Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@veve39 pol mensej hlavky kele, teda to ci som nezjedla kym chladol, asi 4 stredne zemiaky. Plnis kel, zemiak, smotana, kel, zemiak, smotana, kel smotana. Ja mam mensie ovalne janske sklo, toho kel boli aj dva listy na sebe v kazdej vrstve. Zemiaky sa chutovo stratili, bolo to cele kelove. Zapekala som 40 min.
@veve39 Ja som zas dala viac ryže 😅 no ja som to piekla aj hodinu,mam plynovu ruru 😖 ide ma z nej porazit 😠
@lindauciatko Ja som dala už podusene kuracie maso 😉 Určite vyskušam aj tvoju verziu 🙂 😝
@gelinka75 dva platy som urobila zo 6vajec a jeden plat zo 7vajec ale ten zo siedmich sa rozmrvil zmiesal s puncovou vodou nabuduce ten plat nerozmrvim pridam do cesta puding malinovy a polejem ten plat tou stavou co sa robi 🙂
u nas kuraci perkelt +cestovina
zajtra spenatove halusky syrova omacka akosi momentalne nemam chut na klasicky spenat 😉
U nás zeleninová polievka a kurací perkelt s cestovinou.
dobré rááánko zasnežené
máme nakoniec ten guláš s chlebíkom a ja dojem slíže/rezance s orechami/ale aj guláš.. 😀
ahojte, už sa varí biela fazuľa na kyslú fazuľovú polievku a zemiaky na granadír 🙂 Idem upiecť veľkonočného barančeka a decká chcú vanilkové rožteky... 😉
ahojte , dnes zeleninova polievka a dukatove buchticky s vanilkovym pudingom 😉
Vlockova polievka a spenatove halusky, kedze pride poobede kamoska spravim jej aj sebe na veceru ako @lululka555 dukatove buchticky
Fazulova polievka s hrubímy slížkami
Ahojte 🙂
my dnes jahnacie masko na kocky v stave, k tomu kasa a pecena cvikla v alobale, polievka zeleninova so struhancekmi.
a tu je foto, co som nakoniec robila take akoby mini-pizze (ale skor slana strudla to bola), ked som isla pred tyzdnom predavat na ten detsky bazar. Mali uspech a dokonca suseda ma poprosila, ci jej take spravim, ked bude robit oslavu narodiek 🙂
u nas dnes zapekany kel co som robila vcera vecer a polievka zo sucheho hrachu
kari zeleninove rizoto so syrom
@abriela a ja mam zase na plane zajtra tie spenatove halusky 😉
ked bude zeleny stvrtok,tak nech su aj halusky zelene
u nás dnes kelová polievka, tarhoňa, kurací perkelt...je toho veľááá tak aj na zajtra dúfam ostane 😉 .... a idem dnes piecť bielkovovo-orechovú časť na parížske rožteky 🙂
Ahojte 🙂 my dnes vyprazany karfiol s varenymi zemiakmi s cibulkou. Na zajtra spenat. To budem asi aj celkom aktualna nie? 🙂 A uz sa asi tiez pomaly pustim do pecenia. Zatial si len nachystam platy na medove rezy
@lululka555 my sme mali špenátové včera 🙂 a aj na dnes trošku ostalo , tak malá bude mať na obed, nemôže sa ich dojesť 🙂
@zklimekova aj my lubime spenatove haluse,urobim k nim kuracie mäso 😉
@lululka555 @zklimekova zienky ako robite spenatove halušky ?
@veve39 ja davam spenat ( bud cerstvy ,alebo mrazeny ) pokrajam nadrobno,pridam hladku muku,sol,vajicko a pretlaceny cesnak,vymiesam cesto a hadzem do vriacej vody cez haluskovac 😉 je to rychlo hotove a vyborne
@veve39 a voduuuu,tu som nenapisala
@lululka555 aku muku ? a ako dlho sa cca variua ? s cim ich robis ? dakujeeeem 🙂
@veve39 ja davam hladku muku,varim chvilu ako klasicke halusky,kym vyplavaju vsetky a uz vyberam.( trosku polejem roztopenym maslom )
Mozu byt so syrovou ( nivovou ) omackou ,hribovou .... ja robim k nim kuracie mäsko take rychle len osmahnute,trosku sojovej omacky a s kyslou smotanou.
@bklaudia páči sa http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-...
múku obmieňam,napr. dám 2H hl. a 1 H bud špaldovej,alebo celozrnnej,tento posledný bol ale celý špaldový...
@veve39 ja robím tak ako @lukulka555 vodu niekedy dávam niekedy nie..ale múku dávam aj hladkú aj polohrubú... omáčku robím syrovú so smotanou, alebo len rozpustím bambino alebo karičku a pridám trochu kyslej smotany... na vrch niekedy aj poraženú slaninku....
Nemáte niekto prosím recept na nejaké poháre ovocné či hocijaké kde idú oreo sušienky ?? 🙂
@maculik paradne su, my sme mali take ked sme robili statnice, robila ich jedna nasich mam a dala tam trochu viac korenia , takze sa nas skusajuci nemohli nic pytat 😀
kocky budete niektora robi k velkej noci nejaky aspik so zeleninou atd .v srncom chrbáte ?
@megika1 takze sa ti tie osie hniezda pacili,lebo velmi ma ten recept oslovil, asi vyskusam 🙂

@titkovamiriam aj u nás francuzáky, robila som ich na zajtra 🙂