

nikushkasa
15. mar 2013

@kobercek1 ono je to tak ze tie vajcia su len ako priloha.. 🙂 🙂 ten jeden hrniec vide asi na 13 porcii tak preto 13 vajec.. 😉 😉 ale my sme to jedli raz s vajcom a raz bez ako sme mali chut.. 🙂 🙂