Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
baby,poradte ....viem,že ste tu už niečo dávali,chcela by som nejaký dobrý link na rezy s ovocnou plnkou..dakujeeem
Božé zajtra robím repeté dukátových buchtičiek, domáci sa ich nevedia dojesť 😀 ja som si dala jeden tanier a stači mi 😀 dnes som skúšala robiť krém do nich z 1 litra mlieka a 1 zlatý klas ako bolo písane zo zadu na baličku zlatý klas a bol riedky jak voda takže zajtra urobím ten z 1 l. mlieka a 2 klasy 🙂 možno urobím aj z 2 l mlieka ale zas sa bojím nech sa nepokazí 😒
a ešte som zabudla že rozmýšlam či urobim z 2 kg múky a z jednej urobím dukátové buchtičky a z druhej lekvárové buchty-české 🙂 😉
my sme dnes robili uzasny rolovany bocik s chrenom a jogurtom...neverila som ale bolo to skvele 😝 😝
Dnes to bola kuracia pecienka na cibulke s kecupom a zemiacky + paradajkova polievka s domacimi cestovinami, zajtra to iste a v sobotu kôprova omačka + knedlik, do okruhlej formy torticka s borovnicami a posypkou 🙂
@petrisorka poprosim recept, dakujem 🙂
@womankc veru, už riadne dlho trvá táto naša témička 😉 ja som zo začiatku len nakúkala, neprispievala, ale potom sa to tu rozšuplo, že kočky 😉 parádna partia tu bola, teda aj je, len už strácam prehľad, kopec nových tvárí je tu 🙂
@gelinka75 Giovanni rezy sú výborné, jedla som ich už na viacerých oslavách a svadbách, ale ešte som ich nerobila, ale chystám sa 😎
@martinkatinka ja zalievam iba kyslou smotanou a keď treba zriedim trocha sladkou 😉
Pikantne kuracie prsia na sezame :
Asi 700 g kuracich prs nakrajat na male pasiky,posolit a orestovat na rozpalenej panvici, az kym sa masko zatiahne. Potom pridat pikantnu zmes a asi cca 3 minutky este restovat. Pri servirovani posypat sezamom,vhodna priloha je ryza.
Pikantna zmes: 2-3 lyzice sojovej omacky, 4-5 lyzic sladkej chili omacky, 2 struciky cesnaku, 2 lyzice solamylu rozmiesaneho v troske vody (vsetko zmiesat do kopy)
dnes zapekana brokolica so smotanou a syrom+pecene zemiaky s maslom a cesnakom a mramorovy kolac zjedeny za par minut cely 🙂
tak konečne som vás dočítala, 2 dni som tu nebol a čo ste parádne navarili a napiekli, u nás sa včera dojedala držková polievka, a vajíčkové halušky so syrom, a dnes krémová šampiónová polievka, robila som rizoto s tuniakom a zeleninou, som si vymyslela, a že aké výborné to bolo, deti mali ešte ako dezert domáce rezance s tvarohom a grankom 😉
zeleninova polievka, fasirka a sosovicovy privarok
Baby nemáte recept na ranajkové croissanty ?? na vareche je taký recept len mi nejde otvorit neviem prečo 😒
@niky13 rychlovka a mame ju velmi radi. ocistenu mrkvu nakrajam na hrubsie platky, tak stri styri mm, opeciem na olivovom oleji, vyberiem, v zbytku oleji opeciem cukety nakrajane tiez na hrubsie, kym nezacnu troska hnednut, vyberiem, ak treba doplnim trocha oleja a pridam zelenu cibulku nakrajanu na dvoj-troj cm kusky, neprekrajujem, pripadne cibulu pokrajanu na hrubsie platky (nie kolieska, ale tak aby drzala pokope), opeciem, ale moc nemiesam, aby sa to nerozbrblilo, vsetko v jednej mise osolim a polejem sojovkou. cele to trva chvilu a je to super aj k ryzi 🙂
a ten dressing je tiez super k lososovi - jedna mala majoneza, kysla smotana (ja som nemala, dala som jogurt ), osolit, trosku cierneho korenia, jeden strucik cesnaku pretlacit a nadrobno nakrajana salotka alebo zelena cibulka aj s vnatkou, a najdolezitejsia ingrediencia - kopor 🙂 ja som mala mrazeny a dala som ho hoooodne, dobru polievkovu lyzicu, aj ked to asi nie je moc vidiet. mozes dat kludne v kyslom naleve ak mas, alebo suseny 😉
@zklimekova čim si omeletku plnila ?? 🙂
@andula30 tak tu je recept na briosky: 450g hladka muka, 100g polohruba muka, 150g kryst. cukor, 50g roztopene maslo, 250ml vlazne mlieko, 1 vajice, 1/2 CL soli, 3 PL biely jogurt, 2PL olej, 1 PL med, bud 1 sacok susene, alebo 1/2 kocky cerstve drozdie. Pani mala recept na domacu pekaren a tam asi pouzivala susene drozdie. Ja som vcera dala susene, ale mne sa lepsie robi s cerstvym, tak ja nabuduce ked budem robit, tak urobim s cerstvym a asi dam aj celu kocku 🙂 Ak robis v pekarni, tak program na vymiesanie aj vykysnutie. Ak bez pekarne,tak nechat cesto aspon hodinu vykysnut. Cesto rozdelit na dve casti. Jednu rozdelit na osem casti, vytvarovat z nich sulky a zaviazat na uzlik. Druhu polku vyvalkat na kruh, rozrezat na 8 casti, naplnit bud nutelou, alebo hustym lekvarom a vytvarovat rozky v tvare croissantu. Uzliky aj rozteky nechat este aspon 1/2 hodku podkysnut, potom potriet vajickom, uzliky sposypat makom a piect. Ja som piekla na 180 stupnov cca 20 minut. Kym nie su hnede 🙂

u nas dnes ryzovy nakyp s lesnym ovocim 😉 najprv som dala do jenskeho skla ale sa nevoslo, tak som musela dat do väcsej nadoby...v skole som neznasala ryzovy nakyp, bol taky suchy 😝 ale tento je naozaj vyborny 😉