icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

ikacka
25. mar 2013

@maculik záleží na tom, čo máte radi. My kupujeme čerstvé filety každý týždeň v Kauflande na Trnavskej, kde majú pult a vždy sa to snažíme striedať druhy. Ryby robím takmer vždy len v rúre a nikdy nie sú vysušené (ak ich tam teda nezabudnem 🙂).
Len osolím, trochu korenia (používam farebný mix, ale môžeš dať biele korenie), trochu drvenej rasce a na niektoré ryby aj trochu tymiánu - a šup na pečiaci papier. Potom už len zakvapnúť olivovým olejom (alebo môžeš dať pár plátkov masla na vrch ryby) a dať do rúry. Filety nechávam tak 15 max. 20 minút na 200 stupňov. To už sú určite upečené, ale nie vysušené.
Chuť ryby je potom taká prirodzená (vieš, že ješ rybu), ale MM to má tak veľmi rád. Môj brat to nazval ako "naturálna chuť", keďže my doma aj trochu menej solíme 🙂

henca74
25. mar 2013

@maculik ja robievam file z halibuta tak, ze ho najprv namocim na par hodin do mlieka, potom ho osusim a okorenim vitanou korenim na grilovanu zeleninu.oprazim na masielku z obidvoch stran a potom pridam na mensie kusky pokrajane paradajky, necham ich trosku rozvarit a je hotovo. je to lahke a vyborne, maly to papa len tak s chlebikom 😉 no a ku tomu lososovi, ja ked som ho robila prvy krat, tak bol taky suchy, ze mi vobec nechutil a uz som ho ani nechcela nikdy robit ☹ ale mamka nam raz kupila, tak som si urobila podla seba, netreba ho robit dlho a je vyborny stavnaty 😉 lososa dobre osolis morskou solou(mlyncekom), okorenis cerstvym mletym korenim 4 druhy korenia, rozpustis maslo a sprudka opecies z kazdej strany cca 3min, na vrchu bude mat od tej morskej soli taku zlavaju farbu a vytvori to taku korku.mozes potom na este teple vytlacit stavu z citrona 😉

anos18
25. mar 2013

Dnešná večera: plnený hermelín s opekanými zemiakmi a ovocný šalát s feniklom, ochutený medom a citr.šťavou.

luciaq
25. mar 2013

uncle bens kura s penne a segedinsky gulas s knedlou

danielaj
25. mar 2013

pekný večer, u nás dnes klasika ako v pondelok, dojedačky z nedele 😉

danielaj
25. mar 2013

@zklimekova odpadnem, nádherná, či pivónia alebo karafiát, je krásna 😉
@abriela robila si tie moje medové trubičky? 😉
@rastulka vieš, že som už na tieto broskyne nazerala? nerobila som ešte, ale chystám sa vyskúša´t, ja som to jedla raz na svadbe, bola torta v tvare košíka a plná takýchto broskýň, mňam boli výborné 😉

natal12
25. mar 2013

Baby nemáte nejaký overený recept na vwafle / gofry ?? dakujem 🙂

zklimekova
25. mar 2013

@danielaj ďakujem Danka 😉

zklimekova
25. mar 2013

@natal12 ja sa chystám kúpiť si vaflovač 🙂 .....v časopise dobré jedlo boli recepty, asi 2č. dozadu

natal12
25. mar 2013

@zklimekova No akurát dnes ho kúpila mamina je to vlastne sendvičovač a sú tam nástavce na wafle, tousty a tak 🙂 a dá sa to pozrieť aj na nete to dobré jedlo ?

henca74
25. mar 2013

@natal12 ja mam receptik na gofry od kamosa co ich predaval v stanku ;o) boli fakt vyborne ;o)

Wafle-gofry

2 hrnceky muky
1 prasok do peciva
2 lyzice cukru
6 vajicok
2/3 hrnceka oleja
2 hrnceky mlieka

Cukor so zltkami vymiesat do peny, za staleho miesania pridavat ostatne ingrediencie, na koniec vmiesat vyslahany sneh z bielkov.
Dobru chut ;o)

maculik
25. mar 2013

@abriela @ikacka @henca74 kocky, tak nakoniec som spravila uplne jednoducho - maslo s trosinku oleja, aby sa nepripekalo, do toho sol a na tom som z kazdej strany par minut osmahla okorenene filety. K tomu zemiakova kasa a maslova zeleninka, vsetko poliate tym vypekom. Mnamka velka, Adelka dojedla este aj Petrikove 🙂

trudka4
25. mar 2013

@katy2 ta je ale krásnáááá

klinanka
26. mar 2013

@chorale1 a mne neviete poradiť, keď robím griláž a dávam salko do karamelu tak sa mi nechce rozpustiť, tak nakoniec to musím cediť, robím tak že najprv urobím karamel do toho salko a potom heru a orechy, 😅

lencyca
26. mar 2013

@zklimekova krása,si šikulka 😉

majda1245
26. mar 2013

dobre rano ideme sa postit :-ved prezierat sa bdeme uz vpiatok :

lencyca
26. mar 2013

@rastulka zbožnujem broskyne 😉

rastulka
26. mar 2013

@kucminka https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3495185... neviem či ti už niekto poradil,ale toto som teraz našla 🙂

abriela
26. mar 2013

@danielaj Dani, da sa povedat, ze ano, medove trubicky som robila tak ako ty, aj ked som ich robila podla ineho receptu,kt. som mala ulozeny uz skor. Slo tam len 170g muky, ale mala si pravdu aj tak mi vyslo 70 kusov. Mam doma rurky, cize som sa netrapila s varechou, ale zda sa mi, ze vyzeraju skaredsie ako ked sa natacaju na varesku.
@henca74 aka muka do wafli - hladka, polohruba???
@klinanka odstav z ohna a pridavaj do karamelu salku len po "kvapke". Proste len po trosicku, aby sa karamel neschladil velmi rychlo a nezrazil. Potom daj na ohen a pokracuj dalej.

rastulka
26. mar 2013

@danielaj
@lencyca Ja som ich ešte nejedla,ale vyzeraju mnáááám 😝 chcem ich vyskušat na sviatky 🙂

kucminka
26. mar 2013

@rastulka vďaka,už sú aj upečené 🙂

nelinka0401
26. mar 2013

Ahojte,dnes plnená paprika a deťom polievka so strúhanej zeleniny s krupicovými haluškami

manchester1987
26. mar 2013

@rastulka len k tym broskyniam ja som ich uz jedla a nic moc ale vyskusaj

salma22
26. mar 2013

slivkove gulky a polievka este je zahadou...asi nejaka zeleninkova bude

luciferova
26. mar 2013

@henca74 aka muka ide do tych vafli? A treba ten stroj vaflovaci asi, ze?

luciferova
26. mar 2013

Poradte, co z cerstvej bryndze (okrem polievky a halusiek), dakujem 🙂

katy2
26. mar 2013

@luciferova vybornu pomazanku... mnam....

luciferova
26. mar 2013

@katy2 myslela som k obedu 😀 ale pomazanocka mnam 🙂

katy2
26. mar 2013

@luciferova tak potom bryndzove pirohy... najvacsia mnamka na svete 😵 😵 😵

rastulka
26. mar 2013

Ahojte 🙂 U nas dnes domaca francuzska polievka a dukatove buchtičky 🙂