Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Mamičky, chcem mužovi urobiť paprikový bôčik. Robievate to ? Ako dlho to mám variť ? Čo dať do vody ? A potom ako sa robí tá marináda na obalenie, resp. iba paprika a rozotretý cesnak ? Ďakujem.
babenky, prosim vas, chcem robit pirohy, ale nasla som recepty s hladkou, polohrubou, ale aj s hrubou mukou. ktora je najlepsia a aky je v tom rozdiel? dakujem 🙂
My sme dnes mali paradajkovu polievku a palacinky. Uz so mnou aj vyjednali, ze aj zajtra budu palacinky. hehe ale to nevedia, ze nebudu ziadne sladkosti ked je sladky obed. 😎
@sweetlemon pri hladkej budu velmi hutne, pri hrubej sa mozu rozpadnut.
@slavka1307 paprika, rozotretý cesnak a soľ. Horúce musíš poriadne obaliť. A varíš pokaiľ to nie je úplne mäkké
@slavka1307 zabudla som, ten bôčik varíš v slanej vode, potom rozkrájaš na cca cm hrubé kúsky pred obalovaním. Dobrú chuť
@sweetlemon ja davam 1:1 teda poloh:hrubej......vajicko, varene zemiaky a sol, u nas je bitka pre pirohy🙂))))
@slavka1307 robievala som to voľakedy , var tak čo ja viem trištvrte hodiny, nie úplne domäkka v osolenej vode , potom ho vyber , nechal vychladnúť, rozpuč cesnak ponatieraj bôčik poriadne a potom ho riadne popresýpaj mletou paprikou zabaľ do alobalu/ môžeš dať aj štipľavú, či čierne korenie ešte do toho , či mikroténu, či fólie a daj odstáť do ľadničky najlepšie do druhého dňa , ja to robievam aj tak , že si načistím cesnak a nechám ho v celku, urobím nožom hlbšie zárezy / bodnutia / do toho uvareného bôčika a ten cesnak tam nastrčím celý tak obodujem celý bôčik a potom ho už len posolím mierne a opaprikujem poriadne zabalím a nechám odležať ,.
niečo takéto http://varecha.pravda.sk/recepty/paprikovy-boci...
takto môžeš obaliť aj bylinkami čerstvými- rozmarýn, estragon, petržlen, no čo len chceš ale tam si musíš dať trošku oleja , aby sa ti nalepili a už som videl aj obalený v podrvenom farebnom korení a ten je tiež krásny, len teda ak máte radi také pikantné
u nas zeleninova polievka s krupicovymi knedlickami a morcacie stehno na smotane s kolienkami
@ivetka1981 DAkujem!!!!
@slavka1307 aj my tak robievame ako halit 13
🙂
ahojte,
dnes zeleninova polievka s jacmennymi vlockami a rizoto - kuracie masko, hrasok, por, a ako dezert puding
zajtra dojeme polievku a na druhe granadir
stvrtok - zemiakova polievka s cervenou sosovicou, kuracie sote v zemiakovo-cuketovej placke
a piatok uvidime ci sa nieco zvysi 🙂
ahojte,tak ja dneska varila domáce knedle a ked vypijem kávičku a troška vas počitam,tak idem sa pustiť do varenia segedínskej kapusty a z troška cesta som spravila aj parené buchty,tak malá mala s grankom a ja s makom 🙂
dnes tak light 🙂 vyprážaný karfiol so zemiačikmi 🙂
@sweetlemon zalezi kolko kusov chces🙂))) ja robievam aj 100🙂) ale na 30-40 kusov Ti stacia dva uvarene zemiaky vychladnute, vajicko cele, sol, a muku pridavam podla potreby....bude stacit 300-400g...a namiesto tej hrubej mozes pridat detsku krupicu, lepsie sa robia....ja plnim brynzdou, alebo uvareny zemiak so syrokremom...aj s lekvarom su dobre...
@abriela zasmiala som sa,ked si napisala o nás ako "ďalekom východe" 🙂 znie to tak indiansko kovbojsky 😀
@abriela ale máš pravdu robime to na sladko,niekto aj na slano,ale pokiaľ viem,väčšinou na slano,ja som to roky nejedávala,lebo to fakt volaju syrec,alebo hrudka,no a ja som si myslela,že ked je to syrec,tak to je vlastne vareny syr 😀 ,tak som to nikdy ani neochutnala,až teraz asi posledné 3 roky 😕 to jem,kedže som zistila,že od syra to má dalekoooooo
ahojte.cez vikend sme boli u svokrovcov tak menu od nich:
sobota:zemiaky nakyslo,fasirka
nedela: hovadz--kurac.polievka s rezancami, obratene rezne,zemiak.kasa
vcera sme dojedli na obed donesene od svokry.dnes som varila paradajkovu polievku a domacu pizzu so sunkou,slaninou,bratisl.klobaskou,ciernymi olivami,sampionmy,syrom,vajickom a posypanu korenim na pizzu.aj som odfotila,len mm musi stiahnut fotky do PC a potom popridavam.
a musim si ist spravit menu do konca tyzdna.potom dopisem.a u svokrovcov som robila gofri,resp.vafle kupovane.potrela som ich domacim dzemom od svokry,dala som konzervovane jahody,postriekala slahackou a posypala grankom.dezertik mnam mnam 🙂 bez pecenia.nechcelo sa mi 🙂
na inšpiráciu, to by som si dala veru http://varecha.pravda.sk/recepty/spenatovo-zemi...
no a toto ma teda dostalo, to by ma v živote nenapadlo hehehheeh
http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarzkovy-tata...
no a toto je tak pre danielaj http://varecha.pravda.sk/recepty/chlieb-zo-sici...
@irsina83 vyzera to fantasticky 🙂 Tu sosovicu do zemiakov si ako spracovala - len varila? A co za polievocku si uvarila?
@slavka1307 ja robievam paprikovu slaninku tak, ze bocik dam do vody s kozou hore a dobre ju posolim, na to poukladam podla velkosti bocika cca 5-6 velkych strucikov cesnaku prerezanych na polovicu, a varim na miernom ohni, pokial slaninka nezmäkne(skusim tenkym ostrym nozom, ked uz ide lahko, to je po cca hodine, tak je uz mäkka).do misticky si pripravim asi 2-3 lyzicky mletej cervenej papriky a ku nej pridam asi 1-2 polievkove lyzice tej vody, kde sa slaninka varila.rozmiesam na hladku kasu ani riedku ani hustu a este horucu slaninku potieram celu touto zmesou.necham vychladit a poto sup do chladnicky a na dalsi den sa moze papat ;o)))
@alenocka357 sosovicku so uvarila vo vode s kari korenim, solou a ciernym korenim. no a polievka uvarila som pohanku s korenovou zeleninou a potom so ju rozmixovala, dochotila solou, korenim a natur vegetou a prieliala som asi 2 dcl mlieka aq nasekala petrzlenovu vnat 😉
Dievcata este som sa chcela spytat. Mam doma strasne vela mascarpone. Mama mi kupovala a nepochopili sme sa. Ja som chcela dve 250gramove a ona mi doniesla 2 500gramove. Da sa mascarpone pouzit napriklad do plnky miesto tvarohu??

@dannaniella ja som varila kus kus len tak , že som ho zaliala vriacou vodou ochutila a nechala v teplej osuške zabalaný nabobtnať, lebo teda ja som mala na tej krabičke napísané , že sa to variť nemusí a tiež bolo ok , len teda našim doma moc nechutí, ale aj ten tvoj spôsob je fajn, možno by som ešte vyskúšala
a pridávate niekto kusku , len tak trebárs do polievky??????