icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

raszuz
18. mar 2013

dobré ránko, cez víkend u našich vývar zo sliepky, srnčie mäsko podľa hádam 60 ročného receptu so zemiakovou kašou, bolo toho toľko, že bolo na oba dni 🙂 a mamina upiekla super koláčik, len sa za ním tak zaprášilo 🙂 ... dnes ešte nie som úplne na 100 % rozhodnutá, čo budem kuchtiť, ale vidím to na zapraženú polievku s vajíčkom (hádam sto rokov som ju nejedla) a pravdepodobne urobím cigánsku z kuracích pŕs 🙂

pakin
18. mar 2013

Veľmi dávno sme mali francúzske toasty s čajíčekom, tak dneska som urobila. Malý zjedol toľkoto 🙂

abriela
18. mar 2013

@michaelamilan mnam ten kokteil by som si dala 😉
@rastulka tiez som nad nimi uvazovala nakoniec mama - zvycajne peciem a posielam kolac nasim, teraz to bolo opacne mama poslala jablkovy kolac.
@luciok ja si davam aj vyprazany syr s ryzou 😀 . Tety kucharky mi v praci vzdy chceli ryzu poliat nejakou omackou, ne moe taka sucha ryza chuti. Aj ked cinske rezne - rezne nalozene v marinade - vajce, horcica, kecup, zem. skrob sa u nas (u nasich) robia len s ryzou.

womankc
18. mar 2013

@snu môj muž používa tú vietnamskú mastičku z lekárne, čo sa voľakedy kupovalo v takej maličkej plechovej nádobke , potiera si tým spánky a vždy mu to ustúpi, možno si citlivejšia na tlakové prechody a minulý týždeň sa prudko menilo počasie

simonka16
18. mar 2013

Grilovaný hermelín je výborny v alobale ked sa robí na panvici (v alobale) a celý ho natrieme olejom s korenim (najlepšie na peč.kura) a anasekanou cibulkou ! 🙂 (lebo vidím hore fotku a je nejaký bledý 🙂 )

babulka1978
18. mar 2013

nase vikendove menu:
sobota:
hovadzi gulas
jablkove pyte
nedela:
kuracia polievka so slizikmi, rezne, zemiaky na cibulke, dezert zo soboty 🙂

womankc
18. mar 2013

@danielaj danka prosím ťa presne mi to vysvetli s tou praženou krupicou, u nás to zvykom nie je a nikdy som to nevidela a zaujalo ma to, len necápem, že keď dám tú vodu do tej opraženej krupice to sa neurobí kaša z toho , prosím o podrobný postup aj s približným množstvom tých ingrediencií ďakujem

snu
18. mar 2013

@womankc dakujem, uz je dobre 😉
ste zlate dievcence..

womankc
18. mar 2013

@nakup čítam ťa síce neskoro, ale tak dám ti námet na ďalší diétny obed, tofu dusené na póriku s čerstvými šampiónmi a zahustené to bolo len solamylom, dochutené mi to prišlo len vegetkou a k tomu bola ryža, bolo to fakt chutné

womankc
18. mar 2013

@luciok aj pre mňa nepredstaviteľné , ale už viac krát som to videla , vedela by som si predstaviť s ryžou zjesť napríklad mletý rezeň v cestíčku, alebo teda v cestíčku , ale klasický asi nie. Mne sa pýta k ryži šťavička
Ale asi to vyskúšam , ved treba rozširovať kulinárske obzory heheheheheeh

katkas1
18. mar 2013

@katy2 das recept n atie pletenky?dakujem

pakin
18. mar 2013

@simonka16 ahoj, to, že "vidím hore fotku a je nejaký bledý", to si písala o mojej fotke? Lebo to nie je hermelín, ani žiadny syr 😉 Je to chlebík namáčaný vo vajíčku a tak vyprážaný 🙂

womankc
18. mar 2013

@meinkonka pridaj na ten cvikľový koláč recept

petuscha
18. mar 2013

Vymyslela som si urobit dnes zemlovku ale nie klasicku tvarohovo jablkovu ale s broskynami a pudingovym tvarohom... nemate nahodou niektora recept?? dakujem za pomoc🙂

mery00
18. mar 2013

Pekny den,

vcera morcaci vyvar, tarhona a toto masko http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6748......a oblozena misa pre navstevu....

petuscha
18. mar 2013

@raszuz ako robis prosim ta tu polievku a aj tu cigansku ak by som mohla poprosit?
dakukem

womankc
18. mar 2013

@raszuz ak to nie je rodinné tajomstvo, tak prosím pridaj ten receptík na tú divinu ďakujem trošku zbieram staré recepty

raszuz
18. mar 2013

@womankc je to z kuchárskej knihy, ktorú má mamina po svokre, skúsim jej zavolať, aby mi to hodila do mailu a potom ti to pošlem 🙂

katy2
18. mar 2013

@katkas1 z toho cesta robim zemle, rozky, pletenky, bagetky... akekolvek pecivo 🙂

500 g hladka muka, (ale casto ju striedam a miesam rozne muky v roznych pomeroch - tie pletenky su miesane s grahamovou), 1 kavova . lyž . soľ , 80 ml olej , 1 vajičko , 1 droždie , 250ml voda, pol kavovej . lyž. kryštal . cukor , ......vypracujem cesto necham kysnuť asi 1 hod . upletiem pletenky - z dvoch alebo troch pramienkov, potriem vajičkom piecť na 200 stupnov..na vrch mak, sezam, slnecnicu..ale nemusi nic

petrisorka
18. mar 2013

@petuscha tak pod tym si viem predstavit krupicovo-pudingovy nakyp s broskynami 🙂 mnamka velka 🙂
Klasicky si spravis tuhsiu krupicovu kasu, uvaris klasicky puding, do krupicovej kase zamiesas slahacom maslo a puding, vymastis si maslom zapekaciu misku a vysypes krupicou (alebou jemnou struhankou) a robis vrstvy masy z vyslahanej krupice a broskyn, trosku aj stavy pokvapkas a das zapiect (ja by som to zapiekla na 150 stupnov cca 35 minut)

aninocka4
18. mar 2013

@meinkonka ahoj,mohla by som poprosit o recept na cviklovy kolac?vyzera vyborne 🙂 vdaka

raszuz
18. mar 2013

@petuscha polievka: na oleji opražím detskú krupicu, pridám trošku červenej papriky, pridám studenú vodu, osolím, trošku mletého korenia, nechám prevrieť, pridám rozhabarkované vajíčka - množstvo podľa toho koľko mám vody, niekedy zavarím buď malé haluštičky alebo malú cestovinku, nakoniec dám petržlenovú vňaťku
cigánska: naklepem mäsko, osolím, okorením, niekedy potriem horčicou, opražím na masti (môžeš aj na oleji), zvlášť na masti opražím cibuľku, vo výpeku po mäsku omočím žemlu,natriem horčicou, vložím mäsko a opraženú cibuľu 🙂

womankc
18. mar 2013

ja som v piatok varila pre deti rýchlu večeru, bolo to postrúhaná biela redkvička vodnica , postrúhaný kaleráb , postrúhaná mrkva udusená na póriku s troškou kmínu a kurkumy keď bola zeleninka hotová primiešala som tam na kocky nakrájanú junior salámu , keď to bolo hotové vmiešala som do toho cestvoniky posypala syrom , no chutilo veľmi a zostalo aj na sobotu , ešte bolo aj trošku kapustnice a uvarila som večer kuracio- morčací vývar len so zeleninkou, v sobotu teda bolo toto a v nedeľu ešte bola polievky a ako druhé som urobila lososie steaky s vínovo smotanovou omáčkou a k tomu pečená zeleninana so zemiakmi, bolo to super , pridám aj fotku, mm odfotil, len teda nemala som to pekne nadekorované , ale chutilo to super , do zeleniny som použila zemiaky, zeler, petržlen, cvikľu, mrkvu a z korenín len kurkuma , majorán a kmín - omáčka na lososa bola len na šťave po rybe som chvíľku podusila roztlačený cesnak, zaliala bielym vínkom prebublala a pridala som smotanu na varenie mierne prisolila, ovegetkovala a nechala vyredukovať nakoniec som pridala nasekanú petržlenovú vňať
no a piekla som samozrejme , v sobotu som robila trený tvarohový koláč s jablkami a mrveničkou a včera som urobila ovocný trený koláč s džemom a grankom - ten Vám napíšem , lebo som ho celý vymyslela a je vynikajúci , takže 3 až 4 vajcia celé do misky , vyšľaháme s dvomi vanilkáčmi a približným množstvom kryš cukru / cca 15dkg / ja som dala od oka také 4 kopcovité PL asi , toto vyšľaháme do peny a pridáme je prášok do pečiva, šťavu z jedného citróna, jedného pomaranča a šťavu z konzervy ananásu , roztopenú polovicu palmarínu / hery, masla ..../ pridáme polohrubú múku / cca 30dkg / vymiešame cesto , musí byť asi takej konzistencie ako na mufiny , nie riedke a nie tuhé . a do toho
ridáme nadrobno nakrájaný anananás- celú konzervu, dve veľké jablká a dva menšie banány , dáme na 200st piecť do vyhriatej rúry a pečieme do zlatohneda , po upečení na horúci natrieme najlepšie pikantnú marmeládu a posypeme buď grankom, alebo strúhanou čokoládou , alebo dáme čokoládovú polevu , je to mega ovocný koláč a je vynikajúci

womankc
18. mar 2013

@raszuz ďakujem pekne

womankc
18. mar 2013

@barbarella ako si dopadla, predpokladám , že si tvoji priatelia oblizovali až svoje francúzske uši heheheh 🙂 , ono totiž čím je ten koláčik starší, tým je lepší

raszuz
18. mar 2013

@womankc nesľubujem, že to bude dnes, lebo mamina celkom technický antitalent, ale budem sa snažiť, aby to bolo, čo najskôr 🙂

apendix
18. mar 2013

@raszuz ahoj, mohla by som ta pekne poprosit o ten recept na srncie maso? Dakujem

raszuz
18. mar 2013

@apendix mohla, ale platí to, čo pre @womankc 🙂

fattamorgana
18. mar 2013

@aduskalac máš nejaký dobrý recept na penovú tortu? videla som, že si robila minitortičky. môj drahý to strašne ľúbi, minule som skúšala len také rezy ale teda dopadlo to dosť zle. keby si mala fajn recept aj na náplň, poprosím link. ďakujem

barbarella
18. mar 2013

@womankc veľmi im chutil. našťastie nevideli výrobný proces s mojím vaľkaním cesta a dolepovaním chýbajúcich častí 🙂 ale ja som bola tiež spokojná, po poliatí čokoládou nemal chybu 😀