icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

henca74
21. mar 2013

u nas dnes ryzovy nakyp s lesnym ovocim 😉 najprv som dala do jenskeho skla ale sa nevoslo, tak som musela dat do väcsej nadoby...v skole som neznasala ryzovy nakyp, bol taky suchy 😝 ale tento je naozaj vyborny 😉

chantalle
21. mar 2013

Oskvarkove rozky na poobedie🙂

chantalle
21. mar 2013

Este jedna🙂

smejkovia
21. mar 2013

@lucikatn dakujem, nejak som to prehliadla 🙂

olo2003
21. mar 2013

@kaara1980 môj otec to jedáva aj s praženicou-väčšie škvarky dá trošku pražiť na panvicu, neskôr ak sa trochu spustia pridá cibuľku no a nakonie vajcia. My také opražené škvarky jedávame aj s fazuľovou kašou.

nelinka0401
21. mar 2013

baby,poradte ....viem,že ste tu už niečo dávali,chcela by som nejaký dobrý link na rezy s ovocnou plnkou..dakujeeem

luciok
21. mar 2013

@irriss Jeej to si povedala tak krásne.. a pravdivo!!

natal12
21. mar 2013

Božé zajtra robím repeté dukátových buchtičiek, domáci sa ich nevedia dojesť 😀 ja som si dala jeden tanier a stači mi 😀 dnes som skúšala robiť krém do nich z 1 litra mlieka a 1 zlatý klas ako bolo písane zo zadu na baličku zlatý klas a bol riedky jak voda takže zajtra urobím ten z 1 l. mlieka a 2 klasy 🙂 možno urobím aj z 2 l mlieka ale zas sa bojím nech sa nepokazí 😒

natal12
21. mar 2013

a ešte som zabudla že rozmýšlam či urobim z 2 kg múky a z jednej urobím dukátové buchtičky a z druhej lekvárové buchty-české 🙂 😉

unique
21. mar 2013

my sme dnes robili uzasny rolovany bocik s chrenom a jogurtom...neverila som ale bolo to skvele 😝 😝

anos18
21. mar 2013

@lienka2 Ahoj, to vajce ide do cesta.

anos18
21. mar 2013

@kaara1980 Ahoj, ako pisala @olo2003, aj ja zvyknem dat na panvicu skvarky(vacsie prekrojim) a potom zalejem vajcami a robim prazenicu. Cibulu tam ja nedavam. Tuto prazenicu jej potom s chlebom a paradajkami. Mam rada tuto kombinaciu 🙂

reni1512
21. mar 2013

Dnes to bola kuracia pecienka na cibulke s kecupom a zemiacky + paradajkova polievka s domacimi cestovinami, zajtra to iste a v sobotu kôprova omačka + knedlik, do okruhlej formy torticka s borovnicami a posypkou 🙂

mavion1984
21. mar 2013

@petrisorka poprosim recept, dakujem 🙂

lienka2
21. mar 2013

tak baby vianocky upecene, je to fantasticke len nabuduce nesmiem take dlhe sulky urobit, aby bola tucnejsia 🙂

danielaj
21. mar 2013

@womankc veru, už riadne dlho trvá táto naša témička 😉 ja som zo začiatku len nakúkala, neprispievala, ale potom sa to tu rozšuplo, že kočky 😉 parádna partia tu bola, teda aj je, len už strácam prehľad, kopec nových tvárí je tu 🙂
@gelinka75 Giovanni rezy sú výborné, jedla som ich už na viacerých oslavách a svadbách, ale ešte som ich nerobila, ale chystám sa 😎

niky13
21. mar 2013

@lillona poprosim recept, tie kuracie prsia vyzera velmi chutne, dakujem

niky13
21. mar 2013

@ivv ako si urobila tu zeleninku?

danielaj
21. mar 2013

@vieruna ja na 180-200st. 😉

danielaj
21. mar 2013

@martinkatinka ja zalievam iba kyslou smotanou a keď treba zriedim trocha sladkou 😉

danielaj
21. mar 2013

@irriss super si to napísala, 😉 bárs by aj u nás bolo aspoň spolovice tak ako u vás, u nás je hnusno, veterno, zimno, no zima sa vrátila 😠

lillona
21. mar 2013

Pikantne kuracie prsia na sezame :
Asi 700 g kuracich prs nakrajat na male pasiky,posolit a orestovat na rozpalenej panvici, az kym sa masko zatiahne. Potom pridat pikantnu zmes a asi cca 3 minutky este restovat. Pri servirovani posypat sezamom,vhodna priloha je ryza.
Pikantna zmes: 2-3 lyzice sojovej omacky, 4-5 lyzic sladkej chili omacky, 2 struciky cesnaku, 2 lyzice solamylu rozmiesaneho v troske vody (vsetko zmiesat do kopy)

happy8051
21. mar 2013

dnes zapekana brokolica so smotanou a syrom+pecene zemiaky s maslom a cesnakom a mramorovy kolac zjedeny za par minut cely 🙂

danielaj
21. mar 2013

tak konečne som vás dočítala, 2 dni som tu nebol a čo ste parádne navarili a napiekli, u nás sa včera dojedala držková polievka, a vajíčkové halušky so syrom, a dnes krémová šampiónová polievka, robila som rizoto s tuniakom a zeleninou, som si vymyslela, a že aké výborné to bolo, deti mali ešte ako dezert domáce rezance s tvarohom a grankom 😉

luciaq
21. mar 2013

zeleninova polievka, fasirka a sosovicovy privarok

natal12
21. mar 2013

Baby nemáte recept na ranajkové croissanty ?? na vareche je taký recept len mi nejde otvorit neviem prečo 😒

zklimekova
21. mar 2013

naša dnešná včera ..plnená omeleta 🙂...fotka nič moc večer pri svetle s mobilom, ...ale hlavne že to bolo chutné :D

ivv
21. mar 2013

@niky13 rychlovka a mame ju velmi radi. ocistenu mrkvu nakrajam na hrubsie platky, tak stri styri mm, opeciem na olivovom oleji, vyberiem, v zbytku oleji opeciem cukety nakrajane tiez na hrubsie, kym nezacnu troska hnednut, vyberiem, ak treba doplnim trocha oleja a pridam zelenu cibulku nakrajanu na dvoj-troj cm kusky, neprekrajujem, pripadne cibulu pokrajanu na hrubsie platky (nie kolieska, ale tak aby drzala pokope), opeciem, ale moc nemiesam, aby sa to nerozbrblilo, vsetko v jednej mise osolim a polejem sojovkou. cele to trva chvilu a je to super aj k ryzi 🙂
a ten dressing je tiez super k lososovi - jedna mala majoneza, kysla smotana (ja som nemala, dala som jogurt ), osolit, trosku cierneho korenia, jeden strucik cesnaku pretlacit a nadrobno nakrajana salotka alebo zelena cibulka aj s vnatkou, a najdolezitejsia ingrediencia - kopor 🙂 ja som mala mrazeny a dala som ho hoooodne, dobru polievkovu lyzicu, aj ked to asi nie je moc vidiet. mozes dat kludne v kyslom naleve ak mas, alebo suseny 😉

natal12
21. mar 2013

@zklimekova čim si omeletku plnila ?? 🙂

vieruna
21. mar 2013

@andula30 tak tu je recept na briosky: 450g hladka muka, 100g polohruba muka, 150g kryst. cukor, 50g roztopene maslo, 250ml vlazne mlieko, 1 vajice, 1/2 CL soli, 3 PL biely jogurt, 2PL olej, 1 PL med, bud 1 sacok susene, alebo 1/2 kocky cerstve drozdie. Pani mala recept na domacu pekaren a tam asi pouzivala susene drozdie. Ja som vcera dala susene, ale mne sa lepsie robi s cerstvym, tak ja nabuduce ked budem robit, tak urobim s cerstvym a asi dam aj celu kocku 🙂 Ak robis v pekarni, tak program na vymiesanie aj vykysnutie. Ak bez pekarne,tak nechat cesto aspon hodinu vykysnut. Cesto rozdelit na dve casti. Jednu rozdelit na osem casti, vytvarovat z nich sulky a zaviazat na uzlik. Druhu polku vyvalkat na kruh, rozrezat na 8 casti, naplnit bud nutelou, alebo hustym lekvarom a vytvarovat rozky v tvare croissantu. Uzliky aj rozteky nechat este aspon 1/2 hodku podkysnut, potom potriet vajickom, uzliky sposypat makom a piect. Ja som piekla na 180 stupnov cca 20 minut. Kym nie su hnede 🙂