icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

weronnka18
19. mar 2013

@zuzana76 no to je neskutočné, ale môj manžel tiež upiekol práve ten koláč 😀 asi čítajú rovnakú stránku 😝 bol naozaj vynikajúúúúci, mňam, dnes sme ho dojedli 🙂

natal12
19. mar 2013

baby neviete ten receptík na tie fasirky v trube od @lencyca ?? vdaka 🙂 🙂

natal12
19. mar 2013

zajtra asi urobím tieto francúzske 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6315#diskuse robil ich tu niekto ?

irsina83
19. mar 2013

@zuzananinka Ingrediencie:
500 ml mlieko
3 PL ovsené vločky
6 PL múka celozrnná
1 PL cukor hnedý
1 ks vajce
soľ

Cesto : Do teplého mlieka nasypeme ovsené vločky a necháme 30 minút stáť.Do vychladnutého mlieka s ovsenými vločkami pridáme celozrnnú múku, cukor, vajce, štipku soli a rozmixujeme ponorným mixérom. Všetko spolu dobre premiešame a pečieme na troške oleja.

Ingrediencie: 1ks jablko
2ks ringlóty
1 hrsť čerstvého tmavého hrozna
1 asi 0,5cm hrubý kus obyčajného masla
1 ČL palmového oleja
1/2 ČL škorice
1 PL trstinového cukru

Postup: Na panvicu dáme maslo a olej a necháme rozpustiť. Ovocie si nakrájané na drobné kocky a dáme do panvice, pridáme škoricu, cukor a dusíme približne 20 minút pod pokrievkou a sem tam premiešame.

rastulka
19. mar 2013

@natal12 Faširky su na str.1945 🙂 tie francuzske zemiaky vyskušam zajtra 😉 🙂

rastulka
19. mar 2013

My sme dnes mali kyslu šošovicovu polievku a langoše z chladničky,ale plnene 😉 🙂

natal12
19. mar 2013

@rastulka dakujem moja. vyskusaj daj vediet 🙂 ja tiez ich urobim.

marionetta
20. mar 2013

my dnes kapustnica s hríbikmi,ktorú som varila včera večer a druhé ešte neviem a dnes na raňajky som si dala bábovku zo zlatých klasov a bola veľmi dobrá a ľahučká. Nemáte nejaký dobrý a overený recept na polievku z červenej šošovice? Ďakujem 🙂

anavila
20. mar 2013

dobré ránko, my dnes faširky a polievku mame odvcera fazulovu a konecne vyslo slnko, tak sa dnes pustím do okien 😎

lululka555
20. mar 2013

Ahojky a pekne ranko 🙂
dnes varim morcacie prsia na zelenine a slovensku ryzu 😉 poobede puding ( malinovo-kakaovy ) s piskotami

veve39
20. mar 2013

@zuzana76 fiiiha to, to sa niekto ma 🙂 ...kolacik vyzera skvele, ulozila som recept, urcite ho vyskusam...nie je velmi sladky ? kondenz.mlieko je dost sladke...daju sa u nas niekde zohnat bio limetky ? koli tej kore z nich...

rastulka
20. mar 2013

Ahojte,u nas dnes francuzske zemiaky podla @natal12 a kysla šošovicova polievka zo včera 🙂 Chystam sa upiect nejaky tvarohovy kolačik len sa neviem rozhodnut či tvarožnik alebo lahke zavinovačky 😕 hmmm.....uvidime 😉 Pekny slnečny dnik prajem 🙂

veve39
20. mar 2013

@natal12 ja nerobim francuz. zemiaky presne takto, ako je v recepte, avsak tiez si dopredu usmazim na oleji spolu 1-2cibule + 1-2 zelene papriky a pri vrstveni davam tuto zmes s ostatnymi surovinami na zemiaky...doda im to taky šmrnc, stavnatost a vonu 🙂

abriela
20. mar 2013

@danielaj u nas sa pecie aj ta pečka - nazyvany masovy syrek, ci plnka - len okrem udeneho sa tam dava aj pomlety bocik, aj ta hrudka.
@natal12 ano Miska, myslim len s tym pudingom bez salka, len treba potom dodat cukor.
@klapinka ja nad tym pecenym chlebom uvazujem, ze ako sa to je? Ci to krajas na platky, alebo ako. Uz si spominam aky recept si chcela, bol tu aj obrazok.
@stardust ja peciem na opacnej strane plechu a nedavam pod listkove cesto ani papier, ani nenatieram plech.

abriela
20. mar 2013

@rastulka @natal12 ja robim francuzke zemiaky tak, ze poprazim dopredu salamu, alebo parkovu klobasu. Smotanu davam pochutkovu zmiesanu s vajickom.
Dnes tiez francuzke zemiaky aj ked ich mam od vcera.

luciferova
20. mar 2013

Poradte nieco nemasove (okrem granadiru, palaciniek a zemlovky 🙂) dakujem 🙂

niquska
20. mar 2013

@luciferova my ideme mat bryndzove halusky s oravskou slaninkou a smotankou 😝

biancaneve
20. mar 2013

@luciferova šošovicový prívarok alebo iné prívarky???, brokolica zapečená so syrom a smotanou atd...

luciferova
20. mar 2013

@niquska
@biancaneve dakujem, potrebujem daco take, aby som nemusela do obchodu 😀 polievka bude cicerova...🙂

natal12
20. mar 2013

@rastulka
@abriela baby nakoniec robím dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom 🙂 nech je niečo sladké aj lebo máme toho veľa dojesť aj koláčik jablkový obrátený ešte je 🙂 ale tie francuzske vyskúšam niekedy i ked robím vždy podla maminho receptu 🙂

womankc
20. mar 2013

@danielaj chcem to skúsiť , tento rok podľa tradícií
upratané už mám až na minimálne úpravy , takže sa chcem pekne aj v kuchyni vyblázniť

womankc
20. mar 2013

@danielaj sa mi aj marilo ,ž e si ho mala v albume 🙂 , vyzerá tak jednoducho a chutne

niquska
20. mar 2013

@luciferova ako robivate tu cicerovu polievku?ja siom uz minulwe rozmyslala ale nevieem ci by sme to spapali kedze sme to este ani nejedli 😀

luciferova
20. mar 2013

@niquska zvyknem robit ako inu strukovinovu (fazulovu, sosovicovu) so zeleninou (mrkva, zemiak, karfiol - podla stavu chladnicky). Dnes bude kremova, uvarim cicer, ochutim, rozmixujem, dam smotanu (kyslu), muskatovy oriesok, korenie a podavat s nastruhanym syrom a opecenou bagetou/rozkom/krutonmi 🙂

niquska
20. mar 2013

@luciferova no takl takutio kremovu by som si dalaaj ja musim vyskusat...milujem kremove polievky 😉

anos18
20. mar 2013

@niquska Ahoj, ja ju robim takto: namocim cicer na celu noc. Potom vodu vymenim, cicer varim aj s bobk.listom, dam trochu cervenej papriky, ked je cicer skoro uvareny, pridam na kocky nakrajane zemiaky a zel.bujon a trosicka cukru. Potom zahustim: mlieko+kyslá smotana+ múka. A dochutim potom aj octom. V nezdravsej variante pridavam aj klobasku 🙂 Polievka nam velmi chuti. V prispevku vyssie uvadza @luciferova, ze ju mixuje, ale ja nic nemixujem.

biancaneve
20. mar 2013

@luciferova cícerovú krémovú robím aj ja často, veľmi chutí malej aj mne 🙂

luciferova
20. mar 2013

@niquska zabudla som - tiez namacam na noc cicer a davam druhu vodu 🙂 mukou nezahustujem (ked das viac ciceru, ani netreba, sam si to zahusti) a bujon nepouzivam, zvyknem mat v mrazaku vyvar 🙂 skus 🙂

womankc
20. mar 2013

ja som včera robila polievočku z červenej šošovice , dala som ju uvariť s údenými kuracími stehnami , pridala som petržlen, mrkvu zeler osolila , trošku ovegetila , po uvarení mierne ponorným mixérom rozmixovala, potom som tam dala lievankové halušky a do hotového som dala viac petržlenovej vňaťky a trošku majoránu, je suprová a druhé som nachystala tie varené údené stehná a zemiakovú kašu s kurkumou
dnes len zo zvyšku kaše bude večera zrejme, na to len na masle, či masti udusený pór alebo mladá cibuľka a acidko k tomu