Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@ewana73 ahoj, dá sa zamraziť, ak tam nie je mlieko alebo smotana. ja mám takto zamrazenú fazulovicu....
@betka22betka diky,diky, nie nic mliecne tam nie je, takze super.
@babulka1978 uvidis ako bude drobec reagovat az budes kojit. Jedla som aj papriku, aj paradajky hned prve tyzdne co som bola doma z porodnice, aj ked len tak pomenej a opatrne. Zemiakove placky s cesnakom sme uz mali 2x, jedine co zatial maly nezniesom bola cibula v rybacej pomazanke - nasledoval 8 hodinovy plac.
dnes sa nevari zeny juuchuuu 😀 u nas len hurocka a mm spravuim hamburgre lebo vcera si on priniesol z obchodu to m esko aj origi zemle na hamburgre...a ideme ny vykend prec ku babku konecne si oddychnem 😀 😉
@womankc @veve39 Ja som prvykrat lazane jedla, ked osm bola v 2006 ako aupair v Londyne. Teraz robievam taketo, cesto robim domace rezancove.
Talianské Lasagne
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso (500g) - orestujeme, po zatiahnutí pridať paradajky (250g), kečup, víno (4PL- nedavam nemame doma vzdy), olivy, sampiony (zavarane), bazalku, soľ a mleté čierne korenie. Varime 20 - 25 minút.
Necháme rozpustit maslo, pridáme múku a chvíľu opražíme. Zalejeme mliekom (6 dcl) a za stáleho miešania necháme zovrieť. Odstavíme z plamena a primiešame muškátový oriešok a nastrúhaný syr (100g).
Je lepšie keď si lasagnove platy namočíme do veľmi teplej aby kusok odmäkli a lepšie sa ukladali do zapekacej nádoby (alebo rezancove cesto- polohruba muka, voda). Dno zapekacej nádoby si potrieme trochou oleja, po celom dne poukladáme platy cesta, na ne navrstvíme časť bolonskej omáčky a na to bešamel. Takto by nam mali vzniknut 4 poschodia, pricom na vrchu maju byt platy cesta na ktoré rozotrieme zvyšok syrového bešamelu. Na vrch este nastruham tvrdy syr. Počet poschodí závisi od velkosti zapekacej misy. Zapekáme pri 180°C zrhruba 30 - 35 min.
Dnes idem robit salami pizzu, bude aj na zajtra 🙂
Aoj ja idem varyt Kolozvarsku kapustu 😉
@irriss krasne napisane,normalne som sa tam videla s vami 🙂
@abriela vidis....sampinony lubime 🙂
to včerajšom obede- ohodnotili ma že dobré to bolo- maso na štave s domacim uncle beans a ryžou, dnes sa ohlasili zasa a budu špenatové halušky s mojou domacou smotanovo syrovou omačkou a opečena slaninky k tomu
Aoj ja idem varyt Kolozvarsku kapustu 😉
@babulka1978
@abriela
Vypada to dobre 🙂 (vyzkousim)..ale reknu Ti po pravde, ze za 20 let - co jsem tu v Italii..jsem jeste nejedla takto udelane "italske lasagne"... 😉
kecup, vino, maslo,mouka, mliko a houby ...no a kecup by asi zadny"rozmazleny a hrdy Ital na rajcata"v lasagnich"neprezil",,,
p.s. k tem platkum..je lepsi si koupit takove, ktere neni treba namacet..aby z nich nebyla guma.. 😉
@irriss a tie ako spoznam? to je tam napisane?? 🙂 pockaj....tusim mavaju niekdy aj take nie "klasicke" susene, ale aj take v chladiarenskych boxoch, kde maju aj listkove cesto....tak take???? 🙂 No, to uz som pocula, ze taliani nepouzivaju kecup...len pretlak 🙂
@womankc fotku nemam, akosi som nestihla 😀 ale recept je tu http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/...
Ja peceny bocik nemusim, aj do tohoto som isla trochu s obavami ale fakt super.
@babulka1978
je tam napsano, ze NENI treba namacet ani povarit.. 😉 Ja mam zlou zkusenost s tim namacenim... ☹
ja pouzivam jedine susene..Barilla a nebo jsem dokonce zjistila ze o polovic levnejsi jsou v Eurospinu...ten u vas je? jmenuje se tento vyrobek Lasagne vajecne od firmy "Tre mulini"
p.s. je na nich dole napsano: "Okamzite do trouby"..to znamena, ze BEZ predvareni..ci namaceni
@womankc nasla som to len na zahranicnych strankach, je to znacka Greengate a Fay Red kolekcia - napr.:
http://www.occa-home.co.uk/brands/greengate
@womankc ty si dneska nejaká hladná 😀
@irriss Barilla je urcite 🙂 tie druhe asi nie, ale tiez pozriem 🙂
@abriela presne sme to aj my tak robievali v anglii,su vyborné,aké mäso dávaš?Pretože ja ked robim napr.bologne z bravčového mletého,tak to nevonia nejak fajnovo,dobre to je,ale nevonia,zato v anglii sme robili len z hovädziny a bolo to fajné,aj pekne vonalo,len ja hovädzinu nekupujem,tak preto sa pytam,či sa oplati kupiť a ked,tak aku
@abriela ty maš ale odvahu,moja nezniesla vôbec nič,mala pol roka a ja som stále nič nezjedla,ako cesnak,papriku,alebo paradajku,ked som čo len ochutnala,tak si to malá odbesnela.v 7,5 som prešla na nutrilon a besniem ja,bo jem všetko 😀 a malá ma klíďasek 😎
@nelinka1311
my pouzivame 100 procentni nemichane . 😉 jen toto:
@irriss 😀
@irriss a čo kupuješ,teda ako sa to kupuje,hovädzie zadne,či predné,či jake,bo tak to nejak tušim pytaju 😕
@natal12 menej sladku žemľovku 😵
@nelinka1311 dnes mám depku , tak si vylepšujem náladu aspoň vizuálne a nie hladná ,ale totálne maškrtná

@petrisorka aj ja si poprosím receptík na ten krupicový nákyp, ďakujem