icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

georgia333
26. mar 2013

@adkoalauri môžem poprosiť recept a plnenú roládu v lístkovom ceste, ďakujem

marionetta
26. mar 2013

kosťová polievka s rezancami a parené buchty ...

januschka10
26. mar 2013

Ahojte, tak po dvoch tyzdnoch nam nasa kucharka babka odisla. Dnes vecera: vyprazany karfiol a zemiakove pyre.

dadulka271
26. mar 2013

😝 tak dnes som zase piekla punčak no nabuduce ho urobim uplne inak lebo sa mi nepaci vzhlad ale chutovo je genialny

henca74
26. mar 2013

u nas dnes kuracie prsia plnene spenatom, bryndzou, oprazenou cibulkou a obalene v schwarzwaldskej sunke, ku tomu gratinovane zemiaky, a kardinalov kolac s mascarpone a malinami 😉

henca74
26. mar 2013

@dadulka271 aj ja sa uz dlho odhodlavam na puncove rezy 😉 co chces na nom urobit inak?

trasko
26. mar 2013

dakujem za recept na tie slane rozky ☹

dadulka271
26. mar 2013

@henca74 ten stredny plat urobim uplne inak ako som robila teraz urobim ho tak aby bol vyzsi 😉

henca74
26. mar 2013
kate95701
26. mar 2013

výborný ryžový nákyp- pol kila umytej ryže zalejeme pol litrom vody a varime na miernom ohni,miešame,ked je voda skoro vyvretá prilejeme pol litra mlieka,štipku soli a často miešame, aby sa ryža nepripálila,ryžovú masu necháme vychladnúť.scedíme si konzervu mandariniek a jahôd, v mise vyšľaháme 4 žltka,150g práš.cukru,2 ks van.cukru,150g obyč.masla, z bielkov ušlahať sneh, vychladnutú ryžu zmiešame so žltkami a môžme pridať tretinu snehu , vymastíme maslom malý pekáč,vysypeme ho kokosom,nan dame polovicu ryže,potrieme ju džemom,potom dame ovocie a druhú polovicu ryže, navrch dame tri malé kusky masla a pečieme vo vyhriatej rure na 200 stup. asi 20 min, navrch dame snech a dopečieme. je super vyskúšajte

abriela
26. mar 2013

@ikacka @lucinkatn K syrovej rolade - lepsia varianta bez valkania a varenia syra http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=47117
Aj ked samozrejme da sa to spravit aj krajsie 😉

megika1
26. mar 2013

@henca74 veď je to veľkonočné menu hodné 5 * hotela,skvelééé 😉

darka2001
26. mar 2013

@henca74 ten kolacik vyzera skvele,mas receptik?

henca74
26. mar 2013

@megika1 dakujem 😉 je to narodeninove menu 😉

ellit
26. mar 2013

@dadulka271 mozeme poprosit recept?

nailinka1
26. mar 2013

@dadulka271 prosím prosím pošli mi recept do IP moja naj kamoška ho zbožňuje a som jej slúbila že sa ho naučím robiť :D a že jej ho upečiem ....a aj to napíš ak môžeš ako by si ho urobila keď píšeš že ináč

bklaudia
26. mar 2013

@gianni môžem poprosiť recept na tento chlebík? Ďakujem! 😅

luciok
26. mar 2013

@megika1 Jaaaj toto som videla a tak to tam chválili, že to musím vyskúšať.

olo2003
26. mar 2013

tak na zajtra to bude hrachovo-zelerová polievka s opečným chlebom, grilované kuracie prsia so šalátom a bagetkou. Poobede som upiekla linecké kvietky a špaldové motýliky-zajtra večer zlepujem. 🙂

henca74
26. mar 2013

@darka2001 paci sa receptik 😉

Kardinálov koláč

10 celých vajíčok
290 g krupicového cukru
3ks vanilkového cukru
50 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
1 šľahačka
1 mascarpone
malinový džem
maliny

POSTUP:
Vyšľahajte 8 bielkov s 210 g cukru do peny. V druhej miske vyšľahajte 8 žĺtkov, 2 celé vajcia, 1 vanilkový cukor a 80 g cukru tiež do peny. Pridáte múku a prášok do pečiva. Plech vysteľte papierom na pečenie a lyžičkou rozotierajte pásy striedavo z bielkovovej a žĺtkovej peny (pozdĺžne na plech, výjde ich cca 7, 4 bielkové a 3 žĺtkové).

Pečte 15-20 min pri teplote 180°C. Nechajte vychladnúť a prekrojte na polovicu pozdĺžne. Zatiaľ si vyšľahajte šľahačku. V druhej nádobe mascarpone s 2ks vanilkového cukru a zmiešajte s vyšľahanou šľahačkou. Polovicu cesta natrite malinovým džemom a na to natrite mascarpone, opäť malinový džem a maliny. Toto prikryte zvyšnou polovicou a poprášte cukrom.

veve39
26. mar 2013

@rastulka tak zapekany kel sme bol dnes na veceru, je to mnamka...akurat nabuduce dam viacej kelu - nejako sa mi zredukoval tym zapekanim (pricom sa mi este hodny kus suroveho zvysil, mohla som dat celu hlavku)...nevedela som ako dlho to zapekat, trochu sa mi hore ta ryza navrchu vysusila...a asi aj smotany s vajickom dam nabuduce viac, aby bol stavnatejsi...ty to ako dlho zapekaš ?

nelinka1311
26. mar 2013

ahojte,tak my dnes pečené pirohy s kyslou kapustou,zemiakové lokše a polievka "juška" z údeného mäsa 🙂

lindauciatko
26. mar 2013

@veve39 @rastulka baby ja som zapekala kel cele povarene listy na striedacku so struhanym zemiakom surovym pomiesanym so syrom eidamom + sol a majoranka. Zakuala dom kazdu vrstvu mixom smotana, 1 vajce, sol, cesnak. Mnam. To maso davate do toho surove ci uz podusene?

gelinka75
26. mar 2013

@dadulka271 z kolkych vajec si robila platy?

veve39
26. mar 2013

@lindauciatko to tiez vyzera zaujimavo, taka bezmasita verzia...ako dlho sa to zapeka ? kolko cca zemiakov si davala a kolko kelu ? my sme robili podla tohto receptu, ja som mala doma mlete chude hovadzie, tak som dala to
http://www.dobre-recepty.sk/detail/4999-zapekan...

aadulik2110
26. mar 2013

tak dnes sme mali premiéru - robila som kakaový nákyp, ale musím povedať, že 2x ho už robiť nebudem. Večer som stihla ešte spraviť karamelové grilážky a zajtra plánujem spraviť veterníky.

danielaj
26. mar 2013

@abriela ja som ich tiež natášala na rúrky 😉

danielaj
26. mar 2013

@adkoalauri jasné, páči sa , kuk môj album, sú výborné, robím ich veľmi často a mäkučké aj na 2 deń https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb... 😉

danielaj
26. mar 2013

@henca74 mňam, milujem kardinálov koláč, naposledy som ho robila minulý rok na Veľkú noc a zmizol rýchlosťou blesku 😉

danielaj
26. mar 2013

u nás dnes aj zajtra gulášová domáca polievka, a rezance s tvarohom, smotanou a čokoládou a na zajtra som urobila francúzske zemiaky, 😉