icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuul
17. mar 2013

@katy2 @nakup dakujem vam za kapusticku. uz je nasolena. dam vediet, ci mu chutila. 😀

lydia22
17. mar 2013

Dnes mame hrachovu polievku so zemiakmi a klobáskou a francúzske zemiaky a uhorkový šalát

trasko
17. mar 2013

ahojte tak mame este fazulu aj hriby a este dnes francuzske krumple s klobasou a pecene morcacie s knedlom a cervenou kapustickou

snu
17. mar 2013

@amdeis 😉 pomaha ,, na chvilu 😉 ale dnes zatial ok,, uf tak som taka vesela 🙂)) dakujem 🙂

snu
17. mar 2013

no a dnes teda rezne naopak,zemiacky, polievocka 🙂

tinuskaha
17. mar 2013

dnes spenatova polievka a bravcove na pore so slivkovou omackou a zemiaky

blanocka
17. mar 2013

my dnes vyvar a cernohorsky s ryzou 🙂

katy2
17. mar 2013

my dnes mame este zo vcera morcaci vyvar a segedinsky gulas s domacou knedlo a babovecka 🙂

romea
17. mar 2013

mrkvovo-zemiakova polievka s krupicnymi hsluskami zo vcerajska a segedinsky gulas s mor.masom a domacou knedlou 🙂

michele11
17. mar 2013

Baby, prosim, poradte mi recept, mam doma listkove cesto a gastanove pyre, co sa s tym da spravit??? Dakujem 🙂

michele11
17. mar 2013

A u nas je dnes hachis parmentier (zapekane mlete maso so zemiakovou kasou), smotanova torta a polievka bude, ked nejaku vymyslim. Alebo ked za mna niekto navari 😀

gianni
17. mar 2013

dnes vývar z morčacích krkov a idem robiť tento smotanový posúch http://varecha.pravda.sk/recepty/smotanovy-posu...

abriela
17. mar 2013

@michele11 plnka, ci krem do poharov z gastanoveho pyre http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=50751
ale ty to chces asi spojit a vyuzit cesto aj pyre, ze?
toto je dobre a rychle listkove cesto, puding http://www.mimibazar.sk/tisk_receptu.php?id=50132

abriela
17. mar 2013

@natal12 pekna torticka. Ja o par tyzdnov planujem robit krstinovu pre drobca, tiez planujem modelovat topanocky a mozno aj babetko.

irsina83
17. mar 2013

Caute zlaticka, dlho som tu nebola. Mame od vcera zeleninovu polievku a kuraciu slecnu v rozmarinovych satach 😉

a kto chce recept tak pripajam tiez : Slečny v rozmarínových šatách - Pečené kurčatá na masle s rozmarínom, tymiánom a proscuittom

Ingrediencie:
2 kurčatá 1,2 kg
16 plátkov šunky Parma proscuitto
4 strúčiky cesnaku
2 dlane sušeného tymiánu
soľ a čerstvo drvené čierne korenie
375 g masla
1,8 kg menších zemiakov
zeler, mrkva, petržlen
4 vetvičky rozmarínu
2 celé citróny

Postup:
Umyjeme kurčatá, osušíme a nasolíme zvonku i zvnútra. Škrabkou olúpeme kožu z dvoch citrónov a nakrájame na malinké štvorčeky. Natrháme proscuitto na malé kúsky a dáme do misky spolu s citrónovou kôrou, cesnakom a tymiánom. Pridáme soľ a čierne korenie, zmes premasírujeme rukou spolu so zmäknutým maslom. Zmes natlačíme do priestoru pod kožou na prsiach dovnútra každého z kurčiat vložíme celý olúpaný citrón.
Položíme na pekáč pridáme 3-4 vetvičky rozmarínu a vložíme do predhriatej rúry na 20 minút. Zatiaľ kým sa pečú kurčatá predvaríme zemiaky, zeler, mrkvu a petržlen, všetko nakrájané na hrubšie kolieska, zeler na nepravidelné tvary tej istej hrúbky. Varíme 10 minút. Vyberieme kurčatá z rúry, nasypeme do pekáča zemiaky so zeleninou tak, aby sa všetky vopred namočili do roztopeného masla na pekáči. Ideálne je nadvihnúť kurča a položiť ho navrch zemiakov. Pečieme 40 minút. Posledných 15 minút otvoríme pekáč, aby kurčatá a zemiaky ostali na povrchu chrumkavé. Keď dopečieme, necháme v teplej rúre na 10 minút. Najprv vyberieme zeleninu so zemiakmi, pod kura nalejeme biele víno a ešte chvíľu necháme postáť.

natal12
17. mar 2013

@olo2003 no ale že kto by povedal na chlapa že bude vedeieť dozdobiť tortu 😀

sladky_zivot
17. mar 2013

Dnes máme segedínsky gulášik a mrkvový koláčik http://www.sladky-zivot.sk/mrkvovy-kolac/
Vyskúšajte, určite bude chutiť aj detičkám. Aspoň tie moje si pochutili . Prajem Dobrú chuť 🙂

natal12
17. mar 2013

@abriela je to makačka, ale baví ma to tak plánujem pokračovať 🙂 tak moja nech dopadnú dobré krstiny, inak ako to rýchlo utieklo už ma mesiac 🙂 a dakujem

sladky_zivot
17. mar 2013

@irsina83 mňam, to vizerá úúúžastne. Tak toto musím vyskúšať.

marionetta
17. mar 2013

my dnes tak zdravšie...zeleninová polievka s pohánkou a pečené domáce kuriatko na jablkách a ryža natural a na poobedňajšie stretnutie šalát z čerstvej červenej kapusty (môj výmysel,ale overený🙂

bubo1104
17. mar 2013

kuraciu polievku + domáce rezance , bravčové na cibuľke pečené v skle + ryža + kompót . Ešte som upiekla klasický jablkový koláč . Mala som ešte dosť jablk , tak už ich je menej .

fomarik
17. mar 2013

Kuracia polievka s mrveničkou, sviečková s knedlíkom a neskôr sa chystám zvrtnúť bábovku.

soniatko
17. mar 2013

@amdeis dakujem...vyskusam, este nikdy som borsc nevarila, ale muz stale o nom basni, ze aky super ho robi jeho mama, tak si musim dat zalezat... 😉

stellamaris
17. mar 2013

kuraci spiz,pecene kuracie kridelke,cibulkove zemiecky a uhorkovy salat...mnaaaam 🙂 este nejaky kolacik s ceresnami upeciem,krasnu nedelu vsetkym prajeme!

anavila
17. mar 2013

Sranda, tak mi napadlo, že ked kurence ešte žijú, či sa nebavia o tom, kto ako skočí : "ja na rozmaríne, ty s kyslou kapustou, ty na smotane, ty na grile, ty v polievke a teba len vyhodia v tescu do kontajnera a obhryzú ťa potkany 🙂))) to len taký skrat, nevšímajte si to.

Pridávama fotky mojho varenia: náš dnešný obed kura podla http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=484
kuracia polievočka,mňam, včera som robila kuracie mäsko so syrovou omačkou a k tomu opražila na cibulke šampinony a brokolicu, k tomu bola šampinonova polievka a ešte som robila vianocku a chlebičky s vajičkovou natierkou.

pakin
17. mar 2013

Dnes slepačia polievka + masko na uhorkách s ryžou + vyprážaný rezeň s ryžou a cviklou alebo marhuľovým kompótom 😉

natal12
17. mar 2013

My dnes teda mamina varí morčaciu slížikovú polievku a zahradkárske rezne a opekané zemiaky a zeleninová obloha a rajčinová kapusta z mäaskom, zemiakmi 🙂 a zo včera máme ešte muffiny 😉 a večer sa upečie jablkový obrátený koláčik 🙂

anavila
17. mar 2013

@ivetka1981 náááádhera.... a tie podnosy to su kupovane? krásne..vyzerá to ako háčkované

ivetka1981
17. mar 2013

@anavila dakujem...tie podnosy su kupene v jisku 🙂