icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

rastulka
23. mar 2013

@veve39 Kel som robila podla http://www.dobre-recepty.sk/detail/4999-zapekan... ,len ja som dala kuracie masko nakrajane na rezančeky a kečup som nedala vobec 😉 🙂 hihi,male šikulky 😀 ani vo sne by ma nenapadlo,že to pojde tak lahko 😎 klop,klop,klop 😀

veve39
23. mar 2013

@rastulka je dobry ten kel ? vyzera zaujimavo, recept som si uz ulozila 🙂

tortelinka
23. mar 2013

@11nika11 no asi sa pozvem na veceru 🙂

zuzanocka11
23. mar 2013

@sweetsuzi
Mozem príst na veceru? 🙂

happy8051
23. mar 2013

zemiakova polievka s hribami a smotanou, zeleninove rizoto

atiatko
23. mar 2013

Pekný večer babenky-kucháročky .... tak u nás dnes na obed krúpková polievka a ryžový nákyp s jablkami a domácim jablkovým kompótom ... no a keďže ocino (manžel) ide zajtra do celodenky, tak už aj na zajtra je hotové mäsko na smotane s cestovinou 🙂

stellamaris
23. mar 2013

zajtra k nam pride navsteva,tak som rychlo napiekla Schwarzwaldsku ceresnovu tortu,uz troni v chladnicke 🙂 mnam dobrota so slahackou....

ikacka
23. mar 2013

@betka22betka ...ešte som ti chcela poradiť - keďže srdce je čistý sval a je v podstate úplne bez tuku, moja mamina ho pred pečením prešpikovávala slaninkou. Môjmu MM to však so slaninou nechutí, takže ja už nešpikujem, len ho naložím resp. okorením a trochu podlejem vodou. Okoreniť sa dá podľa chuti napríklad ako bravčové pečené mäso.

henca74
23. mar 2013

u nas dnes kapustnica, bravcove na prirodno s ryzou a pecena cvikla 😉

luciaq
23. mar 2013

my dnes kelova polievka a pecene pstruhy s pecivom

bis
23. mar 2013

@henca74 ahoj,ako robíš tú pečenú cviklu?dakujem🙂

veroninna1
23. mar 2013

dnes sme mali na obed zbytky zo vcera a na veceru som robila zemiakovy salat s polnickom, inak veelmi dobry 🙂

henca74
23. mar 2013

@bis ahoj, surovu cviklu ocistim, nakrajam.pripravim si alobal, priblizne stvorec, ked je tensi, tak aspon 3 vrstvy, aby stava nevytiekla, dobre osolim, treba dost vela, najlepsie je morska sol z mlynceka, pomliet korenie, dat asi 5 strucikov nozom roztlaceneho cesnaku, 3 PL olivoveho oleja, 3 PL balzamikoveho octu.dobre to zabalis do takeho batozka a pecies pri 200 stupnoch cca 1 a pol az 2 hodiny. dobru chut 😉

sweetsuzi
23. mar 2013

@zuzanocka11 podla toho na co mas chut - ostala uz len polievka 😀

ivv
23. mar 2013

@jankasz ahoj, cesto je velmi jednoduche, klasika, pretlacene uvarene osolene zemiaky, vajce, muka (robila som uz aj z cisto hladkej, aj z polohrubej, nejaky vazny rozdiel som nevidela 😅 ), a stipka soli. na cca pol kila zemiakov som dala dve vajicka a muky tolko, aby cesto bolo vlacne ale pevne. vzdy si ho rozdelim na dve polovice, jedno rychlo vyvalkam na tensie , cca 3mm plat (preto valkam na tensie, lebo je pevnejsie to cesto, tak to ide), no a rychlo vykrajovackou vytlacim kolieska, to mi uz zacina vriet osolena voda, vo formicke pridam lekvar, zavriem a sup do vody, hned ako prevru a vyplavaju hore, vyberam. do misy dam na spodok trosku rozpusteneho masla, a vrstvim uvarene pirohy, posypku a polejem maslom 🙂 inak pri valkani viac podsypam mukou zospodu ako zvrchu, lebo potom sa pri stlacani formickou lepsie zlepia dokopy a lekvar nevyteka.
kym pride na rad druhe cesto, je uz troska makksie, ako uz zemiakove zvykne po odstati byt, tak ho len trochu prehnetiem s mukou a opat vyvalkam a rychlo plnim a varim 🙂

musim sa vsak priznat, ze bez dvoch veci by som sa radsej na pirohy dala pozvat, ako ich robit vlastnorucne 😝 su to tieto http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/7611... a http://www.kvk.sk/tescoma/detail/1303/forma-na-... (pouzivam najmensiu formicku) ten pretlacac je uplne najlepsi na svete, ako.. da sa zemiaky aj nastruhat najemno ale takto je to sup sup a nemas v ceste drobne kusky celych zemiakov 😉

ask
23. mar 2013

Velkaci fazulu s harulou + orechove osie hniezda + domaci chlebik; krpec sladky zemiak so zeleninkou, zltkom a masielkom....

jankasz
23. mar 2013

@ivv dakujem ti, aj ja robim zo zemiakov,ale tie tvoje vyzerali na pohlad krajsie... mam aj tu vykrajovacku len radsej robim len tak klasicky, nakrajat na stvorceky dat lekvar a spojit lebo mna ta vykrajovacka zdrzuje neviem preco 😅 ale dakujem za tip na pretlacanie zamiakov...

ivv
23. mar 2013

@jankasz pomoc! este som zabudla doplnit ze do cesta davam aj za lyzicu oleja. obycajneho. tak ako to do cesta dava aj moja mamina 🙂

ivv
23. mar 2013

@jankasz takto robi aj moja svokra, ze vlastne tie pirozky vyzeraju ako take obdlznicky. ale na chuti to aj tak nic nemeni 🙂 ja som si uz zvykla na tu formicku, nejako mi chyba grif na skladanie pirozkov, takto len pricapim koliecko, kvicnem lekvar a stlacim 🙂 zvykne mi pomahat aj mm, tak mozno preto mi to ide sikovnejsie 😝
inak som si spomenula, ze kym sme doma nemali formicku, tak mamina vykrajovala poharom a polky sme stlacali v prstoch 🙂

efci
23. mar 2013

Moja dnesna plnena paprika skoncila s prepacenim v hajzli 😠 Ulakomila sa kupit hotove mlete maso a tak mi to smrdelo, ze inak sa nedalo..... Inak sme za uplynuly tyzden mali kremovu cesnacku, hovadzi bourgignon, gulky Toscana, zeleninove salaty, na ziadanie syna keba, tuniakove cestoviny so smotanou.... Dnes teda co som nasla v chladnicke a zajtra bude gratinovany losos. A mm mal narodky tak mal aj tortu, vraj Najlepsi cokoladovy kolac 🙂 Dobry bol, k dokonalosti privedeny podavanim s Creme anglaise...

efci
23. mar 2013

Zeny a co peciete na Velku noc?

luciok
23. mar 2013

Dobrý večer žienky, tak my sme dnes papali bryndzové halušky a svokra urobila pudingoš. Poobede sme boli na návšteve a tam som si dala akurát malý chlebíček a kúsok koláča, pretože malý cirkusoval 😒

veronika33
23. mar 2013

@libad vyzerá to super, prosím čo to je a ako sa to robí?

luciok
23. mar 2013

@efci Ktovie čo všetko do toho pomelú. Bohužiaľ aj moja svokra kupuje hotové mleté, ja by som to nechcela ani zadarmo..

efci
23. mar 2013

@luciok ja som sa fakt ulakomila prvykrat, proste, ze usetrim cas.... No stalo mi to za to?! Nemali sme obed 😖 Teda mali, ale len improvizovany 😝

luciok
23. mar 2013

@efci Neviem ako u vás, ale u nás je taká mäsna, v ktorej si vyberieš mäso a oni ti to tam bezplatne pomelú

ivetah
23. mar 2013

@efci my mame na velku noc linecke a nemoze chybat uzasna babovka 🙂

ivetah
23. mar 2013

@bis @henca74 ja robim pecenu cviklu takto: pokrajam na stvrtinky, osminky, podla velksoti cvikle, dam do jenskej misy, posolim, pridat olivovy olej a rozmarin, peciem cca hodinu na 180stupnov. ako priloha k akemukovlek pecenemu masu, je to mnamka 🙂

efci
23. mar 2013

@ivetah a recept na uzasnu babovku??? 🙂

efci
23. mar 2013

@luciok ja som teraz vo Francuzsku, takze toto bolo hotove nabalene... Ale ked sme boli doma vo Zvolene a vybrala som si maso na plnenu papriku, aby mi ho pomleli, tak masiarka na mna: A to jete take suche??? No takze, tak, co je ju do toho.... Lebo ja mastnemu neholdujem teda, sa jej nevidelo, ze nechcem z tej kopu, co uz mala namletu.