Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Este mame zo vcera buchty na pare a varim este polievocky ze "co dom dal" na masielku zeleninkovu 😀
@lululka555 jogurtovu z rastlinnej slahacky 500ml a 3 lubovolne ovocne jogurty. Slahcku mierne vyslahas, pridas jogurty a cukor len podla potreby. Druha varianta jogurtovej plnky je so zelatinou, ale s tou az take skusenosti nemam, kedze ju az tak neoblubujeme.
@daniz no je kremova, ale chuti fajn. Rolady velmi nerobievam, lebo sa rychlo zjedia a zvycajne ked nieco robim posielam aj nasim.
@vieruna ja robim polevu tak, ze dam cukor, lyzicku vody a sirupu. Myslim si, ze ked ju poriadne nevymiesas nestuhne velmi a maslovu verziu nepoznam 😨 @lululka555
Ako ju robis?
kedze som dlho neprispela..napravam🙂 ..my dnes mame spenatove rizoto s kuracim maskom🙂
my dnes zivanska so zemiackami a nejaky uhorkovy salatik, ked uz jar klope na dvere 🙂
Brokolicova polievocka a zapekana ryba s brokolicou a zemiakmy...
my zeleninkovu polievku na masielku a ryzovy nakyp s hruskami. Druhykrat v zivote ho robim tak som zvedava ako to dopadne. 🙂
Tak dnes len tak na rýchlo-hráškovo-vajíčkova polievka a ostalo mäsko z nedele tak urobím rizoto a zeleninový šalatik nech si troška urobíme jar,pekný den všetkým.
No vidim, ze spravime na VN aj puncak. Na skusku asi len z jedneho platu rozrezaneho na tri 🙂
@vieruna nie to nerob, radšej si ich na papieri pekne upeč osobitne, to sa naprpleš
lepšie sa s tým robí a ja som robila tak , že som si na piškótu urobila viac cesta , skoro ako keby na štyri pláty , dva som také tenšie urobila a jeden taký hrubší a ten som rozmrvila a urobila tú strednú masu
robila som aj tak že tri pláty a jeden len bez mrvenia a namočený, ale to nebolo ono , lepší bol ten mrvený, ten bol ako klasické kedysi predávané pravé punčáky
a tento rok by som chcela vyskúšať tento zázrak, stále sa na to odhodlávam a ešte som to nerobila
http://varecha.pravda.sk/recepty/velkonocny-vaj...
@womankc nie, na sladko to nerobime a to cast mojej rodiny pochadza z toho dalekeho vychodu... My davame vegetu a petrzlenovu vnat, mozes pridat papriku napriklad, hocijake bylinky, co mate radi... V podstate si to mozes ochutit podla toho, co vam chuti... Mne to chuti najviac tak jednoducho ochutene...
@vieruna tento som ja robila mierne som si ho chuťovo upravila po svojom, ale teda gro bolo podľa tohto rozpisu
http://varecha.pravda.sk/recepty/puncove-rezy-p...
ahojte kocky ja som uvarila polievku so zlteho hrachu s parkou a zapekane sampiony so sunkou asyrom....spionovala som u traktorky 😕 😕 😕 😕 bozicku tak ty tam mas tiez fajnotky a ten tvoj najmensi je asi najvdacnejsi stravnik lebo s takou chutou som dieta jest nevidela 😀 😀 😀 😀 😀 😀 jeeeeeeeeeeeeeeeeej tu uz sama velka noc 😲 no ja si z nej nerobim velku hlavu ku nam pride len svokor a to uz nevladze jest tak ani do nicoho nedobne .....takze len dake fajne masko na obed fajny kolacik a mensiu misu na stol aspon pre nas nech mame co dobkat....
@kikaneu hodis prosim recept na tie satocky? 🙂 Vyzeraju perfektne 🙂
@nelinka1311 ahoj, ja sa priznám, že robiť z konzervy alebo zo sáčku mrazenej zeleniny asi nie je veľmi zdravé ale je to rýchle, a niekedy to tak robím. Takže. Najpr si urobím kus kus. Do hrnca kde robím aj ryžu /tie keramické sú super, nič sa neprichytí/, dám trošku olivového oleja na ktorom jemne opražím za hrnček kus kusu. potom zalejem rovnakým množstvom vody a pridám hrudku masla. privediem do varu, zakryjem a znížim plameň úplne na minimum. takto to dovarím max 10 minút. vypnem a nechám ešte dôjsť vo vlastnej pare. Niekto to robí s väčším množstvom vody a varí dlhšie, takto to nám ale najviac chutí a je to super sypké a chutné. Potom vedľa v panvičke poopekám mladú cibuľku, do ktorej vsypem konzervu Bonduelle Klasic, bez tej vody. cca 15 minút to opekám, podla toho ako máš rada, či mäkšie alebo nie. ked odstavím pridám za hrsť dobre posekanej petržlenovej vnat. jasné že len ak máš rada. potom to poriadne premiešam s tým sypkým kuskusom a je to. navrch nastrúham parmezán a ideme jesť. mne to fakt chutí. tak možno aj vám sa to zapáči.
@vieruna no presne toto , že ja som minulý rok piekla na zakázku známej a určili si punčák, čo som ja nikdy v živote nerobila a tak som si našla recept na vareche a piekla , lenže presne , kým nemáš ten odhad v ruke a množstve , tak mi jednoducho ten stredný plát nevyšiel moc vysoký a tak som sa snažila to nejako zachrániť ,a našla som tento recept a ten je ale, že fakt vynikajúci a bol tak dobrý, že som im robila aj na ďalší raz a aj pre nás na sviatky odvtedy a nie je to vôbec také prácne ako to vyzerá no a výsledok? ..... ten stojí naozaj za to 😉
dnes varim sosovicovu polievku a pecene male zemiacky so smotanou a syrom 🙂

@vieruna ja mam na puncovy rez polevu z masla a mam pocit ,ze je mäkka ,ze nestuhne uplne.